Óvodai szünet


gylab # 2018.05.24. 10:19

Mi is belefutottunk ebbe. Ezért utána néztem a vonatkozó szabályoknak, és bizony nem hogy nem járhat óvodába, hanem kötelező járnia! U.i. tankötelezettség van. Persze ezt úgy próbálják meg hárítani az önkormányzatok, hogy elküldenek a jegyzőhöz, aki szívesen ad felmentést a tankötelezettség alól.
A nyári tankötelezettség vonatkozik még az utolsó évre is, amikor szeptemberben már iskolát kezd.
Most hirtelen nem találom a vonatkozó jogszabályt, de egyszer már megvolt, ami kifejezetten tiltja azon gyermekek megkülönböztetését, akiknek kistestvérük van, vagy akár munkanélküliként van otthon a szülő. Én ezt lobogtattam meg, mire az óvoda visszakozott, és lányom is megkapta ugyanazt, mint a többi gyermek.
Ha nem találod meg, este megpróbálom megkeresni a pontos helyét.

Gyorgyi2891 # 2018.05.12. 09:12

Kedves tagok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy négy és fél éves kislányom, óvodás. Most született meg a kisfiam májusban. Az óvodában aláíratták velem azt a nyilatkozatot, mely szerint a nyári óvodai szünetre nem kérem a kislányomnak az ellátást a helyettesítő óvodában, mert gyesen vagyok, és így nem kérhetem az ő napközbeni ellátását. Nem találok erre semmiféle jogszabályt, ami azt mondja, hogy gyes mellett a lányom nem járhatna nyári óvodába. Félreértés ne essék, nem akarom egész nyáron vinni, de egy pici baba mellett lesznek olyan napok, amikor nem tudom megoldani azt, hogy itthon legyen. úgy tudom, hogy a tanítási év szept 1-től aug 31-ig tart, és az óvódakötles lányomat kötelesek befogadni attól függetlenül, hogy jelenleg nem dolgozom, hanem gyesen vagyok. Szakmai segítségeteket előre is köszönöm!

Györgyi