Súlyos fogyatékosság adókedvezménye.


Ladislau73 # 2018.11.20. 20:32

Tisztelt Forumozók.
Következő problémámmal fordulnék a közösséghez.
Páromnál 2016.05.30-án a BNO. listán is szereplő egészségkárosodást diagnosztizáltak, sajnos csak nemrég vált egyértelművé számunkra hogy az egészségkárosodása miatt adókedvezményt vehet igénybe.
Háziorvosunknak megmutattuk az akkori zárójelentését, neki az nem felelt meg az igazolás kiállításához, kérnünk kellett friss ambuláns lapot az őt gondozó kardiológustól.
Ezek után elkészítette az igazolást de "az igazolás kiállításának alapjául szolgáló dokumentum keletkezésének dátuma" ként nem a kórházi zárójelentésen szereplő, hanem a 2 évvel későbbi ambuláns lap dátumát tüntette fel, mikor ezt szóvá tettem, azt mondta nem a legrégebbi, hanem a legutolsó orvosi dokumentum számít.
Ezzel kapcsolatban mely szervhez fordulhatnánk hogy ezt a szerintem félresiklott eljárást orvosolhassuk.
Esetleg ügyvéddel kellene konzultálnunk?
Netán a médiához fordulnunk? esetleg a Magyar Orvosi Kamara etikai bizottságához?
Kérem aki ez ügyben segíteni tudna ossza meg tapasztalatait.
Azt még hozzátenném, sajnos én magam is ilyen adókedvezményre vagyok jogosult, 2015-óta az én esetem annyiban volt másabb hogy megemlítettem a kórházi kezelőorvosomnak hozzátéve hogy van nálam forma nyomtatvány is, nem kellett neki mivel a kórháznak saját sablonú dokumentuma van erre a célra, kitöltötte és a magam ügyét el is tudtam intézni, viszont a pároméval nem boldogulok, zsákutcába jutottunk.
Bízom mihamarabbi pozitív, előre mutató hozzászólásukban.
Tisztelettel: Egy tanácstalan ember.