Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


telefon tartozás help!

gerbera317 # e-mail 2012.11.11. 23:33

Ez azt jelenti, hogy a követelés fennáll, azt meg kell fizetni, különben egyéb végrehajtási cselekményre fog sor kerülni, hacsak nem bújik el a végrehajtó valamelyik polcán az aktád több mint 1 év időtartamra.

monitta20 # e-mail 2012.11.07. 18:19

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!

Örülök hogy Önnek egyértelmű volt, de sajnos mivel egyáltalán nem vagyok jártas ilyen kérdésekben, én nem tudtam értelmezni, ezért is kerestem fel ezt az oldalt.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.11.07. 18:11

Pedig egyértelmű volt.

www.kbs-ugyved.hu

monitta20 # e-mail 2012.11.07. 17:26

Tisztelt ObudaFan!

Amennyiben az én kérdésemre adott választ, kérem fejtse ki bővebben mert sajnos nem értem.
Köszönöm szépen!

ObudaFan # e-mail 2012.11.07. 16:28

Ezek szerint sikerült nem ellentmondanod egy fizetési meghagyásnak, innentől fogva az mindegy is, hogy annak a jogerőre emelkedése előtt elévült-e vagy sem. Végrehajtási szakban akkor évül el, ha egy éven keresztül nem történik végrehajtási cselekmény. Ennek a végrehajtónál lehet utánanézni.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

monitta20 # e-mail 2012.11.07. 16:21

Tisztelt Szakértők!

Volna egy problémám. 2009. júniusában felbontották az előfizetői szerződésem és a két előfizetéses kártyám letiltották számlatartozás miatt. Konkrétan a mobilszolgáltatótól nem kaptam semmilyen levelet, hanem tavaly egy közjegyző nevével ellátott levélben olvastam hogy nem kevés a tartozás. Azóta kaptam még egy levelet ezen a héten egy önálló bírósági végrehajtótól, de nem tértivevényesen küldte hanem sima levélként volt bedobva a postaládába.
Kérdéseim: Lehetséges hogy elévült már a tartozás?
Melyik lenne a jobb megoldás? Ha reagálok a levélre, vagy ha úgy teszek, mintha meg sem kaptam volna?
A válaszokat előre is köszönöm!

dinamika # e-mail 2012.10.26. 00:16

Tiszteletem!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy amennyiben érdeklődök az illetékes mobil szolgáltatónál, hogy van- e tartozásom és, hogy mikori a tartozás, az az elévülést megszakítja?

Másik kérdésem az lenne, bár nem tudom, hogy itt van-e a helye a témának, hogyha van tartozásom ami elévült, utána tudok új előfizetést eszközölni az adott szolgáltatónál?

Előre is köszönöm a választ!

szuperka # e-mail 2012.10.18. 13:19

Segitséget szeretnék kérni:
Behajtó cég levele alapján Telecom felé tartozásom van. Kértem irják meg mely időszakra vonatkozik és mikor vettem át én fizetési felszólitást utoljára. Erre nem jött válasz, ügyvédi iroda kérésemre elküldte emailban 2006, és 2007. februári számlákat ir, erről a Telecom 2012.áprilisban értesitette őket ? és igazoljam hogy befizettem. Befizettem a szolgáltató csekkjén valamikor régen amit persze nem találok. Mit tudnék konkrétan válaszolni az ügyvédi irodának ? Elévülési idő egy év ? felszólitás emlékezetem szerint 3 évre visszamenőleg nem érkezett, pénztartozás elévülési ideje 5 év ? /ezeket a korábbi válaszokban olvastam/ Kérem mielőbbi válaszotokat, hogyan rendezhetném végleg le a problémám. Köszönök előre is minden választ, szép Napot Nektek ! :)

szuperka # e-mail 2012.10.18. 13:11

Segitségeteket kérem az alábbiakban:
Behajtó cég megkeresett, hogy a Telecom felé nem kerültek kifizetésre számlák. Kértem küldjék meg milyen időszakra vonatkozik, tekintve, hogy legalább 3 éve ez ügyben semmiféle felszólitás nem érkezett. Átadta egy ügyvédi irodának, akitől megérkezett email szerint: 2006 évi, ill. 2007. februári számlákról van szó. Erről állitólag a Telecom értesitette őket 2012. áprilisban. Tudom, hogy kifizettem a szolgáltató által küldött csekken.Most kérik, hogy igazoljam. Csekket nem találok ennyi év után. Előző tanácsokban olvastam az egy év elévülést, pénz tartozásnál pedig az 5 évet. Sajnos nem tudom milyen konkrét választ adhatnék erre a problémámra. Kérném válaszotokat a megoldást illetően és szép napot Nektek :)

Dr.Attika # e-mail 2012.07.31. 15:42

Ha nem a bejelentett címre megy, akkor nem joghatályos.A felperesnek kell kideríteni az alperes címét. ha elköltözött jelzéssel megy vissza, akkor a kj nem fogja végrehajtási záradékkal ellátni.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

dragonss # e-mail 2012.07.31. 15:23

Köszönöm a válaszokat.Egytől félek hogy nem kapom meg a fizetési meghagyást,ergo ellentmondani sem tudok majd rá.Csak azért mert a leveleket sem kaptam meg amit állítólag elküldtek,pedig tudták a címemet.

Dr.Attika # e-mail 2012.07.31. 14:15

Azért egy elévülési kifogást nem árt előterjeszteni a perben. Egy mondat: Felperes követelése elévült. A bíróság már ezt figyelembe veszi és a keresetet elutasítja.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kenderice #   2012.07.31. 13:55

Ezeknek a telefonos követeléseknek az elévülési ideje 1 év. Ha egy év alatt egyszer sem küldtek hivatalos (tértivevényes) felszólítást, akkor valószínűleg elévült.
Ezeket az elévült követeléseket aztán eladják a követeléskezelő cégeknek bagóért, akik megpróbálják az ügyfelet akár üres fenyegetésekkel is fizetésre bírni.
Fizetési meghagyást kérhetnek ellened, ha szerintük megalapozott és érvényes a követelés. Ha nem mondasz rá ellent, akkor 15 nap múlva jogerőre emelkedik és végrehajtható.
Ha ellentmondasz, akkor perré alakul az ügy, ott meg a követeléskezelő cégnek kell bizonyítania, hogy a követelése jogszerű és érvényes (nem évült el).

Kenderice

dragonss # e-mail 2012.07.31. 12:11

Üdv!
Szeretnék egy kis felvilágosítást kérni.Egy követeléskezelő cég hívott ebben az évben,hogy a T-com-nál van tartozásom 2007-ből.Állítólag a régebbi,és a mostani címemre is küldtek leveleket,de én ezekből nem kaptam meg egyet sem.Amikor mondtam hogy nem ismerem el a tartozást akkor fizetési meghagyást emlegettek,ill hogy azt fognak kérni.A kérdésem,hogy mit lehet tenni ha megkapnám? Gondolom fellebbezni,de milyen ürüggyel,és nekem kell e bizonyítanom valamit?

Előre is köszönöm.

Hajni900815 # e-mail 2012.07.22. 20:11

Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban az ügyben, hogy nekem az egyik mobilszolgáltató felé van egy kb. 100 000 ftos tartozásom, amiről felszólíttak. A kérdésem az lenne, hogy mivel már nagykorú vagyok, és édesanyáméknál nincs semmi a nevemen, lefoglalhatnak-e akármit is náluk? (oda vagyok bejelentkezve)
Köszi elére is.

Szepi883 # e-mail 2012.06.04. 16:23

Sziasztok Fórumozók!
Próbáltam vissza olvasni,és a saját problémámra választ találni, de nem igazán vagyok tisztában a dolgokkal, ezért ne haragudjatok. Van egy tartozásom az egyik telefon szolgáltatónál. 2011.06.02-án kaptam az utolsó felszólító levelet a behajtó cégtől,miszerint végrehajtásra kerül az ügyem,ha nem fizetek. 2011.09.13-án kaptam egy másik levelet a telefon szolgáltatótól,miszerint sajnálják hogy még nem került befizetésre az összeg,illetve hogy külön felszólítás nélkül megteszik a szükséges lépéseket a peres, illetve a teljesítés végrehajtására. A kérdésem az lenne,hogy az ügyem elévült-e,mivel a behajtó cég most már több mint 1 éve nem jelentkezett,vagy majd szeptember 13 után,mert a telefonszolgáltató megkeresett? A válaszokat előre is köszönöm!

lecter84 # e-mail 2012.03.19. 17:54

Tisztelt gabo1234!
Hasonló probléma merülhet fel az én esetemben is, annyi külömbséggel,hogy az én előfizetésem londoni (three mobile).Jelenleg még tudom fizetni a havidíjat,de lehetséges,hogy hamarosan haza kell költöznöm.Ebben az esetben bármennyire is szeretném fizetni a fennmaradó összeget,nem fogom tudni.Kérdésem,hogy amennyiben nem fizetek,behajtható e rajtam a fennmaradó tartozás,illetve mennyi arra az esély,hogy londonból a mobilszolgáltató behajtást kezdeményezzen Magyarországon.A szerződés megkötésekor a személyi igazolványom kérték el,valamint,helyi bankkártyát,amelyre a fizetésemet kapom.Lakcím igazolása csak a londoni albérletem címével,ahol már nem is lakom.Valamint deposit gyanánt 100 fontot vontak le a számlámról.
Bárki érdemben tud segíteni megköszönöm.
Email címem:lecter84@gmail.com

labrador # e-mail 2012.02.16. 12:32

Egy ismerősöm vett egy kft-t teljesen hivatalosan de a céges telefonokról nem tudott mi van ha azokra tartozás halmozodik fel ki fizeti a kft új tulajdonosa vagy aki az előző cég tulajdonos volt.Ha az új tulajdonos akkor az adásvétel időpontjától vagy vissza menőlég is.A szerződésben az áll hogy cég vagyoni helyzetéről tartozásáról tud és átvállalja.A telefon társasággal a szerződés Kft nevén van ügyintéző aláírásával.Vagy nem a barátom hanem a kft felelős érte?Az előző tulajnak bekellett jelenteni a székhely változást?Köszönöm gyors segítségét!

gabo1234 # e-mail 2012.01.05. 12:31

Jó napot!

2009.12.01.-én kötöttem egy t-mobile előfizetést 2éves hűségnyilatkozattal Ausztriában!2010 márciusában haza jöttem!Rá pár hónappal kaptam egy emailt h mivel nem fizetem a havidíjat ezért felbontják a szerződést.Kérték h a 2 évből még fent álló hónapok összeget plusz a szerződés felbontás összegét egyben utaljam el nekik.Ez volt 600 euro.Hát ez nem történt meg sajnos!
Ennek lesz valami következménye vagy büntetés vagy valami hasonló?

Üdv

gabo1234 # e-mail 2012.01.05. 12:28

Jó napot!

2009.12.01.-én kötöttem egy t-mobile előfizetést 2éves hűségnyilatkozattal Ausztriában!2010 márciusában haza jöttem!Rá pár hónappal kaptam egy emailt h mivel nem fizetem a havidíjat ezért felbontják a szerződést.Kérték h a 2 évből még fent álló hónapok összeget plusz a szerződés felbontás összegét egyben utaljam el nekik.Ez volt 600 euro.Hát ez nem történt meg sajnos!
Ennek lesz valami következménye vagy büntetés vagy valami hasonló?

Üdv

kaméleon # e-mail 2011.11.30. 18:26

Nem emlékszem már pontosan, de úgy rémlik, mintha a készülék kedvezményes ára miatt számított „feltételes kedvezmény” (a szerződésben kötbér) elévülési ideje eltérne a szolgáltatással összefüggő fizetési kötelezettségekre vonatkozóan megállapított elévülési időtől.
(Persze, nem biztos hogy jól emlékszem, és az sem derült ki, hogy pontosan miről volt szó 2008-ban. A 7 ezres tartozásra befizetett 21 ezer jelentheti azt is, hogy végül megegyeztek valamilyen végleges tartozásrendezésben és szerződésfelbontásban, de a gyakoribb az volt ilyen esetekben (elkerülendő a magas kötbért), hogy rendezték a tartozást, kifizették a visszakapcsolás díját, és befizettek egy kiszabott, lebeszélhető előleget is. A szerződés pedig tovább élt.)

Úgy tudom ha tartozásom lenne akkor nem is kötöttek volna velem új előfizetési szerződést.
Köthetsz újat, csak magas előleg befizetését kérik ilyenkor. Viszont, előfordulhat az is, hogy az ügyintéző nem megfelelően nézett utána az adatoknak, kihagyta a kötelező hitelképesség-vizsgálatot, stb., és hibázott, így nem kért előleget sem.

ObudaFan # e-mail 2011.11.30. 15:17

Egy év az elévülési ideje az ilyen jellegű tartozásoknak. Azt viszont nem tudjuk a leírásból, hogy vajon nem szakadt-e meg az elévülés.
Látni kellene az összes iratot.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

kaméleon # e-mail 2011.11.30. 14:16

Kedves végrehajtó1, miért is?

végrehajtó1 # e-mail 2011.11.30. 12:45

Ennyi idő után ,már nem jogos.

gabor8 # e-mail 2011.11.30. 12:27

Tisztelt Válaszadó!

Kaptam egy levelet a T-mobile tól ,hogy kötbér tartozásom van 3 és fél évvel ezelőttről.

2008 ban valóban volt kb 7000 ft tartozásom de méltányossági ajánlatból nem kellet kifizetnem a kötbért így csak 21 000Ft kértek tölem amit be is fizettem.

2011 októberben vettem előfizetéssel telefont ,novemberben pedig kaptam ezt a felszólító levelet,hogy 90000Ft kötbér tartozásom még fent áll és 8 napon belül fizessem be.

Úgy tudom ha tartozásom lenne akkor nem is kötöttek volna velem új előfizetési szerződést.

Ebben az esetben jogosan követelik a kötbért?

Válaszát előre is köszönöm:
H Gábor