Válás, vagyonmegosztás


monalisa1 # 2009.10.18. 17:38

lyzyke85

A leírtak szerint, vagyis a nő sajnálatos súlyos betegségére figyelemmel minek elválni?! A férjed hadd "élje" ki magát - aztán nagy valószínűséggel visszamegy hozzád...

Kárpótlásul te is utazz/gyógyfürdőzz egynéhányat - van miből, aztán az idő- a sors megoldja ezt a jelen hármas problémát.

Próbáld ekként látni a dolgot.

Ez a válasz bár nem jogi vonatkazású, de életbölcselet van benne.

"Lisa"
laikus hozzászóló

ObudaFan # 2009.10.18. 16:54

Hacsaknem volt vagyonjogi szerződésetek, teljesen mindegy, ki miért mennyit dolgozott, a házastársi együttélés alatt - a különvagyont leszámítva - mindenki 50%-ot szerez.

lyzyke85 # 2009.10.18. 16:53

Szia Monalisa!

Akkor igaza volt a férjemnek amikor azt mondta hogy a fiam különvagyona házassági közös vagyon hiszen tőlünk kapta.
Ebből a válásból ő úgy akar jól kijönn, (mostmár értem a logikáját) hogy nekem kevesebb jutna (hiába nekem volt a különvagyonom)mintha csak én adtam volna a fiam különvagyonát.
Neki pedig kell a pénz és ingatlan mert ő utazgatni szeretne a barátnőjével.

57 éves! a férfiakat teljesen megbolondítja egy kis orális sex hogy vele mi lesz öregségére ha mindent elutaz
arra nem gondol!Meg hogy ki fog gondoskodni róla hiszen a barátnője rákos nemsokára meg fog halni!Inkább elveszi a gyerekétől.
Erzsike

monalisa1 # 2009.10.18. 16:05

Én csak annyiban, hogy a fiadnak hogyan/miből a sorházi különvagyona?... (Ha azt tőletek kapta akkor papíron bár a srác nevén, de egyébként része a házassági közös vagyonnak, vagyis a válás miatt te is és a férjed is annyival "rövidebbek" vagytok.)

Amúgy egy egész egy nagy számkazal., ingatlanos legyen a talpán aki reális mérleget tud majd kihozni, és annak alapján a válófelek megállapodása...

"Lisa"
laikus hozzászóló

lyzyke85 # 2009.10.18. 15:08

MEGEGYEZTÜNK AZ ÁRAKBAN.a PAZONYI HÁZ 15MFT A CSILLAG UTCAI HÁZ 16 MFT A GARZON 5 MFT A GARÁZS 1 MFT.MOST A FÉRJEM AZT AKARJA HOGY ISMERJEM EL SZÁMOKBAN IS HOGY Ő CSAK A CSALÁDÉRT DOLGOZOTT! ÉN IS CSAK A CSALÁDÉRT DOLGOZTAM MÍG Ő HŰTLENKEDETT FOLYAMATOSAN AZ ELZÁRT PAPÍROK FÉNYKÉPEK TANÚSÁGA SZERINT.
A SZAKÉRTŐKET KIFOGJUK ZÁRNI ÍGY IS SOKBA VAN AZ ÜGYVÉD MÁR!
ÜDV
ERZSIKE

ObudaFan # 2009.10.18. 10:19

Nyilván azt innen senki nem fogja tudni megmondani, melyik ingatlan mennyit és. Ha ebben nem tudtok megegyezni, szakértői bizonyításra lesz szükség, ami nem lesz olcsó.

lyzyke85 # 2009.10.18. 09:55

Szia!
Hogy én mit szeretnék:A Csillag utcai ingatlan,kivéve a gyereké,a készpénz és a garzon hitelmentesen mert úgy érzem hogy ez nekem jár.Viszont a férjem meg akarja váltani a Pazonyi ingatlant lemond a haszonélvezetről
és még akarja a garzont is! Szerintem így kiszámolva sok.
AZ ÜGYVÉDJE AZT MONDTA AKKOR Ő 19 MILLIÓVAL JÖNNE KI A 25 ÉV HÁZASSÁGBÓL A GARZONBAN VOLT 400.000 fT. KÜLÖNVAGYONA!

NEKEM SZÁMOLTAK 21 MFT-T.EZ HOGYAN JÖTT NEKIK KI? NEM TUDOM? AKKOR CSAK BELESZÁMOLTÁK A FIAM KÜLÖNVAGYONÁT IS!
UGYE??

ÚGY ÉRZEM EZZEL A VÁLÁSSAL A FÉRJEM JÁRT JÓL VAGYONÜGYILEG!!!!!!
ERZSIKE

ObudaFan # 2009.10.17. 09:17

Hát, azt neked kell tudni, hogy mindebből mit szeretnél te, illetve hogy ezek értéke hogy viszonyul egymáshoz, és mi az, amit meg tudsz váltani.

lyzyke85 # 2009.10.17. 09:11

Sziasztok!
25 év utén válok van egy 24 éves fiunk.Van 3 ingatlanunk és készpénz 3 Milla nálam és ugyanennyi nála.Nálam úgy van a kp. hogy mielőtt ellopta volna én bankszámlára tettem.Az egyik Pazonyi ház az én nevemen az énkülönvagyonom van benne 70%-ban.A másik lakás garzon fele fele.A harmadik ház sorház 16/22 részben a fiam nevén 3/22 én 3/22 Ő.Haszonélvezetünk is van itt. Van egy garázs is.Most ott tartunk az egyeztetésen hogy a Pazonyi ház az övé a nála lévő kp.és még szeretné a garzonlakást is amin van még 2 évig hitel.Azt mondja az ügyvédjével hogy enyém a sorház a másik kp. és egy garázs és Ő adna má még anála lévő kp-t.
Ezt úgy számolták ki hogy nem vették figyelembe a fiam részét bedobták a közösba számszakilag!
A rendőrségen feljelentett engem és a fiamat is hogy vettünk el a pénzből hát igen költöttünk el belőle amire azt mondja hogy az ő különvagyona ez egy kert ára amit tőlem vett meg és már a házasságunk alatt építettünk fel rá egy nyaralót!Most itt tarunk szerdán lesz az első tárgyalás én nem akarom perre vinni a vagyont mert az horribilis összeg.Viszont egyeztetni vele nagyon nehéz mert egy durva agresszív ember.Ja Ő költözött el a barátnőjéhez márciusban!
TI HOGY OSZTANÁTOK MEG EZT A VAGYONT??? ÉN NEM AKAROK VESZTES LENNI VAGY A NYUGALOMNAK ÁRA VAN!!??
Üdv
Erzsike

fokker70 # 2009.10.16. 11:54

Remélhetőleg, ha a tényeket veszi alapul akkor talán nem húzódik el olyan sokáig.

kisokos # 2009.10.16. 11:35

mikor fogja észrevenni a bíró, hogy a felperes részéről nem pénzről van szó hanem bosszúhadjáratról.
Már régen sejtheti. Ennek ellenére, akármiről is van szó, neki a konkrét tényállás alapján kell dönteni, nem a mögöttes indítékok alapján. Ez polgári per, nincs olyan kategória, hogy "különös kegyetlenségből" vagy "előre megfontolt szándékból" és "aljas indokból".

fokker70 # 2009.10.16. 11:19

Kedves Kaméleon!

Most a viszont keresetbe bele van írva az is amit én állítok.
Fényképek, számlák, tanúk úgy ahogyan az a bíró kérte.
Ez eddig is ott lapult a dossziéba nálam a tárgyaláson, de hát ha nem kérdeztek akkor magamtól még sem állhattam fel és beszéljek a nagyvilágba. Gondolom, hogy ez így volt helyes.

Nem győzni szeretnék csak igazságos elosztást a vagyonban.

Az asszony az egekig veri az árát a háznak ami kivitelezhetetlen.
Nekem van egy értékbecslésem amit a bíró már átnézett.
Felperesnek nincs, ő azt állítja, hogy ez az értékbecslés használhatatlan, de hogy miért, cáfolni nem tudja.

A külön beruházásaimat pedig amit 6 év alatt eszközöltem azok közül van amit számlákkal és van amit tanukkal tudok igazolni.
A felperes elköltőzése után még egy fűszálat sem taposott le, nem hogy levágott volna.

Én abban reménykedem, hogy a bíróság kiküld egy szakértőt és megállapítja a ház értékét és a külön beruházásaim felét pedig a felperes kifizeti, vagy a bíróság kényszeríti kifizetni, vagy levonják a ház értékéből.

A bökkenő csak az, hogy mikor fogja észrevenni a bíró, hogy a felperes részéről nem pénzről van szó hanem bosszúhadjáratról. Ugyan is a felperes azt szeretné, hogy én az utcára kerüljek.

kaméleon # 2009.10.16. 11:00

Remélem, hogy a bíró nem felejti el azt, hogy ki hogyan viselkedik egy tárgyaláson és ha még át akarja őt verni – hát remélem, hogy nem merül feledésbe.

Fokker, ne legyen igazam, hiszen minden eset és minden bíró más, de én ebben kevésbé bíznék. Ha győzni szeretnél, ez neked kevés. Ha nem kérdeznek, és egyébként sem adsz elő semmit, akkor csak a felperes állításai vannak, és ez nem büntetőper, a bíró nem fog csak azért a javadra ítélni, mert az asszony ellentmondásba keveredett, vagy ellenszenvesen viselkedett. Elő kell adnod a tényeket, a kérésedet, a bizonyítékaidat, és az ellenfél állításait akkor is cáfolnod kell, ha azt hiszed, hogy „neked áll a zászló”. Ez sajnos már saját tapasztalat.

fokker70 # 2009.10.16. 10:50

Jaj és a lényeget elfelejtettem leírni.!!!!

Keresete csak a felperesnek volt.
Amit abban kért semmit nem tudott teljesíteni, sőt hazugságon is rajtakapták, amint azt már megírtam.

Most a bíró kéri a viszont keresetet is de a felperestől is kéri, hogy újra nyújtsa be a keresetet.

Miért? amikor ő ezt már valamikor tavasszal megtette.

Köszönettel
Fokker

fokker70 # 2009.10.16. 10:47

Kedves Ügyvéd urak, sorstársak!

Köszönöm az eddig kapott jó tanácsokat tőletek.
Megvolt a második tárgyalás is. Én mint alperes csak hallgattam, nem kérdezett senki, gondoltam minek beszéljek bele.

Beszéltették helyettem a felperest a drága asszonykát.
A bíró addig kérdezgette amíg megbukott, a saját hazugságába. Veszekedett, kiabált a bíróval, mint minden kivel, általában így szokott kb. 10 éve ez a stílusa.

Szóval decemberben lesz a következő nagy meccs.

Remélem, hogy a bíró nem felejti el azt, hogy ki hogyan viselkedik egy tárgyaláson és ha még át akarja őt verni - hát remélem, hogy nem merül feledésbe.
Jó lenne ha győzne az igazság.

Üdv,
Fokker

kisokos # 2009.10.16. 10:30

Tündér4,

csak hát …ahhoz két félkell
Nem lehetetlen. Láttam már nem egy olyan "párt", akik szóba sem voltak hajlandók állni az elején egymással. Még egy szobában sem bírtak megmaradni. Aztán 3 óra múlva megállapodtak... :-))) Nem mondom, hogy azóta összejárnak, de legalább elkerülték a bíróságot.

Sajnos más lehetőség nincs a gyorsításra. Vagy a lassú per, vagy a gyorsabb alternatív konfliktusmegoldás. Utóbbi viszont csak önkéntes alapon működik.

Tündér4 # 2009.10.16. 10:17

Köszönöm a válaszokat.
Tudom, hogy az egyezség lenne a legjobb megoldás, csak hát ....ahhoz két félkell.
De ha mégsem jönne létre az egyezség, arra az esetre kérdeztem volna, van-e lehetőség gyorsításra.

Tündér

Aki kérdez # 2009.10.16. 09:01

Egyre rosszabb. :)) Köszönöm a válaszokat, további szép napot minden fórumozónak!

kisokos # 2009.10.16. 08:57
Aki kérdez # 2009.10.16. 08:55

Köszönöm a választ. Egy utolsó kérdésem még mára:
A százalékos értéket a bruttó vagy a nettó fizetésből számítják?

kisokos # 2009.10.16. 08:50

jellemzően 20%-ot ítélnek gyermekenként. Akkor kevesebbet, ha 3 v. gyermek van, vagy ha a kötelezett jövedelme olyam magas, hogy az effektív fizetendő tdíj a 100-120e Ft-ot is meghaladná. 20%-nál többet akkor ítélnek, ha a gyermeknek olyan betegsége van, amely ezt indokolja.

Az hogy ez ex most mit kér, egy dolog. Ez egy alku. Nyilván a maximumot kéri, aztán majd megadják, amit lehet. Valószínáleg ő sem hiszi, hogy ezt meg is ítélik. Ha ellenben kisebbről indulna, akkor az lenne a plafon, aminél többet nem kaphat. Ezért ezzel szinte mindenki bepróbálkozik.

Aki kérdez # 2009.10.16. 08:39

Köszönöm szépen a választ, bár sajnos ezek szerint nem túl bíztató.

kisokos # 2009.10.16. 08:35

akkor vajon mennyire lehet jogos a hölgy maximálisan kiszabható mértékű gyerektartás követelése
Ezt majd a bíró eldönti. Ne keverjük, ez nem az igazságról szól, hanem a törvény alapján történő ítélkezésről. A tdíj általában a kötelezett jövedelmének 15-25% gyermekenként. Hogy ezen belül mennyi, az részben függ mindkét szülő jövedelmi helyzetétől és még néhány egyéb tényezőtől.

A gyakorlatban nekem az a tapasztalatom, hogy a bíróság döntésében a gondozó szülő vagyoni-jövedelmi helyzete általában elenyészően kis hangsúlyt kap. Ami igazán számít, az a kötelezett jövedelmének a nagysága.

Aki kérdez # 2009.10.16. 08:19

Kedves kisokos!

Köszönöm a választ, de változatlanul nem világos.
"A szülőknek jövedelmük, anyagi lehetőségeik arányában van tartási kötelezettségük. Éppen úgy, mint a házasság alatt volt." - Épp ezért hangsúlyoztam, hogy ugyanannyi a keresetük, ráadásul a hölgy egy 35m-ós házzal és kocsival rendelkezik, míg az úr egy kocsival összesen (ingatlannal egyáltalán nem). Ezért kérdezem, hogy ezt figyelembe veszi-e a bíróság a gyermektartás megállapításakor.
Hogy olyan esetben, mikor ugyanannyit keres a két fél, ráadásul az anya (akinél a gyerek marad) sokkal jobb anyagi körülmények közt él, akkor vajon mennyire lehet jogos a hölgy maximálisan kiszabható mértékű gyerektartás követelése (merthogy ő most a maximális gyermektartás fizetését akarná).
köszönettel és elnézést az értetlenségért

kisbarack # 2009.10.16. 08:12

kedves kisokos,

köszönöm szépen a válaszát!
Igen, pontosan úgy értettem, elnézést,ha nem volt érthető! Tehát akkor erre nem tarthat igényt?
Ez jó hír számomra, köszönöm még egyszer!