SOS segítség


banyarém # 2018.09.21. 11:06

Bocsánat, javítanék, kb. 2005-ben vettem fel a hitelt...

banyarém # 2018.09.21. 11:04

T. Ügyvéd Urak!
Segítségüket kérem az alábbi témában:
Személyi hitelt vettem fel kb. 2015-ben, de mivel nem tudtam rendesen fizetni családi okok miatt, követelés kezelőhöz kerültem. Nekik havonta csekély összeget ugyan, de pontosan fizettem 2008-tól, ennyit tudtam nélkülözni. Ezt a tartozást átadták egy másik követelés kezelőnek, nekik szintén pontosan fizettem havonta. Néhány hónap múlva visszakerült tartozásom az első céghez, tehát 2010 óta egy helyre fizetek havonta fix összeget.
Nemrég érkezett levél az Intrum Justitiától, hogy ők már egy harmadik cégtől (akitől semmilyen értesítést nem kaptam) vették át a tartozásomat, 8 napom van kb.3,5 M Ft-ot fizetni. Erre a levélre nem válaszoltam, mert csak bedobták a postaládába, semmilyen nyoma nincs.
Hogyan adhatják át a személyes adataimat, már nem 3., hanem 4. és 5. félnek is?
A napokban már a Baltás ügyvédi iroda küldött 3 napos befizetési határidővel egy közjegyzői eljárás megindításáról szóló tájékoztatót. Ez mit is jelent pontosan? Mit tesz a közjegyző?
Vegyem fel az ügyvédi irodával a kapcsolatot és ecseteljem, hogy én havonta csak csekély összeggel tudom továbbra is törleszteni az adósságomat?
Vagy van más lehetőségem arra hivatkozva, hogy 2010 óta, azon kívül, hogy folyamatosan kaptam a sárga biankó csekkeket a követelés kezelő cégtől, senki sem zargatott? Fizetek én, csak sajnos nem tudok annyit, amennyit ajánlottak, havi több százezer ft-om nincs.