telefon tartozás help!


nandy # 2010.09.06. 12:43

A kérdező már közjegyzőtől kapott fizetési meghagyást... ez után szinte elképzelhetetlen, hogy "behajtó cégnek" adnák át a követelést. Nemfizetés esetén végrehajtóhoz fognak menni.A végrehajtó pedig nem vár évekig, azonnal letiltja a munkabért, lefoglalja az autót, vh. jogot jegyeztet be az adós ingatlanára.

Sürgősen kérj részletfizetést a T-Mobiltól, és fizesd is becsülettel.

kovacsz # 2010.09.06. 11:25

Kevered a "behajtát" jobban szeretem a követeléskezelést megnevezést használni és a végrehajtást.
Nem kötelező követeléskezelő céhze fordulni senkinek, így a telefontárasáságnak sem és így ők maguk is a több eredményetelen vagy korábban engedélyezett, de nem telkjesített részletfizetés miatt beadhatták a közjegyzőnek a fizetési meghagyást. Ezt fogja követni a végrejhajtás.

volt akit csak évek után keresett meg a behajtó. Ebben nem bízhatok?

Bízni bizhatnál, de miért lenne jó az neked, addig is a tartozásod kamatozik, a költségek emelkednek, stb, de ha van rendes jövedelmed úgy nem is fog évekig húzódni.

momomo # 2010.09.06. 09:01

Nagyon nagyon szépen köszönöm a segítségedet, próbálok intézkedni. Csak azt nem értem, hogy ha a tmobile nem adta még át az ügyemet senkinke (pl, behajtó) akkor hogyan kaphattam közjegyzői fizetési meghagyást? Ezt nem a végrehajtás szokta követni, mármind a fmh-t?
Elnézést, de nem értek hozzá.

Bellerophontesz # 2010.09.06. 08:40

Akkor neked még szerencséd van, ezek szerint még a szolgáltatónál van az ügyed és nem adták át azt behajtó cégnek. Mindenképpen keresd meg azonnal! a szolgáltatót (t-mobil) és írj egy írásos kérvényt a részletfizetési kérelem tekintetében. Ha rám hallgatsz akkor ezzel egyidejűleg befizetsz nekik egy részt a tartozásból is.. Ezzel talán el tudod kerülni azt, hogy a határidő lejártával ne adják át a tartozásodat behajtó cégnek. A behajtó cég ha megkapja az ügyedet,kiértesít majd ajánlott levélben de akkorra már az ő eljárási díját és a meglévő kamatokat esetleges kötbért stb mind mind ráterhelik az összegre (így az jelentősen meg is emelkedhet sajnos hirtelen) .
Először a fizetésedből tiltják le a tartozás összegét a jogszabályoknak megfelelő mértékben, tehát ez esetben akkor nem kell attól tartani,hogy a végrehajtó foglalna dolgokat. De itt már a végrehajtás költségei is rájönnek a tartozásra, azaz az összeg itt is tovább nő ami a te zsebedet terheli.

Amíg lehet tehát a szolgáltatóddal egyezkedj, mert sok költséget tudsz vele megtakarítani. A t-mobilt hívd, vagy ha tudod keresd fel személyesen. Mint az előbb írtam a szolgáltató ha felmondja a szerződésed (erről is küld értesítést neked) onnantól a szolgáltatóval már nem tudsz tárgyalni, csak a behajtó céggel. A szolgáltató után a behajtó cég következik nem azonnal a végrehajtó. Ha a behajtó cégnek nem fizetsz, akkor a behajtó cég fogja átadni az ügyed a végrehajtónak. Azaz a végrehajtó csak itt fog belépni nem korábban. Konkrét időpontokat nem tudok mondani az a leterheltségtől is függ. Mindenesetre mindenhonnan kell hogy kapj fizetésre határidőt. Ha ez letelik eredménytelenül, akkor lép tovább a folyamat a következő szereplőhöz.

momomo # 2010.09.06. 08:30

Köszönöm a választ. Engem behajtó csoport nem keresett meg csak a tmobile. És mit csinál a végrehajtó, ha nincs a nevemen semmi? Bejelenett állásom van valószínű csak a fizetésemből fognak tiltani? A fizetési meghagyás után kb mennyi idő a végrehajtás? Arról nem kellene, hogy értesítsenek? A t-mobilt vagy kit hívjak a részletfizetés miatt? Mert nem tudom, hogy ki a végrehajtó és mikor kerül hozzá az ügyem? Régebbi beírásokban olvastam a forumon, hogy volt akit csak évek után keresett meg a behajtó. Ebben nem bízhatok?

Bellerophontesz # 2010.09.06. 08:22

Ha jól értelmezem, akkor már a szolgáltató (t-mobil) felmondta a szerződést.
Tartozás esetén a szolgáltató először korlátozza a szolgáltatást, ezt akár a felszólítási határidőt követő harmadik napon is megteheti, majd rövid határidőt tűz a tartozás kifizetésére. Ha ez sem történik meg akkor felmondja a szerződést és a követelést külső cégnek adja ki. Ez lesz a behajtó cég. A behajtó cég megkeres téged, és jobb esetben ad részletfizetési ajánlatot neked a megkereséskor. Ha ez nem tette meg akkor jobb lenne, ha a behajtó céget felhívnád és megkérdeznéd, hogy van-e lehetőséged részletfizetési kedvezményt kérni. Ha nem adnak, akkor sajnos határidőre be kell fizetned a tartozást. Ha a határidő letelik, akkor a behajtó cég végrehajtóhoz fog fordulni, ekkor pedig elindul egy végrehajtási eljárás. A tartozás összege minden egyes lépésnél csak növekszik, mert eljárási díjakat kamatokat mindent rátesznek, amit ugyanúgy behajtanak rajtad. Jobb minél hamarabb megkezdeni a fizetést épp ezért. Ha nem tudod fizikailag befizetni azt az összeget amit kérnek (de csak ebben az egy esetben), akkor én személy szerint azt tudom tanácsolni,hogyha nem is az egész összeget de legalább egy jelentősebb összeget fizess be, mert így látva a fizetési hajlandóságot talán adnak rá részletfizetési haladékot. De mindenesetre ha ők maguk eddig nem ajánlották fel a részletfizetést akkor mihamarabb kérdezz rá erre te. Sajnos a végrehajtó ugyanis kíméletlenül visz mindent amit jogszabály lehetővé tesz neki, az az összeg meg amin a dolgokat elárverezik, nem a piaci érték, csak az az érték amin el tudják azt adni.. ez pedig sokkal nagyobb bukást jelent, mint amit most ki kéne fizetned mindenképpen.

Üdv: Bellerophontesz.

kovacsz # 2010.09.06. 06:56

lehet-e még tenni valamit
Ha tartozol kifizetni.

momomo # 2010.09.06. 05:21

Sziasztok,

3 napja t mobile tartozás miatt kaptam levelet a mokk-tól fizetési meghagyás. Szeretném kérdezni, hogy ilyenkor lehet-e még tenni valamit? Részletfizetést kérni? Egyezkedni? Méltányosságot kérni?
Ha nem akkor mennyi idő amíg valami történik? És valószínűleg mi fig történni? Válaszokat előre is köszönöm.

nandy # 2010.08.03. 08:25

Jajj már, a behajtó és a végrehajtó marhára nem ugyanaz... Inkasszót kibocsátani csak a végrehajtó tud.
(Százszor leírtuk már... legalább)

momomo # 2010.08.03. 07:53

Sziasztok,

azt szeretném kérdezni, hogy ha még nem adtak ki behajtó cégnek (a tmobile), akkor tudnak incasszózni? Vagy ahoz bírósági végzés kell?

adrienn04 # 2010.07.30. 10:30

Szia !

Köszi a választ!

Ezek szerint nekem kellett volna tudnom ,mikor lép életbe a szerződés?

Honnan?

Az ügynök felírta a lap hátuljára a T-Home számát,hogy hívjam fel őket,és váltsam át a díjcsomagot

nandy # 2010.07.30. 10:25

Nem a szolgáltató tette az ajánlatot, hanem te kérted... Ez nem olyan, mint a biztosítás.

adrienn04 # 2010.07.30. 09:58

De nekem nem mondta az ügynök,hogy csak 22.-én lép érvénybe a szerződés.

Akkor ráértem volna a Favoritot akkor lemondani,és nem csináltam volna akkora számlát :(

A papíron azt olvasom,hogy :

A szerződés -tekintettel arra ,hogy a szerződéskötési kötési ajánlatot a szolgáltató tette-azon a napon érvényesen létrejön,amikor a szerződést az előfizető aláírta.

Ez 5.-én volt

kovacsz # 2010.07.30. 09:46

Elolvasni, hogy mi van a szerződésben, majd ha megérkezett a számla, ill. a csekk feladni.

adrienn04 # 2010.07.30. 09:05

Sziasztok!

Hátha tud valaki tanácsot adni,mit tehetek

júl 5.-én lakcímemen megkeresett egy ügynök az inviteltől.

A T Homes-os telefonnal kapcsolatban ajánlott egy olcsóbb díjcsomagot a mostani (Favorit) helyett.

Mivel fele annyiba kerül,mint a mostani,beleegyeztem.

A szerződés hátuljára felírta a T Home számát,és mondta ,hogy váltsam át felező díjcsomagra.

Én ezt pár napon belül meg is tettem.

Most jött a meglepetés,mert kijött a számla a T Home-tól 8500ft-ról!!!!

Kiderült,hogy az Inviteles szerződés csak 20-a után lépett életbe,és ezt nekem az ügynök nem mondta!!!!

Mondhatta volna ,hogy csak 20-a után aktiválódik a szerződés,és akkor váltsam át a Favorit díjcsomagot

Úgy tudtam 18 óra után ingyen beszélhetek,ehelyett kiderült,hogy nem így van

Ha válaszol valaki előre is köszönöm

lenjoe # 2010.07.28. 17:27

Tisztelt végrehajtó1.
Mire gondolsz mi ellentmondásos?
A lényeg az hogy 2004-ben lefoglalta egy önálló birósági végrehajtó azt amit a nevemen talált.Azóta folyamatosan volt bejelentett állásom,munkabérből nem vontak idáig semmit.2009.03.07-én kijöttek cimre.Amit ott hagytak foglalási jegyzőkönyvet abban azt irták, Megállapitom,hogy az adósnak itt lefoglalható ingósága nincs.A jármüvek fellelhetőségi helye ismeretlen.A tartozás behajthatatlan ezen a cimen.
Ennyi van benne és szerepel a papiron,hogy a biroság ...2003 szám alatt kiállitott végrehajtó okirattal rendelte el a végrehajtási eljárást.ENNYI.
Aki érdemi tanácsot tud adni ennyiből azt köszönettel veszem.

kovacsz # 2010.07.28. 13:08

mondták segitenek rendezni a tartozást.Ez nem gyanús?
De mindenképpen. Nem hiszem el, hogy a végrehajtók összedobnák a tartozást. :-)

végrehajtó1 # 2010.07.28. 12:24

Nekem inkább ellent mondásos a leírásod.Nem keversz össze valamit?

lenjoe # 2010.07.28. 11:16

Amugy még azt irták a foglalási jegyzőkönyvbe,hogy A jármüvek fellelhetőségi helye ismeretlen.A tartozás behajthatatlan ezen a cimen. Egyébként nem fenyegetőztek anyámnak,ellenkezőleg mondták segitenek rendezni a tartozást.Ez nem gyanús?

lenjoe # 2010.07.28. 11:05

Akkor hogy tudnám megúszni ezt a dolgot?Itt az 5 éves elévülés van akkor?Ha feljelentést tettek akkor arról már nem kellet volna kapnom már papirt?

kovacsz # 2010.07.28. 08:22

lenjoe:
Nem évült el.
és nem találták a már lefoglalt dolgokat.
Ezért az apróságért pedig a végrehajtó felejentést tehet zártörés miatt a rendőrségen.

momomo # 2010.07.28. 08:14

5 évig miért nem tudtak foglalni? Miért tart ez a folyamat ilyen sokáig?

lenjoe # 2010.07.27. 10:41

Sziasztok.
Abban kérném a segitségetek,hogy 1999-ben volt westel szerződésem,dijfizetés miatt ki is kapcsolták.Jött mindenhonnan dijfizetési felszólitás stb.2004-ben egy önálló birósági végrehajtó birósági uton lefoglalta ami a nevemen volt autót és motort.Én akkor leadtam a polgármesteri hivatalba a forgalmit.Akkor egy időre leszálltak rólam.2009-ben megkerestek a lakcimemen amin csak édesanyám tartózkodik és érdeklődtek utánam
és a lefoglalt dolgokról.Anyám nem tudott és nem mondott semmit.Átadtak neki egy foglalási jegyzőkönyvet amiben szerepel hogy nincs lefoglalható ingóságom és nem találták a már lefoglalt dolgokat.
Kérdésem ez 2009.03.07-én történt azóta nem kaptam semmit mikor évül el?Ha 1 év akkor nyujthatok be elévülési kérelmet?
Kérem segitsetek.

momomo # 2010.07.26. 13:33

Átvettem a levelet a t-home küldte. Azt írták, hogy kezdjek el fizetni akármennyit, akárhogyan, hogy lássák a szándékot. de ez nem ment fel a behajtási folyamatuk alól. Ez mit jelent? Akkor még nem adtak ki behajtó cégnek? Gondolom ők is csak értesítenének?

herriot # 2010.07.26. 13:05

Maximáisan egyetértek, ilyenkor egyeztetni kell, részletfizetést kérni, időt húzni stb.