Adatvédelem, alkotmányos jogok - Privát feljegyzésekhez való hozzáférés


Burn Out # 2017.10.08. 10:57

az általad hivatkozott détári önálló bírósági végrehajtó.

a feleséged hitelében te hogyan szerepelsz? adóstárs?

szokol # 2017.10.08. 10:45

tisztelt uram hölgyem!! segitség kellene nekem olyan ügyben: van egy férj feleség egy munka helyen dolgoznak egy számlára megy a munka bér és az albérlet támogatás más néven cafetéri hozájárulás. adot egy détári és détári társaság. sajnos volt olyan időszak mikkor a hitelt nem tudtuk fizetni ami persze a feleségem nevén van.... több hónapja a feleségem fizetésének az 50%kát fonják amit már nem is kap kézhez.... és történt egy olyan eset hogy a bank ugy döntőt hogy zárolja a számlát amire a jövedelem érkezik... a csavar történetben az hogy a számla az én nevemen van és vagyok a tulajdonos... és a fizetésem 100% elutalta a détári és détári behajtónak.... ezzel ugye egy harmadik félnek kiadta azt az adatot ami nem is én tartozom hanem a feleségem... akinek ugye a fizetés 50% már letilják.... és megnéztem a számlámat és azon felül hogy elutalta a fizetésem 100% a fenmaradó öszeget is zárolta igy sajnos itt vagyok pénz nélkül... van egy hitelem amit rendszeresen fizetem... jelzálog hitel.... igy én is kilátastalan helyzetben vagyok meg ugye veszélybe került a szüleim háza is.... ha tud nekem valaki segiteni hogy hogyan tovább... vagy milyen lehetőségek vannak hogy én ezt megtudjam valahogy támadni.... mert szerintem ilyen nincsen.... várom válaszukat minnél hamarabb.... üdv. norbi.

Sherlock # 2015.01.05. 05:19

Nagyobb az ahhoz fűződő társadalmi érdek, hogy a perben olyan bizonyítékot használjanak fel ami segíti az igazság kiderítését, mint hogy a bizonyíték kizárása miatt igazságtalan ítélet szülessen. Ez nem jelenti azt, hogy bármit fel lehetne venni; aminek semmi jelentősége a perben, azzal megvalósulhat személyiségi jogsértés.

Garfield79 # 2015.01.04. 22:17

És akkor ezzel mi a helyzet?
"A 2014. március 15. napjától hatályos új Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései értelmében Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges. Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén (új Ptk. 2:48.§).

A korábbi és az újabb törvényi szabályozás értelmében a képmás és a hangfelvétel – mint az ember külső megjelenésének ábrázolásai – a törvény védelme alatt állnak, azzal kapcsolatban bármiféle visszaélés tilos. Ez nemcsak a képmás- illetve a hangfelvétel engedély nélküli nyilvánosságra hozatal útján valósulhat meg, de – egyebek mellett – a felvétel készítésével is, ha valaki az érintett engedélye nélkül, illetéktelenül hatol be a személyiségi érdekkörbe."

lajcsó # 2015.01.04. 21:54

A szabad bizonyítás kertében a hangfelvétel is felhasználható bizonyítékként. Nem is ezzel lesz szerintem a probléma hanem a (két hétnél) gyakoribb láthatással. Nem tartom valószínűnek, hogy ennél gyakoribb kapcsolattartást megítél számodra a bíróság. (De ez csak az én véleményem.)

Garfield79 # 2015.01.04. 20:41

Tisztelt Hozzáértők! Nem találtam meg a megfelelő topicot, ezért itt tenném fel kérdésemet. Válóperes tárgyalás keretében lefolytatott gyermekelhelyezési vita alkalmával felhasználható-e felperes és alperes között elhangzott mobiltelefonra felvett beszélgetés? Felperes a feleségem, aki mint most megtudtam, minden egyes beszélgetésünket felvett telefonnal. Képeket és videókat is rögzített, apai alkalmatlanságomat akarja ezekkel bizonyítani. Nemcsak a kettőnk közti beszélgetéseket rögzítette, hanem akár a szomszéddal beszélgetett, akár a szüleimmel, barátokkal, stb.. Azt mondta ezeket mind fel fogja használni ellenem, mert egyébként csak a kettőnk ellentmondásos állítása áll majd egymással szemben, legalább majd a bíró is tisztában lesz vele, hogy nem pakolok el magam után, és majd hallja hogy néha hogyan beszélek vele és miket mondok. Törvényes ez hogy az én tudtom és engedélyem nélkül felvesz bármit amit mondok? Felhasználhatja majd ezeket? Nem követtem el köztörvényes bűncselekményt, csak többet szeretném látni a gyerekeimet válás után mint kéthetente, ő bizonyítani akarja hogy erre alkalmatlan vagyok, mert nem pakolok el magam után... Előre is köszönöm!

Sherlock # 2014.11.13. 14:28

Biztosan meglepő a válasz, de a KLIK-nél kell kilincselni.

heremooka # 2014.11.13. 12:31

Üdv!

Egy osztályközösség problémájával fordulok hozzátok. Tanítónéni elért egy pontot, ami után úgy gondoljuk, tanárhiány ide-oda, sokkal jobban járunk, ha más lesz helyette.

Ami kiborította a bilit: a gyerekeket névvel ellátott, kézzel írott kérdőívre kötelezte, melyben saját magáról, a többi tanárról tett fel kérdéseket. A kérdőív után egynémely gyereket kiválasztott -nem tudni mi alapján- majd egyesével kihívott az osztályteremből és személyes kérdéseket tett fel nekik. Megtiltotta ugyanakkor, hogy erről bárkinek, így egymásnak, vagy akár nekünk, szüleiknek beszéljenek.

Sok probléma van már a tanárnővel. Kérdésem, hogy hogyan tudnánk tőle megszabadulni. Szeretnénk gyorsan és határozottan lépni. A tanári kar is mellettünk van, tulajdonképp ránk várnak... az igazgatóval együtt. Ez utóbbit nem teljesen értem. Az iskola vezetése is keresi a jogi lehetőségeket, mint mindenki, így én is. Hétfőn lesz megbeszélés, ki mire jut addig.

Tudtok segíteni?

Üdv: Heremooka

Lordné # 2014.10.29. 13:08

Semmit azon kívül,hogy anyuka milyen bunkó,lekezelő és erőszakos. Meg,hogy apuka mennyi gyerektartást kér havonta és,hogy a gyermeknek mekkora lelki sérülést okozott anyuka és a volt pasijai.

gerbera317 # 2014.10.29. 09:38

És mit tudott meg így az ügyvéd, azon kívül, hogy anyuka a bíróságon keresztül érvényesítheti a láthatás iránti igényét?

Lordné # 2014.10.28. 16:19

Anyukától elvették a lányát és apa vagyis a férjem kapta meg és mivel az anyát nem tudták felkutatni sehol felfüggesztették a láthatóságot. Most 2 év után megjelent facebookon és rámírt,hogy látni akarja a lányát és leírtam neki,hogy kezdeményezni kell a bíróságnál a láthatóságot és a gyerektartást mert fel van függesztve ideiglenesen. Erről folyt beszélgetés volt.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.28. 15:08

Az attól függ, mi célból "adta ki". No és a kiadás formája sem mindegy.

Lordné # 2014.10.28. 13:01

Szép napot!
Olyan kérdésem van,hogy mit tehetek ha egy illető kiadta a privát beszélgetésünket egy ügyvédnek az engedélyem nélkül?
A választ előre is köszönöm!

hunfrakk # 2011.10.05. 08:52

egyértelműen:
nem

Beus26 # 2011.10.05. 08:31

Az lenne a kérdésem,hogy a telefonomról kiment sms-eket az egyik hálozati dolgozó csak ugy vissza nézheti,és azt kiadhajta egy másik félnek? Mert azt mondják hogy ahhoz kellene a jelszó,ő viszont állitja hogy nem kell hozzá,mivel ott dolgozik a központban és hozzá férhet a privát anyagaimhoz.Mi ebből az igaz?

Krisz79 # 2008.05.13. 16:38

Sziasztok.

Bizalmas iratok megsemmisítésével kapcsolatosan

jelezném, hogy inkább a Reisswolf Budapest Kft. válasszátok. www.reisswolf.hu 06-20-383-5149 Személyes tapasztalat alapján mondom, sokkal korrektebb, biztonságosabb szolgáltatást nyujtanak.

Ha valakinek lenne kérdése irjon ide nyugodtan.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.20. 14:42

Hülyéskedj már! Kinek lenne joga végrehajtást elrendelni, ha a bíróságnak nem?!

enestis # 2007.11.20. 12:59

Mosmá' igen.
Köszönöm.
SZomorú is lettem tőle.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.20. 12:08

Szerintem hallottál te a bíróságnak az ilyetén hatalmáról is...

enestis # 2007.11.20. 11:53

Ezzel alighanem elkéstem. A kérdésem: levették a pénzt a számlámról. EZ így jogszerű? Nem védett egy bankszámla ilyen esetben? Én eddig csak az adóhatóságról tudtam ilyen hatalmat.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.20. 10:29

Minden bizonnyal fizetési meghagyás lesz az, és nem "behajtó cég", hanem önálló bírósági végrehajtó. Hát, azt bizony célszerű komolyan venni.

enestis # 2007.11.20. 10:00

Szép napot!
Kérdezem, úgy van-e, hogy ha 21 ezer forint közüzemi számlatartozásom van egy általam már régen nem lakott címen, amire már a bíróság is rábólintott, és kiadta behajtó cégnek, én meg sajnos nem voltam képben, nem volt olyan levelem, amiből tudhattam volna, hogy ez már eléggé előrehaladott ügy, komolyan kéne venni, akkor ők az én bankszámlámról (Bírósági Behajtó Kamara) inkasszózhatnak?
A bank őket értesíti elébb, hogy pénz állt a házhoz? Vagy ha tartozásként terhelik a számlámat, akkor nem engem értesít, hogy ni, itt van egy cég, aki pénzt akarna, nézzem már meg, egyáltalán jogosan akarják-e ők ezt? A bank kiadhat ilyen pénzt az én számlámról?
Köszönettel
e

nefi # 2007.10.11. 09:15

Sziasztok!

Az alábbi történetet szeretném megosztani veletek, és kérlek véleményezzétek!
Tegnapi nap folyamán rejtett számról hívtak a mobilomon, ami hozzáteszem céges és titkos.Egy banktól kerestek névszerint (nem egy egyedi nevet kell elképzelni)az ügyintéző el kezdte darálni, hogy valamilyen 30 ezer ft. körüli tartozásomból sikerült-e már befizetnem valamennyit. Én megint mondtam, hogy nem én vagyok az ő embere. MAjd mondta a teljes tartozását a hölgynek. NAgyon ideges lettem mert fordított esetben én sem örülnék neki, ha más tudná az én anyagi dolgaimat....Aztán az ügyintéző heves keveredett velem( amit eleve nem lehetene, hiszen álítólag én vagyok az ügyfél)miszerint az én édesanyám xy, válaszom "nem"volt. Nem adta fel megadta a hölgy születési dátumát, lakcímét,(természetesen visszakérdezett az enyimre is, de én nem adtam ki, hiszen semmi köze hozzá)Majd jött a meghazudtolás, miszerint érdekes, egy hónapja tudtak velem beszélni, és akkor még én, én voltam.
Mondanom sem kell utána rögtön hívtam a ügyfélszolgálatot idegbetegen ( persze én azzal az ügyintézővel normálisan viselkedtem, természetesen a panaszommal nem tudnak mit kezdeni, rögzíteni, kivizsgálni)
Megjegyeztem neki, hogy egy bank, hogy tehet ilyet, szerintem ez SULLYOS ADATVÉDELEM SÉRTÉS.
Egy részt azért mert felhívnak, nem közlik, hogy rögzítik a beszélgetést, másrészt kiadják más személynek az adatait, személyes dolgait. annak ellenére, hogy én közöltem NEM AZ VAGYOK AKIT Õ KERES.

na mit szóltok ehez???

hipermala # 2007.03.01. 15:07

Biztonságos iratmegsemmisítés:
http://www.remondis-data.hu/

Kai A. Fenix # 2004.11.12. 14:54

Semmi gond, amennyiben egyébb jellegű kérdésed van, vagy bárki másnak, szívesen meghallgatom :). Hátha tudok segíteni :D.