telefon tartozás help!


Szamologep # 2014.06.25. 12:23

Tisztelt Szakértők!

Az alábbi problémával és kérdéssel fordulok Önökhöz:
A telenornál valakinek csináltam egy számlát, amelynek ő volt a számlafizetője, de én voltam a számlatulajdonos. Egyszer csak nem fizette többé és a telenor csupán 6 hónap elteltével kapcsolta ki a számot (mikor 2 vagy 3 hónap után ki kellett volna hogy kapcsolja), így elég nagy tartozás halmozódott fel. A telenor természetesen rajtam, a tulajdonoson hajtja be az összeget, amit ki is fizetek neki.
A kérdésem az, hogy mit tudok tenni ebben a helyzetben, hogy visszakapjam a pénzem vagy egy részét?
A számlafizetőtől valamely módon vissza tudom perelni?

Előre is köszönöm a segítséget!

fiffi # 2014.03.09. 14:33

Tisztelt fórumozók!

Adott egy 2003-as mobil tartozás..
nincs szükség magyarázatra asszem sok hasonló előfordul..
Na most megtalált egy behajtócég...hivatkoztam elévülésre náluk...mivel sok éve nem kaptam semmi felszólítást.
állításuk szerint a mobilcég próbálta behajtani...amiről én nem tok..állandó keresetem is van pl...magyarán azt az infót adta a behajtó cég hogy nem tudták behajtani.
az elévülési kifogásomra ilyen választ kaptam " felhívjam figyelmét arra, hogy a Polgári Törvénykönyv 324. § (1) bekezdése szerint, az elévülés jogkövetkezménye, hogy az adott követelés bírósági úton nem érvényesíthető, ez nem jelenti azonban a követelés megszűntét."
mi a célszerű adott esetben...hagyjam ez csak fenyegetés,vagy akár letilthatják a fizetést,kocsit foglalnak pl..
köszönöm a választ

Hepé # 2013.12.23. 16:00

Köszönöm szépen. Tehát helybenhagyják :) , mert nem volt érdemi megkeresés.

Kellemes ünnepeket kívánok.

ius latratus # 2013.12.23. 15:48

"Helyben hagyják".
Már ha alapos a hivatkozás.
A követeléskezelő az elévülési idő előtt is "próbálkozott"? Mert ha igen, akkor téged hagynak helyben...
:)

Hepé # 2013.12.23. 15:05

Üdv!

Meg tudná mondani valaki, hogy behajtó cég az elévülés után miért követel mobiltelefon tartozást? Próbálkoznak és ennyi? Mi a bíró gyakorlat, helyben hagyják az elévülést?

imnotacriminal # 2013.12.07. 11:06

Tisztelt Forum!
Tmobilos tartozasom keletkezett,az utolso osszeg 2012.04.hoban volt esedekes.Viszont 2013.09.hoban jart le a szerzodes es kotbert is kovetelnek 60(e).Intrum Justitia zrt.tol kaptam ezt a levelet.Mit tudok tenni?tanulo vagyok fizetni nem tudok egyelore.A nevemen semmi ingosag nincs csak ez a telefon.Szuleimtol vihetnek el valamit eroszakkal?

gerbera317 # 2013.12.06. 14:44

Csezi,
Meg kell nézni a szerződést, miért téged szólítanak fel a teljesítésre. Ha jogszerű, tehát nem tudod áthárítani, akkor inkább fizesd ki, különben rosszabbul is járhatsz. Ha kifizetted, levered a vejeden, először családi úton, ha az eredménytelen, akkor jogi (fmh –> végrehajtás) úton.

Öreg Csezi # 2013.12.06. 13:47

Tisztelt Fórum!

Családi csomagban voltunk a Telenornál.A vejem 2012. novemberében nem fizette ki a saját nevére érkező számlát, majd ki is lépett a csomagból.Most ügyvédi felszólítás jött a nevemre, hogy fizessem ki a 25 +14 ezer Ft-ot.Az bizonyíthatóan meg van, hogy a számla a vejem telefonszámán keletkezett.Hogyan tudnám áthárítani rá a költséget, ha én voltam a csomag előfizetője?

nomost # 2013.12.03. 19:22

Segitseg! 1994 es mobil tartozas behajthato vagy nem meddig van lehetőség még élek hajthat a végrehajto!

andulagy # 2013.06.29. 20:17

Tisztelt Fórumozók!
Eléggé nagy bajban vagyok! Tegnap kaptam egy végrehajtási papirt, ami a fizumból vonna le, 380 ezer forintot, ami azért is gáz, mert jelzáloghitelem is van és a fiamat is egyedül nevelem, mellesleg egészségügyben dolgozom/ nem orvosként:-(/. A lényeg az, h tavaly katam egy fizetési felszólitást, h fizessek ennyi meg ennyi pénzt a T mobilnak/ ami azért szép, mert 2006 óta nem vagyok T mobilos és mindig a kirendeltségen fizettem be a számlákat/.Bementem hozzájuk és mondták, h a gépben ez már nem szerepel, hivjam fel aki küldte a levelet. Na, fel is hivtam és mondták, h nem adhatnak ki adatokat:-). Irtam egy mail-t és egy normális férfival hozott össze a sors és elküldte amiket követelnek tételesen. Én fogtam magam és lefénymásoltam az összes meglévő befizetéseket és elküldtem a cégnek. erre nem történt semmi....
Mellesleg, 2006-ban még vettem ott egy notit és egy telefont, amit elvileg akkor vehetek, ha nincs tartozásom!!! Azóta másik szolgáltatónál vagyok, de a tegnapi végrehajtási levél letaglózott!!!
Most mit tudok csinálni????
Segitenétek???
Bocs, a maratoni levélért és , h nem használom a hosszú i- betűt:-)
Nagyon ideges vagyok!!!
Köszönöm szépen előre is!!

Trafpoc # 2013.05.09. 15:15

Tisztelt Fórumozók!
Egy olyan problémám akadt, hogy 2007-ben édesanyámnak vettem egy előfizetéses telefont, saját nevemre. Azonban a számla az ő címére ment. Időközben (sajnos) a kapcsolatunk a szüleimmel megromlott. Nem fizették be a számlákat sem. Azonban a Vodafone minden felszólítást a számlacímre küldött amit ők (anyámék) át is vettek, de mivel nem beszélünk évek óta, nem szóltak nekem. Én erről most úgy vettem tudomást, hogy a munkahelyemen a főnököm kapott levelet.Azt sem tudom, hogy ez mennyire jogos vagy sem. Azt végképp nem tudom ilyenkor mit kell tennem. Valaki tudna segíteni?
Köszönöm

runningman # 2013.05.04. 03:51

Én nem mennék egyezkedni senkihez. Ha megtalálna vmelyik hiéna elküldeném a p..ba (szóban), ha fizetési meghagyást küldetne, ellentmondanék.

Lakásrész: ha nem akarod eladni, de (többé-kevésbé) biztonságban szeretnéd tudni, pl tetethetsz rá haszonélvezetet megbízható rokon nevére. Vagy/és felvehetsz rá kölcsönt, biztosítékul jelzálogot jegyeztet be rá a kölcsönadó aki rendezett hátterű, nem közeli hozzátartozód.

Ha évekig nem volt elérhető lakcímed, a szó szoros értelmében bármi lehet. Akár a fél államadósságot rádírathatták szuperjó törvényeinknek köszönhetően.

Tulajdona ebben az országban közembernek hosszabb távon egyébként sem lehet, kb 600.000 államilag fizetett, üzleti alapon működő vagy kedvtelésből tetű akar kirabolni minket nap mint nap. Jól mondta a csótány: el lehet innen menni. Szerintem el is kell, amíg lehet. Azzal nem telhet el egy élet, hogy folyamatos készenlétben legyen az ember, milyen hiéna találja meg újabb és újabb, a múlt ködébe vesző, netán légbőlkapott, felduzzasztott követeléssel.

Vszleg én is itthagyom ezt a pöcegödröt amivé ez az ország válik. Két dolgozóval, egy fehér gyerekkel kevesebb. Tenyésszétek tovább a cigányt ők a jövő lehetőségei akik majd nyugdíjat is fizetnek, hallgassatok a vén komcsikra méginkább a szabaddemokratákra azok úgyis mindig jóra fordították a sorsunkat, tartsátok el a többszázezer jóindulatú és segítőkész hivatalnokot, élvezzétek a világszínvonalú egészségügyet. Ez az ország rohad. Nincs megállás.

gabaan # 2013.04.26. 09:57

Segítségüket kérném. T-Mobilnál volt 1 éves hűségnyilatkozattal egy 5GB Mobilnet előfizetésem, a szerződés dátuma 2008. 02 hó, és lejárt volna csendesen 2009. 2. hóban, de ezt a nyugalmat megszakította a következő sajálatos esemény: 2008. 11. és 12. hóban külföldön tartózkodtam, s abban a naív tudatban, hogy csak perceket használom, az biztos nem lesz sok, rámentem a netre és emailezgettem. Jött is a csekk 112.000 Ft-ról, bementem a T-Mobhoz, kértem részletes híváslistát, ami kimutatta, hogy igaz, hogy többször pár percet mentem csak rá, de ez kölföldi tarifával ennyibe kerül, s ezt ki kell fizetnem. Nem fizettem ki, pedig részletfizetést is ajánlottak, a volt párom befolyásolására, tanácsára, amit persze azóta már bánok.) s azóta kaptam felszólítást, kikapcsolták, megszüntették a szerződést, s mivel szerződésszegésnek minősül, mert nem rendeztem a tartozást, ezért persze a kötbér (a szerződésben 35e Ft) és rámhárul.

2009 októberben ügyvédi felszólítás jött, melyben közlik, hogy ha 151000 Ft-ot kipengetek 3 részletben, eltekintenek a bírósági eljárástól. Nem fizettem, jött még egy decemberben, ugyanattól az ügyvédtől, hogy egy összegben fizessem ki a 151000Ft-ot, s akkor eltekintenek minden további költségtől, ha nem, fizetési meghagyást lesznek kénytelenek kérni. Voltak telefonok is abban az időszakban, amiket nem vettem fel, aztán elült a dolog. Nagyon úgy néz ki, hogy elévült az ügy.

Kérdésem, hogyan tudhatom meg, mennyi most a tartozásom, 2013-ban, azaz 4 év távlatából? (ha bemegyek a T-mobhoz, ott azt mondják, 112e a tőketartozás, de a többit nem tudják, mert átadták az ügyet. A kötbért bele sem számolta ebbe, ami még 35e a szerződés szerint). Ha behajtási csoportot hívom, akkor azzal gondolom, megszakítom az elévülést, amit viszont nem akarok. Ki lehet ezt számolni valahogy?

Azért szeretném megtudni a tartozásom mértékét, hogy mennyi követelés áll fent velem szemben, mert hamarosan örökségből lakástulajdon részem lesz, hogy eldönthessem, érdemes-e a nevemen tartani a lakást, vagy el kell adnom esetleg a részemet, vagy még annyi a tartozás, ami kifizethető négy év távlatából?

Ha fizetési meghagyás van ellenem, akkor értesítenek róla? Eddig nem kaptam ilyet. Ezelőtt évekig nem voltam elérhető lakcímen, az állandó lakcímemre érkezett leveleket pedig anyám visszaküldte a postással, elköltözött jelzéssel. Ha ezalatt érkezett ellenem fizetési meghagyás, azt hogyan tudhatom meg?
Jelenleg nincs a nevemen semmi, amiből végrehajthatnának, de mint írtam fentebb, hamarosan lesz.

Négy év után a Szolgáltatóval lehet egyezkedni amúgy, vagy?

Elnézést a sok kérdésért, várom szives segítségüket, mit tanácsolnak?
Ha bármilyen adat kell még, megírom természetesen.
Segítségüket előre is köszönöm.

ius latratus # 2013.04.05. 08:50

...de annak...

ius latratus # 2013.04.05. 08:49

Amúgy nem ilyen egyszerű, de az, hogy megszűnt egy bizonyos havidíjas konstrukciójuk, annak biztosan volt előzménye. Ez azt jelenti, hogy közzé kellett tegyék a változást és/vagy értesíteni erről téged. Na, ekkor lett volna lehetőséged lépni.

ius latratus # 2013.04.05. 08:46

"Felakartam mondani a szerződést, de csak bizonyos költségek befizetése után lehet. Ezt megtehetik, hogy egyoldalúan megváltoztatják az eredeti szerződési állapotot?"

Te megtehetted?

balint68 # 2013.04.05. 06:36

2012-ben írtam alá kétéves szerződést az egyik mobil cégnél. 1500 ft-os havidíjú csomagot választottam, utána váltottam nagyobbra, és egy idő után visszaakartam állni az eredeti állapotra. Sajnos az a csomag megszűnt, és csak nagyobb költségű csomagot választhattam. Felakartam mondani a szerződést, de csak bizonyos költségek befizetése után lehet. Ezt megtehetik, hogy egyoldalúan megváltoztatják az eredeti szerződési állapotot?

pakus # 2013.04.03. 22:33

Tisztelt kedves fórumtársak!
A barátnőm múlt hónap végén kapott egy levelet a Fakthorn
pénzügyi ZRT-töl,mint utólag kiderült egy 1999 es Westel 900 gsm távközlési RT felé irányuló tartozásról.2 db kb 100e ft értékű telefonról van szó meg valamennyi számláról,most 350e ft tőke tartozás 330e ft perköltség meg 660e ft kamatot kérnek!Beszéltünk a Fakthorn-nal ök azt mondták hogy 2007 ben kapták meg a tartozást,tehát 1999 és 2007 közt van nyolc év a kétezres évek elején 2002-2003 barátnőm anyánál laktunk de még 2004 is bele esett és addig biztos hogy a westel nem kereste a barátnőmet,de 2,5 év az nagyjából reális!A fakthorn azt mondja hogy 2007 töl bombázták levelekkel még az én címemre is küldtek (mert be volt hozzám jelentkezve)de ide 10000% hogy nem jött levél!!! 2008 ban az anyának a címére ment levél de az anyuka nem adta át neki!2010 és most 2013 közt nem tudjuk hogy hányszor küldtek a múlt hónapi az biztos!Hogy volt-e még azt nem tudjuk,meg lehet ezt tudni hogy milyen időközönként értesítették?Postától kikérni valamit? meg ha lehet hány évre visszamenőleg?Hogy ha szerencsénk van akkor beleesett egy elévülésbe hogy annyi ideig nem értesítették.Beszéltünk a Fakthornal 33db 50e ft-os csekket akarnak küldeni,közben a fakthorn megkért egy végrehajtót is, újból beszéltünk a fakthorn-nal utaltunk nekik 50e ft,és azt mondták hogy vissza vonatják a végrehajtót.Közben az is kiderült hogy a végrehajtó már elidegenítette a barátnőm autóját!Ha a fakthorn szol a végrehajtónak akkor az leveszi a végrehajtást az autóról mivel hogy megegyeztünk telefonon szóban a fakthornal hogy fizetünk 50e/havi részletet.Mit lehet ilyenkor tenni mert az 1650000ft egy 14 éves tartózásért nagyon sok!

Előre is köszönöm a segitséget!

babikaa # 2013.03.23. 22:10

Tisztelt Hozzáértők!
12 havi részletfizetési megállapodást kötöttem a Telenorral, miszerint részletekben fizetem ki a korábban felmondott előfizetésem hátralékát+a kötbért. 6 hónap rendes fizetés után 3 hónap elmaradás következett sajnos.

Már rögtön kaptam is egy levelet kaptam a CreditExpressztől, hogy a telenor megbízta őket a tartozás behajtásával, amin természetesen a fennmaradó teljes összeg + kb 11ezer pluszköltség van (admn. díj stb)
Csakhogy a Telenor engem a megbízásról egyáltalán nem értesített, utolsó levelük maga részletfizetési megállapodás volt, melyben ez áll: "amennyiben az előfizető a határidők bármelyikét elmulasztja, a teljes tartozás azonnal esedékessé válik".
Ez rendben is van, nem zárkózom el a fizetéstől, tudomásul vettem ki is fizetem ha már nem tartottam a megállapodást. De hogy lehet az hogy minden előzetes értesítés nélkül átadják az ügyet egy másik cégnek? küldték volna legalább ki Ők (telenor) egybe a teljes összeget ha már esedékessé vált. de így hogy se szó, se beszéd .. ? se levél, se tájékoztatás, se megbízási szerződés, semmi ....

Mert hogy a Credit Expresszz pedig csak utal arra hogy "megbízónk a Telenor" de megbízási szerződést nem küldtek. tértivevényes levélben kértem hogy küldjék el de azóta semmi válasz, egy sima postaládás levelet kaptam (de mint ha nem is írtam volna nekik, nem a levelemre kapott választ volt, csak hogy nem reagáltam a fizetési felszólításra bla bla bla...)

Személyesen bementem Törökbálintra a telenorhoz az eljárás miatt panaszt tenni - erről papírom is van, 30 napon belül ígértek választ - de a mai napig nem küldtek semmit! Több mint 2 hónap eltelt! Kétszer írtam emailt a honlapjukon keresztül de arra se méltatnak hogy arra reagáljanak!

Mit tegyek? Tényleg szeretném rendezni a tartozást a Telenor felé de nem tartom jogosnak h nem értesítetek arról hogy a CE-t megbízták és plusz költségeket is fizessek a behajtó cégnek. a Telenorral szeretnék egyezkedni, Viszont így nehéz az ügyben haladnom ha a Telenor nem válaszol!

Illetve még egy kérdésem lenne:
ha válasz sehonnan nem jön, a Credit meg marad a sima (nem ajánlott) levelezésnél mikortól számít az 1 év elévülés?
(a Telenor utolsó levele a részletfizetési megállapodás 2012.03.17én kelt, panaszt tettem írásban: 2013.01.16án, a credit ajánlott levele 01.11én jött, a sima postaládás CE levél 02.26án kelt)

horex # 2013.03.23. 20:17

Zizu

Mire tudnék hivatkozni hogy ne tudjanak ilyennel palira venni és ennyi idő után fizetésre bírni?"

A "paliravevés" elsősorban tőled indult ki.
Ezt a gondold végig, még ha el is évült

monalisa1 # 2013.03.22. 21:56

Kérd őket szépen, valamint a jelenlegi havi törlesztőn felül az elmaradást mielőbb rendezendő, kell tudni fizet havi 10-15 ezer forintot.

polijoska # 2013.03.22. 11:58

tisztelt fórum t mobil telefon számlával vagyok elmaradva fél éve ami 116000-ezer forint és részlet fizetésre lehetne e kérnem nem tudom hogy lenne e rá lehetőségem tisztelettel joska

végrehajtó1 # 2013.03.22. 10:39

Foglalkozni kell vele.Ha fmh-t kap mondjon ellent.És a bíróságon hivatkozzon az elévülésre.

pappcs # 2013.03.22. 08:48

elévült a követelés. De azért bepróbálkoznak. nem kell vele foglalkozni.

anyuka3 # 2013.03.22. 06:19

Sziasztok! Szeretnék kérdezni én is. 2010-ben az invitellel kötöttem szerződést, 2011. július 16.án el kellett költöznöm onnan, ahova a szerződés szólt, egészen pontosan a volt férjem lakásából..én nem mondtam fel a szerződést, mert ugye ott maradt mindenem, hosszú, nem taglalom..én bizonyíthatóan elköltöztem 3 megyével messzebb, át is jelentkeztem állandó lakcímre hivatalosan azonnal. Tegnap a volt férjemnél kerestek telefonon egy behajtó cégtől, hogy van 45 ezer forint tartozásom az invitel felé, amit 3 havi részletben kifizethetek, de eddig semmit sem kaptam sehonnan, sem felszólítást, sem levelet, sem telefont, pedig a mobilszámom nem változott, ugyanaz, amit a szerződésnél megadtam, a címem pedig bárki bármikor megtudhatta volna..ilyenkor mit kell tennem?? A behajtócég közlése szerint 2011. 04-09. hóig van számlatartozás, erre jön az ő munkadíjuk, így lett 45 ezer forint..én úgy tudom, hogy ez így már elévült, nem behajtható..tanácsot kérek szépen sürgősen! köszönöm!