Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


telefon tartozás help!

gerbera317 # e-mail 2013.12.06. 15:44

Csezi,
Meg kell nézni a szerződést, miért téged szólítanak fel a teljesítésre. Ha jogszerű, tehát nem tudod áthárítani, akkor inkább fizesd ki, különben rosszabbul is járhatsz. Ha kifizetted, levered a vejeden, először családi úton, ha az eredménytelen, akkor jogi (fmh –> végrehajtás) úton.

bermuda háromszög # e-mail 2013.12.06. 14:54

nomost
Szerintem téged nem a végrehajtó hajt, mert az már le tudta volna.
Van egy jó hírem és egy rossz:
A jó: a távközlési szolgáltatásokra vonatkozóan a 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. § (2) bekezdése szerint: „Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el.
A rossz, hogy ezt a céged nem veszi figyelembe és hajt tovább.

Öreg Csezi # e-mail 2013.12.06. 14:47

Tisztelt Fórum!

Családi csomagban voltunk a Telenornál.A vejem 2012. novemberében nem fizette ki a saját nevére érkező számlát, majd ki is lépett a csomagból.Most ügyvédi felszólítás jött a nevemre, hogy fizessem ki a 25 +14 ezer Ft-ot.Az bizonyíthatóan meg van, hogy a számla a vejem telefonszámán keletkezett.Hogyan tudnám áthárítani rá a költséget, ha én voltam a csomag előfizetője?

nomost # e-mail 2013.12.03. 20:22

Segitseg! 1994 es mobil tartozas behajthato vagy nem meddig van lehetőség még élek hajthat a végrehajto!

andulagy # e-mail 2013.06.29. 22:17

Tisztelt Fórumozók!
Eléggé nagy bajban vagyok! Tegnap kaptam egy végrehajtási papirt, ami a fizumból vonna le, 380 ezer forintot, ami azért is gáz, mert jelzáloghitelem is van és a fiamat is egyedül nevelem, mellesleg egészségügyben dolgozom/ nem orvosként:-(/. A lényeg az, h tavaly katam egy fizetési felszólitást, h fizessek ennyi meg ennyi pénzt a T mobilnak/ ami azért szép, mert 2006 óta nem vagyok T mobilos és mindig a kirendeltségen fizettem be a számlákat/.Bementem hozzájuk és mondták, h a gépben ez már nem szerepel, hivjam fel aki küldte a levelet. Na, fel is hivtam és mondták, h nem adhatnak ki adatokat:-). Irtam egy mail-t és egy normális férfival hozott össze a sors és elküldte amiket követelnek tételesen. Én fogtam magam és lefénymásoltam az összes meglévő befizetéseket és elküldtem a cégnek. erre nem történt semmi....
Mellesleg, 2006-ban még vettem ott egy notit és egy telefont, amit elvileg akkor vehetek, ha nincs tartozásom!!! Azóta másik szolgáltatónál vagyok, de a tegnapi végrehajtási levél letaglózott!!!
Most mit tudok csinálni????
Segitenétek???
Bocs, a maratoni levélért és , h nem használom a hosszú i- betűt:-)
Nagyon ideges vagyok!!!
Köszönöm szépen előre is!!

Trafpoc # e-mail 2013.05.09. 17:15

Tisztelt Fórumozók!
Egy olyan problémám akadt, hogy 2007-ben édesanyámnak vettem egy előfizetéses telefont, saját nevemre. Azonban a számla az ő címére ment. Időközben (sajnos) a kapcsolatunk a szüleimmel megromlott. Nem fizették be a számlákat sem. Azonban a Vodafone minden felszólítást a számlacímre küldött amit ők (anyámék) át is vettek, de mivel nem beszélünk évek óta, nem szóltak nekem. Én erről most úgy vettem tudomást, hogy a munkahelyemen a főnököm kapott levelet.Azt sem tudom, hogy ez mennyire jogos vagy sem. Azt végképp nem tudom ilyenkor mit kell tennem. Valaki tudna segíteni?
Köszönöm

runningman # e-mail 2013.05.04. 05:51

Én nem mennék egyezkedni senkihez. Ha megtalálna vmelyik hiéna elküldeném a p..ba (szóban), ha fizetési meghagyást küldetne, ellentmondanék.

Lakásrész: ha nem akarod eladni, de (többé-kevésbé) biztonságban szeretnéd tudni, pl tetethetsz rá haszonélvezetet megbízható rokon nevére. Vagy/és felvehetsz rá kölcsönt, biztosítékul jelzálogot jegyeztet be rá a kölcsönadó aki rendezett hátterű, nem közeli hozzátartozód.

Ha évekig nem volt elérhető lakcímed, a szó szoros értelmében bármi lehet. Akár a fél államadósságot rádírathatták szuperjó törvényeinknek köszönhetően.

Tulajdona ebben az országban közembernek hosszabb távon egyébként sem lehet, kb 600.000 államilag fizetett, üzleti alapon működő vagy kedvtelésből tetű akar kirabolni minket nap mint nap. Jól mondta a csótány: el lehet innen menni. Szerintem el is kell, amíg lehet. Azzal nem telhet el egy élet, hogy folyamatos készenlétben legyen az ember, milyen hiéna találja meg újabb és újabb, a múlt ködébe vesző, netán légbőlkapott, felduzzasztott követeléssel.

Vszleg én is itthagyom ezt a pöcegödröt amivé ez az ország válik. Két dolgozóval, egy fehér gyerekkel kevesebb. Tenyésszétek tovább a cigányt ők a jövő lehetőségei akik majd nyugdíjat is fizetnek, hallgassatok a vén komcsikra méginkább a szabaddemokratákra azok úgyis mindig jóra fordították a sorsunkat, tartsátok el a többszázezer jóindulatú és segítőkész hivatalnokot, élvezzétek a világszínvonalú egészségügyet. Ez az ország rohad. Nincs megállás.

gabaan # e-mail 2013.04.26. 11:57

Segítségüket kérném. T-Mobilnál volt 1 éves hűségnyilatkozattal egy 5GB Mobilnet előfizetésem, a szerződés dátuma 2008. 02 hó, és lejárt volna csendesen 2009. 2. hóban, de ezt a nyugalmat megszakította a következő sajálatos esemény: 2008. 11. és 12. hóban külföldön tartózkodtam, s abban a naív tudatban, hogy csak perceket használom, az biztos nem lesz sok, rámentem a netre és emailezgettem. Jött is a csekk 112.000 Ft-ról, bementem a T-Mobhoz, kértem részletes híváslistát, ami kimutatta, hogy igaz, hogy többször pár percet mentem csak rá, de ez kölföldi tarifával ennyibe kerül, s ezt ki kell fizetnem. Nem fizettem ki, pedig részletfizetést is ajánlottak, a volt párom befolyásolására, tanácsára, amit persze azóta már bánok.) s azóta kaptam felszólítást, kikapcsolták, megszüntették a szerződést, s mivel szerződésszegésnek minősül, mert nem rendeztem a tartozást, ezért persze a kötbér (a szerződésben 35e Ft) és rámhárul.

2009 októberben ügyvédi felszólítás jött, melyben közlik, hogy ha 151000 Ft-ot kipengetek 3 részletben, eltekintenek a bírósági eljárástól. Nem fizettem, jött még egy decemberben, ugyanattól az ügyvédtől, hogy egy összegben fizessem ki a 151000Ft-ot, s akkor eltekintenek minden további költségtől, ha nem, fizetési meghagyást lesznek kénytelenek kérni. Voltak telefonok is abban az időszakban, amiket nem vettem fel, aztán elült a dolog. Nagyon úgy néz ki, hogy elévült az ügy.

Kérdésem, hogyan tudhatom meg, mennyi most a tartozásom, 2013-ban, azaz 4 év távlatából? (ha bemegyek a T-mobhoz, ott azt mondják, 112e a tőketartozás, de a többit nem tudják, mert átadták az ügyet. A kötbért bele sem számolta ebbe, ami még 35e a szerződés szerint). Ha behajtási csoportot hívom, akkor azzal gondolom, megszakítom az elévülést, amit viszont nem akarok. Ki lehet ezt számolni valahogy?

Azért szeretném megtudni a tartozásom mértékét, hogy mennyi követelés áll fent velem szemben, mert hamarosan örökségből lakástulajdon részem lesz, hogy eldönthessem, érdemes-e a nevemen tartani a lakást, vagy el kell adnom esetleg a részemet, vagy még annyi a tartozás, ami kifizethető négy év távlatából?

Ha fizetési meghagyás van ellenem, akkor értesítenek róla? Eddig nem kaptam ilyet. Ezelőtt évekig nem voltam elérhető lakcímen, az állandó lakcímemre érkezett leveleket pedig anyám visszaküldte a postással, elköltözött jelzéssel. Ha ezalatt érkezett ellenem fizetési meghagyás, azt hogyan tudhatom meg?
Jelenleg nincs a nevemen semmi, amiből végrehajthatnának, de mint írtam fentebb, hamarosan lesz.

Négy év után a Szolgáltatóval lehet egyezkedni amúgy, vagy?

Elnézést a sok kérdésért, várom szives segítségüket, mit tanácsolnak?
Ha bármilyen adat kell még, megírom természetesen.
Segítségüket előre is köszönöm.

ius latratus # e-mail 2013.04.05. 10:50

...de annak...

ius latratus # e-mail 2013.04.05. 10:49

Amúgy nem ilyen egyszerű, de az, hogy megszűnt egy bizonyos havidíjas konstrukciójuk, annak biztosan volt előzménye. Ez azt jelenti, hogy közzé kellett tegyék a változást és/vagy értesíteni erről téged. Na, ekkor lett volna lehetőséged lépni.

ius latratus # e-mail 2013.04.05. 10:46

"Felakartam mondani a szerződést, de csak bizonyos költségek befizetése után lehet. Ezt megtehetik, hogy egyoldalúan megváltoztatják az eredeti szerződési állapotot?"

Te megtehetted?

balint68 # e-mail 2013.04.05. 08:36

2012-ben írtam alá kétéves szerződést az egyik mobil cégnél. 1500 ft-os havidíjú csomagot választottam, utána váltottam nagyobbra, és egy idő után visszaakartam állni az eredeti állapotra. Sajnos az a csomag megszűnt, és csak nagyobb költségű csomagot választhattam. Felakartam mondani a szerződést, de csak bizonyos költségek befizetése után lehet. Ezt megtehetik, hogy egyoldalúan megváltoztatják az eredeti szerződési állapotot?

pakus # e-mail 2013.04.04. 00:33

Tisztelt kedves fórumtársak!
A barátnőm múlt hónap végén kapott egy levelet a Fakthorn
pénzügyi ZRT-töl,mint utólag kiderült egy 1999 es Westel 900 gsm távközlési RT felé irányuló tartozásról.2 db kb 100e ft értékű telefonról van szó meg valamennyi számláról,most 350e ft tőke tartozás 330e ft perköltség meg 660e ft kamatot kérnek!Beszéltünk a Fakthorn-nal ök azt mondták hogy 2007 ben kapták meg a tartozást,tehát 1999 és 2007 közt van nyolc év a kétezres évek elején 2002-2003 barátnőm anyánál laktunk de még 2004 is bele esett és addig biztos hogy a westel nem kereste a barátnőmet,de 2,5 év az nagyjából reális!A fakthorn azt mondja hogy 2007 töl bombázták levelekkel még az én címemre is küldtek (mert be volt hozzám jelentkezve)de ide 10000% hogy nem jött levél!!! 2008 ban az anyának a címére ment levél de az anyuka nem adta át neki!2010 és most 2013 közt nem tudjuk hogy hányszor küldtek a múlt hónapi az biztos!Hogy volt-e még azt nem tudjuk,meg lehet ezt tudni hogy milyen időközönként értesítették?Postától kikérni valamit? meg ha lehet hány évre visszamenőleg?Hogy ha szerencsénk van akkor beleesett egy elévülésbe hogy annyi ideig nem értesítették.Beszéltünk a Fakthornal 33db 50e ft-os csekket akarnak küldeni,közben a fakthorn megkért egy végrehajtót is, újból beszéltünk a fakthorn-nal utaltunk nekik 50e ft,és azt mondták hogy vissza vonatják a végrehajtót.Közben az is kiderült hogy a végrehajtó már elidegenítette a barátnőm autóját!Ha a fakthorn szol a végrehajtónak akkor az leveszi a végrehajtást az autóról mivel hogy megegyeztünk telefonon szóban a fakthornal hogy fizetünk 50e/havi részletet.Mit lehet ilyenkor tenni mert az 1650000ft egy 14 éves tartózásért nagyon sok!

Előre is köszönöm a segitséget!

babikaa # e-mail 2013.03.23. 23:10

Tisztelt Hozzáértők!
12 havi részletfizetési megállapodást kötöttem a Telenorral, miszerint részletekben fizetem ki a korábban felmondott előfizetésem hátralékát+a kötbért. 6 hónap rendes fizetés után 3 hónap elmaradás következett sajnos.

Már rögtön kaptam is egy levelet kaptam a CreditExpressztől, hogy a telenor megbízta őket a tartozás behajtásával, amin természetesen a fennmaradó teljes összeg + kb 11ezer pluszköltség van (admn. díj stb)
Csakhogy a Telenor engem a megbízásról egyáltalán nem értesített, utolsó levelük maga részletfizetési megállapodás volt, melyben ez áll: "amennyiben az előfizető a határidők bármelyikét elmulasztja, a teljes tartozás azonnal esedékessé válik".
Ez rendben is van, nem zárkózom el a fizetéstől, tudomásul vettem ki is fizetem ha már nem tartottam a megállapodást. De hogy lehet az hogy minden előzetes értesítés nélkül átadják az ügyet egy másik cégnek? küldték volna legalább ki Ők (telenor) egybe a teljes összeget ha már esedékessé vált. de így hogy se szó, se beszéd .. ? se levél, se tájékoztatás, se megbízási szerződés, semmi ....

Mert hogy a Credit Expresszz pedig csak utal arra hogy "megbízónk a Telenor" de megbízási szerződést nem küldtek. tértivevényes levélben kértem hogy küldjék el de azóta semmi válasz, egy sima postaládás levelet kaptam (de mint ha nem is írtam volna nekik, nem a levelemre kapott választ volt, csak hogy nem reagáltam a fizetési felszólításra bla bla bla...)

Személyesen bementem Törökbálintra a telenorhoz az eljárás miatt panaszt tenni - erről papírom is van, 30 napon belül ígértek választ - de a mai napig nem küldtek semmit! Több mint 2 hónap eltelt! Kétszer írtam emailt a honlapjukon keresztül de arra se méltatnak hogy arra reagáljanak!

Mit tegyek? Tényleg szeretném rendezni a tartozást a Telenor felé de nem tartom jogosnak h nem értesítetek arról hogy a CE-t megbízták és plusz költségeket is fizessek a behajtó cégnek. a Telenorral szeretnék egyezkedni, Viszont így nehéz az ügyben haladnom ha a Telenor nem válaszol!

Illetve még egy kérdésem lenne:
ha válasz sehonnan nem jön, a Credit meg marad a sima (nem ajánlott) levelezésnél mikortól számít az 1 év elévülés?
(a Telenor utolsó levele a részletfizetési megállapodás 2012.03.17én kelt, panaszt tettem írásban: 2013.01.16án, a credit ajánlott levele 01.11én jött, a sima postaládás CE levél 02.26án kelt)

horex # e-mail 2013.03.23. 21:17

Zizu

Mire tudnék hivatkozni hogy ne tudjanak ilyennel palira venni és ennyi idő után fizetésre bírni?"

A "paliravevés" elsősorban tőled indult ki.
Ezt a gondold végig, még ha el is évült

monalisa1 #   2013.03.22. 22:56

Kérd őket szépen, valamint a jelenlegi havi törlesztőn felül az elmaradást mielőbb rendezendő, kell tudni fizet havi 10-15 ezer forintot.

polijoska # e-mail 2013.03.22. 12:58

tisztelt fórum t mobil telefon számlával vagyok elmaradva fél éve ami 116000-ezer forint és részlet fizetésre lehetne e kérnem nem tudom hogy lenne e rá lehetőségem tisztelettel joska

végrehajtó1 # e-mail 2013.03.22. 11:39

Foglalkozni kell vele.Ha fmh-t kap mondjon ellent.És a bíróságon hivatkozzon az elévülésre.

pappcs # e-mail 2013.03.22. 09:48

elévült a követelés. De azért bepróbálkoznak. nem kell vele foglalkozni.

anyuka3 # e-mail 2013.03.22. 07:19

Sziasztok! Szeretnék kérdezni én is. 2010-ben az invitellel kötöttem szerződést, 2011. július 16.án el kellett költöznöm onnan, ahova a szerződés szólt, egészen pontosan a volt férjem lakásából..én nem mondtam fel a szerződést, mert ugye ott maradt mindenem, hosszú, nem taglalom..én bizonyíthatóan elköltöztem 3 megyével messzebb, át is jelentkeztem állandó lakcímre hivatalosan azonnal. Tegnap a volt férjemnél kerestek telefonon egy behajtó cégtől, hogy van 45 ezer forint tartozásom az invitel felé, amit 3 havi részletben kifizethetek, de eddig semmit sem kaptam sehonnan, sem felszólítást, sem levelet, sem telefont, pedig a mobilszámom nem változott, ugyanaz, amit a szerződésnél megadtam, a címem pedig bárki bármikor megtudhatta volna..ilyenkor mit kell tennem?? A behajtócég közlése szerint 2011. 04-09. hóig van számlatartozás, erre jön az ő munkadíjuk, így lett 45 ezer forint..én úgy tudom, hogy ez így már elévült, nem behajtható..tanácsot kérek szépen sürgősen! köszönöm!

bregana # e-mail 2013.03.04. 21:11

Tisztelt Mindenki!
Sürgős segítségre lenne szükségem. A Vodafone cégnél nagy problémák vannak. Férjem megszüntette az internet előfizetést egy márka képviseletnél. Ott helyben fél óra számolás után kiszámolták mennyit kell befizetni. Ezt be is fizette és azt gondolta, hogy nem kell már figyelnie semmire, nem tartozik. Csak hogy a felmondás utáni 3 napra és egy hónapra napra díjat és kamatot számoltak fel és 4000,-Ft visszakapcsolási díjat. Ezeket a tételeket a szerződés megszüntetésekor nem tudták kiszámolni, és nem tudták az ügyfelet tájékoztatni. A számlát korrigálták úgy hogy 8 nap legyen a felszámított díj, de a kamat és a 4000ft nem lett korrigálva. A tartozásról a Creditexpress felszólításából értesült a férjem. A Vodafone biztonsági kódjára nem emlékszik. Ezért telefonon nem tudnak se a számláról tájékoztatást adni, se panaszt felvenni. Visszament az üzletbe, de ott sem tudtak segíteni a biztonsági kód hiánya miatt. Emil-ben tettünk panaszt, emilre érdemben nem tudtak válaszolni. Kérték a tartozás egy részét, amit be is fizettünk, bár nem tartottuk jogosnak, de panaszvizsgálat továbbra sem történt. A befizetett összeg ellenére és igazolás kérés ellenére a behajtócég újabb felszólítást küldött. Hogyan lehet a Vodafone-t panasz vizsgálatra kényszeríteni biztonsági kód nélkül? A fogyasztó védelem nem hajlandó az üggyel foglalkozni. A telefon és a benzin már jóval több, mint ami a 8 napra ki lett számolva. Egyszerűen a Vodafone azt csinál amit akar? Ki tudna segíteni?
Hédi

Magdi26 # e-mail 2013.02.27. 09:56

Sziasztok! Mivel sok hasznos tanácsot adtatok már itt sokaknak, így megköszönném,ha nekem is segítenétek, leírom a történetemet.
2007-ben keletkezett egy T-mobilos elég magas (akkor 350.000 ft-os) hátralékom, mely mint már mással is előfordulván, az akkori párom 170.000 ft-os teleonszámlájából, és a a két részletre vett telefon árából tevődött össze, plusz kamatok) 2008 január 27-én indították a végrehajtást ellenem. 2008 nyara óta többször fizettem be 10-20.000 ft-okat, ahogy tudtam,mivel az akkori párom természetesen egy forintot sem hajlandó befizetni. Szóval többször fizettem, majd nem tudtam, utána vontak a fizetésemből (2010.októbertől 2011 januárig) majd nem vonták,nem tudom miért, 2011 juniusban megint vontak,de ekkor elküldtek a munkahelyemről. 2011 szeptemberében befizettem 20.000 ft-ot a végrehajtónak kölcsön pénzből,de mivel munkát még mindig nem találtam,többet nem tudtam. Tehát az utolsó befizetés 2011 szeptember. Azóta semmi nem történt, nem kaptam sem levelet,sem foglalni nem jöttek, egészen tegnapig, amikor átvett a mostani párom egy tértis levelet a végrehajtóktól. Felhívtam ma a központi kerületi bíróságot, ahol azt mondták, nincs elévülés, folyamatosan próbálkozni fog a végrehajtó...
Nos ezt én nem hiszem el. Itt olvatam egy hozzászólást, miszerint ha 1 év eltelik 2 végrehajtói cselekmény között, akkor elévült? Nem 5 év? Azt tudom, hogy a telefonos-internetes tartozásokra 1 év vonatkozik, de ez ugye már végrehajtás alatt van. Mivel van egy másik hiteltartozásom,amit 25.000 ft-tal fizetek havonta, így ezt már biztosan nem tudom kigazdálkodni a gyedemből... Tudnátok segíteni, hogy tényleg nincs elévülési ideje?Köszönöm: Magdi

kaméleon # e-mail 2013.02.20. 14:31

Kedves ius latratus, azért ha elsősorban segítő szándék vezérel, emellett ne izélgessük a többieket sem! Minden info jól jön, ha téves valamelyik, szerencsére akad, aki normális(!) vitába száll vele, vagy javítja. Egy kissé én is újra belecsúsztam a hibába, úgyhogy elnézést is kérek.

Azt nem tudom, mit lehet a „Behajtás”-on nevetni. Ők egy belső csoport, akik a nekik kiadott utasítások alapján, az egyedi jellemzőket is figyelembe véve próbálják a hátralékos ügyeket megoldani. Őket megkerülve nem lehet ezeket elintézni (legalábbis, amíg még nem adták át külső cégnek).

Kedves KicsikeVuk, nagyon jó, hogy segíteni próbálsz, de hidd el, az a tudás, amit a legtöbb dolgozóval megosztanak (bár magolni kell rendesen, és nem könnyű), kevés ahhoz, hogy mindenről megfelelő tájékoztatást tudj adni. Nem baj, ha nem tud az ember mindent, csak ne nézzen ki úgy a szövegéből, hogy tuti az a jó, mert bennfentes mondja.)
(Azt külön mesélem, hogy az egyik ügyfélkapcsolati képviselő kollégát azért rúgták T-ék ki, mert a legjobb szándékkal, sőt, szándéka szerint a T-t védte, de szakmai információkat megosztva segített az egyik honlapon. Ő is nick-kel, de kinyomozták, ki volt. Persze, amikről itt szó esik, nem titkos dolgok, csak gondoltam előre szólok, jó, hogy segítesz, de ha nem akarsz felületes lenni, és később mélyebben belemennél, akkor ezzel sem árt majd vigyázni.)

ius latratus # e-mail 2013.02.20. 13:41

Ja, s a nagy kezdőbetűvel írt Behajtást meg ismerik itt a jogászok, hidd el.
Jókat lehet rajtuk nevetni.

:)

Na, szép napot!

ius latratus # e-mail 2013.02.20. 13:39

KicsikeVuk

Megkaptam magánban a kioktatást, köszönöm. Szíven ütött.

"Azért azt ne felejtsétek el, hogy akinek tízezres, esetleg százezres tartozása van, nem biztos, hogy van/lesz pénze pereskedni. Főleg egy ekkora céggel."

Na, ez már...
S én ülök a magas pacin? A bíróság előtt mindegy mekkora céget képviselsz "tartóoszlopként" (Úristen!), a hivatkozott jogszabály alapján bizony az ügyfeletek egy fillérből megússza.
Ugyanis te nagyon keversz valamit.
A perköltség, kicsi Vuk, a cégedé...