Születési időpont kikérése


gerbera317 # 2018.03.23. 07:30

51-es adat? Más ilyenkor már közjegyzőt keres magaának, nem irattárat...

PraetorLXXVI # 2018.03.22. 18:24

Inkább szegényeknek adnák a pénzt, mint jósoknak.....

30 év után csak a zárójelentést lehet megőrizni (+ kivéve tudományos szempontból fontos esetet stb.), a többit kötelező törölni....

a másodpercen nem kéri a jósasszony.......?

pazs # 2010.08.27. 13:24

Az Árpád hídnál a Fővárosi Levéltár van, lehet, hogy arra gondolsz?

erikazy2 # 2010.08.27. 13:21

Sziasztok!
Én abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy hol találom azt a nagy irattárat,ahova 50 év lejárta után elviszik az adatokat a korházakból.
Ugyanis ezt a választ kaptam az egyik Budapesti korházban,mert egy 1951-es adatot szerettem volna kikérni.
Állítólag valahol az Árpádhídnál van egy nagy irattár,ahová kerül az adat,de sehogy sem találok ilyen címet.
Ha tud valaki segíteni,nagyon megköszönöm
sziasztok
szép napot!

Borsó80 # 2010.07.08. 15:34

Sziasztok!
Én a Szegedi Klinikán születtem, ahol meg is találták az adataimat és 10.000.-Forintot kérnek csekken befizetni, hogy ezeket el is küldjék nekem.
Ez a térítésmentestől és az 1000Ft-tl igen messze van már.
Mondhatni egy kicsit rablásnak érzem. Mivel a testvéremét is kikértem, így kapásból húszezerrel tartozom..
Normális ez?

Ha valaki tud tájékoztatni, hálás lennék érte!

Berta Orsolya

monalisa1 # 2007.04.11. 13:58

Örvendetes végkifejlet, egyben hasznos lehet bárkinek is tudni a lehetőséget.

Az összegről bizonyára adnak majd nyugtát.

Aztán az asztrológus horoszkópját kellő fenntartással fogadjad majd....

rubbernecking # 2007.04.11. 12:50

Na,felhívtam a kórházat,ahol születtem,ott a felvételi irodát kapcsolták,mert állítólag ők foglalkoznak ilyen ügyekkel. Ott azt mondták személyesen kell bemenni,lehetőleg délután. Ki tudják adni a kért születési időpontot,ennek díja 1000 ft... Hiába,semmi sincs ingyen. Aztán,hogy ez egy hivatalosan kiszabott díj,vagy a pénz az illető hölgy zsebében fog-e landolni,azt nem tudom. De mindegy,lényeg az,hogy megkapom,amit akarok.

rubbernecking # 2007.04.10. 16:28

Köszi!:)

monalisa1 # 2007.04.10. 16:11

A kórház neve alá írd oda "Titkárság" szót és ők tudni fogják melyik adminisztratív részlegükhöz kell a kérelmet kiszignálni.
Sok sikert!

rubbernecking # 2007.04.10. 15:12

Megkérdeztem egy jogásznőt e-mailben és ezt írta:

"Születésének adatait írásban bármikor kikérheti, mert a kórház irattárában az erre vonatkozó adatlapoknak meg kell lenniük. Az adatszolgáltatásra vonatkozó levelében nem kell megemlítenie, hogy önnek erre miért van szüksége, adatkérését nem kell indokolnia. Ne aggódjon, senki nem fogja kinevetni és az adatok megküldéséért eljárási díjat sem számítanak fel."

Wow,ha ez igaz,az jó! De fura,hogy ilyen egyszerű a dolog. Úgy értem,személyi felmutatása nélkül... Így gyakorlatilag bárki kikérheti bárki adatait. Ez kínos lehet adott esetben,pl. ha valaki esetleg füllentett a korával kapcsolatban... akár ismert ember,akár nem. Mindegy,megpróbálom,aztán vagy sikerül,vagy nem. Küldök felbélyegzett,megcímzett válaszborítékot is,a biztonság kedvéért. Elég,ha a kórház címét írom rá a borítékra,vagy esetleg az adott részleget (irattár) is ráírjam?

Traffic # 2007.04.09. 16:54

T. Fpetike!

A születési anyakönyvi kivonat nem tartalmazza a születés pontos időpontját (óra, perc), csak év, hó, nap. Fölösleges kikérni a kivonatot.

Ha szerencséje van rubberneckingnek, akkor a kórházban lel választ a kérdésére.

monalisa1 # 2007.04.08. 17:19

Megmondom neked őszintén, a magam részéről sem a tenyérjóslásban sem az asztrológiában nem hiszek., ahhoz hogy valaki professzionális szinten értse ezen kultikus dolgokat nagyon nagy tudással kell rendelkeznie - egyébiránt kuruzslásnak tartom.

Tehát a Te dolgod...

Aztán meg minek előre tudni azt amit a Sors kiszab(hat) nekünk?!

Ami a kérdésedet illeti, szerintem elég a személyi és a születési anyakönyvi kivonat, aztán a szülészet-nőgyógyászat irattárából - ha van olyan - előkeresik a hajdan írt zárójelentést, SZERENCSÉS esetben a születés napjának kórlapja is előkerülhet.

Egy üveg márkás ital és/vagy egy szép csokor virág, netán egy nem túlzottan bélelt boriték adott esetben csodát tehet...

Mindenestre jó ha előzetesen feltérkéződik, hogy kit is kellhet a kórházi adminisztrációban megkeresni.

rubbernecking # 2007.04.08. 16:45

Köszönöm a válaszotokat.
Azt hiszem először a kórház irattárát fogom megpróbálni,azt talán egyszerűbb. Meg egy asztrológusnő is írta valahol,hogy ott lehet megtalálni. És ő már csak tudja,hisz sokan fordulnak hozzá,akik horoszkópkészítést kérnek,de pontos születési időpont híján nem tud nekik segíteni,így a megfelelő helyre irányítja őket. De mégis,a kórházba mit kell vinni? Elég a személyi igazolvány + némi készpénz? És szerintetek mindenki csak a saját születési időpontját kérheti ki? Az nem lehet pl.,hogy elmegy egy anyuka,viszi a 3 gyereke személyijét és kikéri a papírokat?

monalisa1 # 2007.04.08. 07:42

Ahogy a halál beálltának időpontját, úgy a születését is pontosan dokumentálja a kórház, ezzel szemben az anyakönyvben csak az egyiknek - másiknak a napja van megadva.

Véleményem szerint továbbra is a kórházi irattárben kellene kutakodni.

monalisa1 # 2007.04.07. 13:32

Írj levelet a kórháznak - a kérelem okát közelebbről nem kell megindokolni -, és ha szerencséd van valahol talán elfekszik még a születésedet dokumentáló akta. Kérdezzed hogy mennyit kell fizetned.

rubbernecking # 2007.04.07. 13:15

Sziasztok!

Nekem szükségem lenne a pontos születési időpontomra (óra,perc) személyre szabott horoszkóp elkészítése végett,de anyám sajnos nem emlékszik rá. A kérdésem az lenne,hogy ez így utólag kideríthető-e valahogy? Egy asztrológus azt írta,hogy a pontos születési időpontját mindenki kikérheti a kórház irattárából,ahol született. De nem tudom,hogy ez igaz-e,nyilvántartanak-e a kórházakban ilyesmit,és ha igen,akkor közel 30 év után megvannak-e még azok a papírok.
Meg eleve nem tudom,hogy fogjak neki az egésznek,félek,hogy kiröhögnek.

Köszi a válaszokta előre is.