telefon tartozás help!


kovacsz # 2010.07.26. 12:44

A behajtőcég bármilyen furcsa alapvetően arra törekszik, hogy az adós önként fizessen és ezzel el lehessen kerülni a felesleges pereket, költségeket, mely végül úgy is az adóson csapódna le, neki okozva a tényleges követelésen felül + kb 50-60% költséget.

addig sokat nem tehetnek” Épp elég ha a megbízónakaz eredménytelen felkeresések után azt a javaslatot adják, hogy az üf. nem hajlandó a fizetésre, együttműködésre és így inditsák min. a fizetési meghagyást.

nandy # 2010.07.26. 12:01

Momo:
Amíg csak "bahjtócégnél" van a tartozásod, addig sokat nem tehetnek, azon kívül, hogy időnként felszólítanak a fizetésre.

Viszont ha megunják, és fizetési meghagyást kérnek ellened, előbb-utóbb elindul a végrehajtás, és akkor már tilthatnak, foglalhatnak. Jó lenne elkerülni, és még előtte fizetni.

momomo # 2010.07.22. 06:12

Esetleg valaki, aki hasonló helyzetben volt már? Mire számíthatok? Mennyi idő ilyenkor még letiltás a vége?

momomo # 2010.07.20. 13:31

Tisztelt Cím,

a következő problémával fordulok Önhöz. Kb 3 hónapja a Tmobilos előfizetésemet felfüggesztették. 200 000 Ft-os tartozás miatt. Részletekben elkezdtem törleszteni, de utána nem tudtam. 2 hónapja nem fizettem semmit. A minap kaptam egy tétivevényes levelet tőlük. Azóta még nem érkeztem érte menni. Valószínűleg mire számíthatok. Elképzelhető, hogy inkasszózák a számlán vagy esetleg személyesen keresnek fel? Ennél az összegnél várható lefoglalás vagy bírósági ügy? Kb mennyi idő szokott lenni, mire egy ilyen ügyet bíróság illetve behajtás elé visznek. Mikorra várható komolyabb következmény? Valamint behajtó cégnél van-e mód részletfizetésre?

kovacsz # 2010.07.20. 11:35

rena23:
Ahogy írtad a férjed tartozik, a levelet nem te hanem Ő kapta, te csak elolvastad. :-( (levéltitoksértés?)
A mit tehetnék rovatba: A levelet add oda a férjednek, aki egyeztessen a szolgáltatóval és fizessen....

monalisa1 # 2010.07.19. 22:57

Ezek szerint férjed nem tartozik "a" rokon és/vagy ismerős felsorolású körbe - pech.

Ha a tartozás egy éven túli akkor elévült. Ha egy éven belüli akkor sajna fizetni kell, ebben az esetben egyeztetés a részletfizetésről. (Ha egyösszegű a befizetés lehet hogy egy bizonyos %-ot elengednek - rá kell kérdezni.)

Személyesen vagy e-mailban a kapcsolatfelvétel, a telefonon történő érdeklődést utóbb simán letagadják. A perköltség csak növeli a fizetni valókat, valamint van-e idő a bíróságra járkálásra?...

rena23 # 2010.07.19. 11:29

sziasztok! férjem tartozik a pannon azaz már a telenornak 75.000ft-al! a mai napon kaptam 1 levelet a creditexpress-tol " perelés elotti utolsó felszolitás" nven! mit teheték? hallottam olyanakrol és van is ilyen rokon ismeros akit nem " zaklatnak" emiat! koszonom válaszukat!

végrehajtó1 # 2010.06.14. 21:44

Azt hallottam, hogy felfelé is örökölhető az adósság. Jól tudom?

mi?? Nem.

kovacsz # 2010.06.14. 13:13

Egyébként a szolgáltatót mennyire érdekelné, hogy kinek, milyen adásvételi szerződéssel adtad el a telefon. Te állsz jogviszonyban velük mindenképpen. Jobb nem is emlegetni ilyesmit....

nandy # 2010.06.14. 13:11

Azt nem tudom, hogyan férhettek hozzá a számládhoz (inkasszó), ha még nem adták végrehajtásra az ügyedet...

rapes # 2010.06.14. 12:58

És megemlíteném, hogy én is hasonlóképpen jártam, mint razor, engem is rávettek, hogy vegyek fel a nevemre előfizetéseket. Mi nem írtunk róla adás-vételi szerződést, és nem is mertem a rendőrséghez fordulni...

rapes # 2010.06.14. 12:55

Tisztelt Fórumozók!

A segítségüket szeretném kérni egy komoly ügyben.

Több százezres t-mobile tartozással rendelkezem, adtak részletfizetési kedvezményt, amit el is kezdtem törleszteni. Viszont úgy alakult a helyzetem, hogy ilyen nagy összeget (kb 40-50 ezer ft) nem tudom törleszteni havonta. Most inkasszózták a folyószámlám, illetve jött is egy levél, amelyben az szerepel, hogy 8 napon belül fizessek, különben bíróság elé viszik az ügyem.

Mi történik ilyenkor?Mennyi időm van? Nem szeretnék bíróságra menni, menjek esetleg be a T-Mobile-hoz vmi okos emberrel beszélni, hogy adjanak nagyobb részletfizetési kedvezményt?Mi történik akkor, ha bíróságra viszik az ügyet?A nevemen nincs semmi, nem az állandó lakcímemen lakom, viszont édesanyám ott él. Azt hallottam, hogy felfelé is örökölhető az adósság. Jól tudom? Mi történik abban az esetben, ha megváltoztatom az állandó lakcímem? Ha vmennyi összeget esetleg befizetek most, akkor is bírósághoz fordulnak?

Előre is köszönöm válaszukat!

TORÉ # 2010.04.12. 09:28

Visszaolvasva, gondolom elévülési kifogással kell éljek..!
Elég kifogásolni, vagy kérni kell a végrehajtás megszüntetését is?

TORÉ # 2010.04.12. 07:44

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi ügyben.
Tegnap egy "bírósági végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére" című levelet kaptam egy 13. kerületi önálló bírósági végrehajtótól.
A végrehajtást kérő a T-Mobile Magyarország Rt. A levélben tájékoztatnak, hogy a BP.-i IIés III. Ker Bíróság xx.PK.55.108/2001 számú határozata alapján a xxxx-1.VH.2453/2002 számon végrehajtást kérő kérelmére a bíróság a végrehajtást elrendelte.

Az ügyiratszámból következtetve a tartozás minimum 2001-előtti, így az emlékeim elég homályosak az ügyben, de az biztos, hogy erről az ügyről én nem tudtam semmit, hivatalos levelet nem kaptam, így ezt a megkeresést finoman szólva méltánytalannak érzem.

Mi ilyenkor a teendő? Végrehajtóval még nem beszéltem, tartozást nem ismertem el.
A levél szerint, az intézkedés ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül végrehajtási kifogást terjeszthetek elő.
Mit kell (ill. lehet) ilyenkor kérelmezni. Nem szeretnék pereskedni, úgy hogy 8-10 év távlatában én semmit nem tudok bizonyítani.
Előre is köszönettel!

razor # 2010.01.12. 22:07

Van papírom róla,ők ez tőlem"átvették".csak nemtudom hogy számomra ez milyen lehetőséget nyit,ha egyáltán ér valamit.Rendörségen se tudtak mit kezdeni velem,hiába a papír.Egyszerűen tényleg nemtom mit tudnék tenni. jövedelmem nincs.munkanélküli vagyok.megléptek a fenébe és még a fizummal is tartoznak ezek a... Mindig a tisztességeseket szedik rá.Amúgy több dolog miatt is keresik őket.csalás,sikkasztás és még sorolhatnám,de sajnos nem akadtak még horogra.nemtudom hogy tudok e ezzel a telefonos dologgal bírósághoz fordulni?.vagy mit tudok tenni..?

kovacsz # 2010.01.12. 20:52

Razor.
Sürgősen megkeresni a behajtó céget. ( Talán az Intrum ? ) Valószínűleg már ők is tudnak részletfizetési lehetőséget adni, egyeztetni kell velük. Hitelt, kocsit, mobil telefont, egyéb árut más részére, de saját névre felvenni, megvásárolni a mai világban nagyon meggondolatlan cselekedet és még finom voltam.

monalisa1 # 2010.01.12. 20:34

Nagyon úgy néz ki hogy a 106 eFt-ot neked kell megfizetned - és lehetőleg mielőbb mert a kamat ketyeg valamint a járulékos költség egyre csak rakódik rá. Próbálj részletfizetést kérni ezt általában megadják.

Próbáld valahogy felhajtani "a" bérlőket és bírósági úton követeni tőlük a fenti költségeidet - ha egyáltalán bizonyítani tudod, hogy a telefont nem te használtad. (Pl. tanúk kellenének ehhez, bár azt senki se figyeli hogy a másik ember kezében előfizetéses és/vagy kártyás készülék van-e valamint főleg nem hogy az telcsi kinek a tulajdona.)

Nagyon úgy néz ki hogy rászedtek téged...

Lám a rendőrség sem tudott mit kezdeni az eseteddel, bár csalás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést lehetett volna tenni - aztán hátha valamikor horogra akadnak egy másik ügy kapcsán.

"Mona"
laikus hozzászóló

razor # 2010.01.12. 20:19

A segítséget szeretnék kérni!Kétségbeesetten keresem a kiutat egy olyan dologból hogy,
2009 áprilisában egy internetkávézóba felvettek mint alkalmazott, és főnökeim megkértek hogy "vásároljak mobilszolgáltatónál előfizetéses telefont,mondván hogy ők minden egyes költséget és egyébb dolgot rendeznek"a cég fizet mindent".megnyugatatásomra kötöttek velem egy adásvételi szeződést is hogy minden esteben ők fizetik a számlákat és egyébb költségeket mondván h ők használják a kártyát.de viszont minden papírt elvittek magukkal amit a vásárláskor kaptam.a számlákat fizették is körül belül 2009 juniusáig. amikor is egyik napról a másik napra"hivatalos ügyben" 10 napra elkell menniük,és otthagytak egyedül hogy vigyem a netkávézót amig ők nem érnek vissza.sajnos júliusban az épület tuljadonosa akitől a főnökeim "bérelték a helyet"netkávézót bezárta mivel neki is több mint 280 E ft bérleti díjjal tartoztak!a történet itt fordult rosszabbra.ugyanis 2009 novemberében behajtó cégtől kaptam levelehet hogy a pannon gsm nek tartozok 106 E forinntal.holott nem én használtam a kártyákat.
voltam rendőrségen is ezzel,de ők sem tudtak mit mondani.A tartozást nem én csináltam hanem főnökeim.de őket viszont sehol nem lehet megtalálni köddé váltak, egyetlen bizonyítékom az aláírt és lepecsételt adásvételi hogy ők használják a kártyákat!Nem tudom mit tehetnék.sajnos másik netkávézóbeli munkatársammal is megjátszották ezt de tőle minden papírt elvittek,még azt a papírt is amit irtak h ők használják a telefonokat!Kérem aki tud segítsen ez ügyben!KÖSZÖNÖM!

lackó80 # 2009.12.22. 13:29

Ha valaki szerepel a mobilszolgáltatók "fekete" listáján kaphat előfizus telefont annál a szolgáltatónál ahol nincs tartozása csak jelentős depozitot kell fizetnie.Hugom a t-mobilnál dolgozik,ott 10 000-80 000 ft közötti depozitot kérnek a listás ügyfelektől.

végrehajtó1 # 2009.12.22. 13:02

Pontosabban csak előfizetésest nem kap.

monalisa1 # 2009.12.22. 12:58

Annál is inkább mert a mobilszolgáltatók közt is van egy un. BAR lista., ha az egyiknél felkerül rá valaki akkor a másiknál se tud ügyfél lenni stb.

"Mona"
laikus hozzászóló

hunfrakk # 2009.12.21. 20:56

igen, így van
írj egy tértivevényes levelet a Vodafone-nak
részletfizetési kedvezményt kell kérni
általában ezt engedik mindenütt
csak aztán rendesen fizesd a részleteket
ennyi

monalisa1 # 2009.12.21. 18:03

Próbálj részletekben fizetni, ehhez kell az engedélyezésük.

"Mona"
laikus hozzászóló

Almeida # 2009.12.20. 23:38

Sziasztok!

Vodafonenál van egy kb. egy hónapos 30ezer forintos tartozásom amit február vége - március elejéig biztosan nem tudok rendezni. Mi fog addig történni velem addig? Mit csináljak? van értelme írnom a vodafonenak?

Bocsánat a hülye kérdésért, de tanácstalan vagyok, és félek egy nagy büntetéstől, bírósági parától, stb.

Köszönöm!

végrehajtó1 # 2009.12.17. 17:26

nem

1 év.