elkövettem valamit?


Benccce (törölt felhasználó) # 2008.06.27. 08:41

Tisztelt Jogászok!

Tegnap egy furcsa dolog esett meg.Szeretnék tanácsot kérni, mert emiatt nem tudok sok pénzt költeni ügyvédre, hogy tanácsot adjon.

Nudistrandon voltunk, és bevallom lehet hogy "rossz" voltam, de nagyon megtetszett valaki, és fogtam a gépet és lefotóztam. Azt mondták próbáljam pontokba szedni a lényeget, hát próbálom:

1,egy nem magánterület, hanem egy közterületi nudista partszakaszról van szó
2,semmi szándékom nincs a képpel (feltenni internetre pl.) tényleg csak mert tetszett azért fotóztam le ez így önmagában is baj jogilag?
3,semmi tiltó tábla nem volt a fényképezésre utalva
4,oda jött hozzám egy ürge, és azt mondja ő a szembepartról lefotózta azt ahogyan én éppen azt a személyt fotóztam tehát van bizonyíték és felírta a rendszámomat, hogy feljelent majd
5,ezen utólag gondolkodtam, hogy akkor nem ő is ugyanazt a dolgot követte el? hiszen rajtam se volt ruha
6,egyáltalán tényleg jogilag ez hogy van szabályozva?kiemelem hogy közterület, tehát nem egy privat nudistrand
7,csak riogattak az ottlevők mert nem tetszett nekik vagy tényleg én most valami jogszabalyba utkoző dolgot követtem el?
8,mi lehet ebből az egészből csak azért mert egy képet készítettem?tényleg feljelenthet és lehet is belőle valami?

Nagyon köszönöm a segítséget, most meg vagyok ijedve, de bennem fel se merült, hogy közterületen ne fotózzak merthogy nincs bennem semmi hátsó szándék, hogy esetleg vissza akarnék élni a felvétellel, megvallom csak a magam örömére készítettem mert nagyon tetszett az illető.

Ennyi röviden akkor pontokban, ha tud valaki, kérem adjon tanácsot, mert addig ki se merünk menni a partra amig ez nem tiszta előttünk, majdnemhogy lincshangulat alakult ki.Ezt én értem is csak azzal nem vagyok tisztában hogy csak nem illik vagy kifejezetten jogilag is ütközik-e ez valamibe azaz tényleg tud-e tenni az illető valamit ellenem. És az se utolsó hogy akkor ő nem követte el ugyanazt? Tehát akkor most jelentsük fel egymást kölcsönösen?Feltéve hogy ha van miért, ez az amit tudni szeretnék.
Nagyon köszönöm a választ. Bence