Egeszsegugyi jarulekfizetes, vegrehajtas, jelzalogjog


gerbera317 # 2018.12.20. 17:51

Tehát röviden összefoglalva: végrehajtás alá vonható belföldi vagyonnal rendelkezel. Az eredeti kérdésed az volt, hogy ez elárverezhető-e. A válasz: igen.

Kerdesem tovabbra is, hogy mit tegyek
Hát fizesd meg a tartozásodat.

a jelzalogjog es vegrehajtasi osszegek felszamitasa mit is jelent?
A jelzálogjog (valószínűleg itt NAV zálogjogáról van szó) a kielégítési elsőbbség biztosítására van bejegyezve. Nem azért, hogy elárverezzék a házat, hanem azért, hogy szükség esetén elárverezhető legyen. Egyébként nem magyar találmány; ahol te élsz, ott jóval régebb óta ismerik és alkalmazzák, talán hypothecary az ottani neve. Szerintem olvass utána.
A végrehajtási költség pedig magyarul is meglehetősen világos fogalom. Nagyjából arról van szó, hogy sem a kocsmáros, sem a pék, sem a rendőr, sem a révész, és végső soron a végrehajtó sem ingyé' dolgozik.

KEJozsef # 2018.12.20. 12:55

Nincs itt semmilyen titok. Edesapam altal lakott haz halaleset kovetkezteben a tulajdonomba kerult.
Kerdesem tovabbra is, hogy mit tegyek illetve a jelzalogjog es vegrehajtasi osszegek felszamitasa mit is jelent?

gerbera317 # 2018.12.17. 12:24

Ez amolyan "hány éves a kapitány" jellegű találós kérdés, ugye? Esetleg ha felfednéd a "titkot", milyen összefüggés van az adók módjára behajtandó köztartozásod és az édesapád által lakott ingatlan között, akkor talán megválaszolhatóvá válik a kérdés.

KEJozsef # 2018.12.16. 18:04

Roviden osszefoglalva:

Tisztelt olvaso!

Egyesult Kiralysagban elek 2011. ota. Kedves segitseguket es allasfoglalasukat kernem.

2013-ban elmaradt Egeszsegbiztositasi jarulek megfizetesere koteleztek, ugyanis nem jelentkeztem ki.
2014-ban kijelentkezesi kotelezetsegemnek eleget tettem.
2015-ben Megyei Kormanyhivatal ugyemet hataskor hianyaban a NAV-nak atteszi.
2017-ben NAV-ot felhatalmaztam, hogy adataim egyeztesse az angol adohatosaggal.
2018-ban NAV vegrehajtasi koltsegatalany, vegrehajtasi koltsegminimum felszamitasarol es ingatlan jelzalogjog bejegyzesrol ertesit.

Edesapam altal lakott hazat elarverezhetik? Mit tegyek?

Elore is koszonom segitseguket!

Kellemes unnepeket!
Kerekes Jozsef

KEJozsef # 2018.12.09. 15:52

Tisztelt olvaso!

Egyesult Kiralysagban elek 2011. ota. Segitseguket es allasfoglalasukat kernem egy tobb eve tarto ugyben.

Kotelezettsegemnek nem tettem eleget es nem jelentkeztem ki az egeszegbiztositotol kikoltozesemkor, csak 2014-ben. Az Egeszsegbiztosito a 2011-2014. evekre 2013. ota egeszsegbiztositasi hozzajarulas megfizetesere kotelez.
2015-ben vegzest kuldott a Bacs-Kiskun Megyei Kormanyhivatal, melyben az ugyem hataskor hianyaban a NAV-nak atteszi.
2015-ben fellebeztem/jogorvoslatot kertem - nem ismerem a megfelelo szohasznalatot, kerem nezzek el amennyiben tevedek - es kulfoldi jogviszonyom igazolasat a NAV irasban megkuldott nyilatkozata szerint a megyei Kormanyhivatalon keresztul hajlando kizarolag elfogadni.
2016-ban minden altalam kikerheto iratot megkuldtem a Kormanyhivatlanak.
Ezutan ertesitettek, hogy nekik egy bizonyos nyomtatvanyra van szukseguk. Helyi adohivatal ezzel nem foglalkozik, kert nyomtatvanyt nem allitanak ki.

2017-ben a megyei Kormanyhivatal tanacsat kovetve ujboli jogorvoslatot kertem es felhatalmaztam a Kormanyhivatalt vagy NAV-ot, vagy Egeszsegpenztarat - sajnos eddigre elvesztettem a fonalat, ki illetekes az ugyben es mindenhova kuldtem a leveleket es masolatokat - hogy vegyek fel az angliai szervekkel a kapcsolatot es kerjek ki azon adatokat, amelyekre szukseguk lehet.
2018-ben fel evre elutaztam es idokozben megkuldtek nekem egy angol nyelvu nyomtatvanyt, amit vissza kellett kuldenem a megyei Kormanyhivatalnak, melyet ok ezutan megkuldtek a helyi adohivatlanak, HMRC.

2018. novembereben levelem erkezett a NAV-tol, melyben vegrehajtasi koltsegatalany felszamitasarol ertesitenek, masikban vegrehajtasi koltsegminimum felszamitasarol, az utolsoban pedig ertesitenek egy foldhivatali megkeresesrol, melyben idokozben orokosodes utan nevemre kerult ingatlanra jelzalogjog bejegyzeserol ertesitenek.
Ennek osszege 5000 HUF.

Ezek utan megijedtem, hogy oszinte legyek es felhivtam a megyei Kormanyhivatalt, akik varnak a helyi adohivataltol megkert adataimra, mely allitasuk szerint 1-5 evig is eltarthat. Szerintuk egyszerubb lenne kifizetnem hatralekot, melynek osszege 150000 HUF.
NAV megkeresesemre elmondta, semmi gond, nem kell aggodni.

Koszonom, hogy eddig velem tartottak! Kerem, amennyiben tudnak valamifajta iranymutatast, tanacsot adni, mit tegyek, azt megkoszonnem. Ugyanakkor, nem szeretnem, hogy elarverezzek a hazat sem, ahol edesapam el, egy ilyen agyrem miatt.
Termeszetesen a hatralekot sem all szandekomban kifizetni. Pontosan nem is ertem, mi a vegrehajtas es jelzalogjog.

Minden tiszetelem az Onoke!

Tisztelettel!
Kerekes Jozsef