Áruhitel fizetés


Csalamade88 # 2018.05.11. 18:47

Köszönöm szépen a válaszokat. Marad a tanuló pénz meg a lengyel béka. :)
Kedves nonolet neked is köszönöm. Kívánom, hogy te sose csalódj senkiben az életben. Bár egy ilyen szuper intelligenciával megáldott zsenit, mint téged, biztosan nem lehet megvezetni. :)

nonolet # 2018.05.07. 12:56

Aki kétszázezret ad egy okos óráért.
HITELRE!!!!!!

Amit ráadásul nem is ő használ ám,
hanem egy hitelképtelen!!!!! alak.
Aki megígéri, hogy majd azért ő törleszti a hitelt.

Az akkora luzer-hülye már alapból, hogy szerintem
fölösleges neki ilyen gondolkodást kívánó tanácsot adni
Úgyse érti meg.

drbjozsef # 2018.05.07. 12:02

Csalamádé,

tanulópénz lesz ez, nem nagyon van értelme (=nem rentábilis) ezt a dolgot jogi útra terelni. Legfeljebb, jogi úttal fenyegetőzni, az nem kerül semmibe. Írj neki egy levelet, hogy meghiúsult feltevés jogcímen visszaköveteled az ajándékot. Vagy hogy fizesse tovább, ahogy megállapodtatok. Az egésznek adj valami hivatalos alakot, hivatali levélformátumban írd, adj neki 8 napot válaszolni, meg ügyvédeddel küldeted ki a fizetési meghagyást ha nem válaszol, meg ilyenek.
Egyébként, legalább egy válasz kicsikarása arra jó lehet, hogy írásban elismerje, hogy tőled kapta a tárgyat, sőt, ha indirekte elismeri a megállapodásotokat a fizetésről, az is jó lehet még.

Blöff, de egy próbát megér. :)

Ismered a klasszikus ügyvéd viccet, amikor a fél milliós tartozásra beperli a kötelezettet két millió megfizetésére, és amikor az méltatlankodik, hogy csak fél millióval tartozik, akkor megköszöni, hogy legalább a tartozáselismerés megtörtént. Szóval valahogy így.

ius latratus # 2018.05.07. 10:27

Na, lengyel béka...
:)

Lenyelt béka, csak a telefon átírta.

ius latratus # 2018.05.07. 10:25

Erősen kétlem, hogy gazdaságos lenne ügyvédet megbíznia. Ha csak azt vesszük kiindulási pontnak, hogy az óra értéke kb. 200ezer, hát...

Tenni kellene egy próbát, felszólítás, utána fmh, s vagy bejön, vagy nem.

Ez biz' lengyel béka lesz.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.05.07. 10:19

Nem lesz könnyű bizonyítani a megállapodás tényleges tartalmát.

Mekkora összegről van szó? Tudniillik, ügyvéd nélkül aligha fogsz boldogulni, az ügyvéd megbízása pedig bizonyos érték alatt nem gazdaságos.

Csalamade88 # 2018.05.07. 10:13

Kedves fórumozok! Adott egy kb. 200 ezer forint értékű termék amit 24 hónapos áruhitelre vettem meg. Ebből még 9 hónap van hátra. A tárgyat a volt párom használja (okosóra). Már a megvételnél megbeszéltük, hogy a havi részleteket ő fizeti nekem készpénzben, mivel ő nem kapott hitelt. Időközben megszűnt ez a kapcsolat. Mikor kértem, hogy tartsa magát az adott szavához ő ezt megtagadta. Mivel akkor még friss volt az élmény nem erőltettem a dolgot, gondoltam lenyelem a békát és fizetem tovább. Viszont azóta is nagyon dühít ez a helyzet és ha még nem késő tennék valamit az ügy érdekében. Ebben kérném a segítségeteket, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Előre is köszönöm szépen.