Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


telefon tartozás help!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.11.04. 06:47

A kötbér közös megegyezésen alapuló büntetés.
Átalány-kártérítés.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2014.11.03. 22:57

Ezen nem lehet segíteni. A kötbér közös megegyezésen alapuló büntetés. A kötbér kikötésével a felek önként vállalják azt a vagyoni hátrányt, amit a szerződésszegés következtében viselniük kell. Te is szerződést szegtél a nemfizetéssel, így a következmények alól már nem mentesülhetsz.

Dani080 # e-mail 2014.11.03. 11:37

Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni!
2013-ban kötöttem előfizetést a Telenornál. 15000ft-os havidíjat rendszeresen fizettem míg volt keresetem, de időközben problémákba ütköztem, és nem tudtam rendezni a számlámat így halmozódott aztán egy idő után letiltották a telefonkártyát. Összesen 34000 forint körüli tartozás keletkezett a szolgáltatónál. Pár hónapon keresztül nem volt arra keret, hogy rendezzem a tartozásom viszont felhívtam durván 3 hónap után a szolgáltatót, hogy szeretném rendezni a tartozásom egy összegben mindent! Ezt elutasították mivel kiállították a kötbért, és átadták egy másik cégnek Instrum behajító irodának. Ők küldtek természetesen felszólítást, hogy 134000ft-ot fizessek be! Közben megszerezték a telefonszámomat ami nem is a saját nevemen van! Régebben hónapokkal ezelőtt még a lakásunkhoz is kijöttek, hogy átadjanak egy fizetési felszólítást! Mai nap folyamán kaptam tőlük sms-t, hogy 3 napom van kifizetni a 130 pár ezer forintot, de ezt ha megszakadok sem tudom kifizetni főleg nem 3 napon belül! Mit tegyek? Nem kibújni szeretnék a fizetés alól, de nagyon sokallom, hogy 13000 ft-ot fizessek ki a 34000ft-os tartozásom miatt amit ráadásul szerettem volna rendezni is, és hűségesen fizetni tovább amit vállaltam.

blackcat21 # e-mail 2014.09.02. 18:18

Kedves Fórumozók!

Hiába olvastam vissza több oldalt, én sem találtam választ a kérdéseimre, ezért leírom röviden a lényeget.
1999-ben vásároltam előfizetéssel telefont, amit aztán nagyon naivan hamar tovább is adtam, a végeredmény magas telefonszámla, azóta már kamatokkal.
Tudomásom szerint végrehajtás alá került az ügy, kb. 2 éve ráterhelték a bankszámlámra 300 ezer ft-ot tartozást, de mivel arra a bankszámlára csak családi pótlék érkezik, ezért hamar le is vették róla.
Van bejelentett munkaviszonyom, de onnan nem vonták.
Érdekelne, hogy tényleg létezik-e, hogy elévül a tartozás, ennyi idő alatt.
Ha mégsem évül el, milyen lehetőségeim vannak a tartozás rendezésére, ez esetben a végrehajtót kell megkeresnem, ha szeretném rendezni a tartozásom.
Előre is köszönöm a válaszokat!

vargaf # e-mail 2014.08.16. 12:55

Üdvözletem!
Szeretnék segítséget kérni. Már visszaolvasgattam sok hozzászólást, hasonló helyzetben vagyok, mint sokan mások, de még nem találtam választ a problémámra.

Tehát, nekem is van egy mobilinternet tartozásom.
Az egész azért keletkezett, mert kötöttem egy szerződéses internetszolgáltatást a T Mobile-al, amit rendesen fizettem is. Aztán jött egy sms, hogy a szerződés ideje le fog járni, amennyiben szeretném megszüntetni a szerződést, és nem kívánok újat kötni, menjek be hozzájuk, és ezt közöljem. Ha nem jelzem, akkor automatikus a szerződés meg lesz hosszabítva.
Én be is mentem a T Mobilehoz, és mondtam, hogy már nincsen szükségem a mobilnetre és szeretném hogy ne hosszabítsák meg a szerződésem. A hölgy ott azt kérte, hogy még az utolsó következő számlámat fizessem be, és akkor azzal véget ér a szerződésem. Ott nem kaptam semmiféle papírt, csak aláírtam egy papírt, hogy nem kérek hosszabbítást.Rá is kérdeztem, hogy akkor ennyi egész, mire közölte velem, hogy igen.
Aztán 2 hét múlva befizettem az ,,utolsó" számlát". Csakhogy aztán minden hónapban jöttek újra a számlák..én nem foglalkoztam vele, úgy voltam, hogy majd észreveszik, hogy a szerződésem már nem él.Én már akkor a sticket sem használtam, kidobtam. Semmi adatforgalmam nem volt de aztán fél évre rá( még akkor is küldték a számlákat) kaptam egy értesítést, hogy felfüggesztik a SZERZŐDÉSEM ( ami már akkor nem kellett volna hogy éljen) és fizessek 50ezer FTot.
Bementem a T Mobilehoz újra, mondtam hogy én ezt már lemondtam. Visszanézték a számítógépben, és semmi nyoma nem volt annak, hogy lemondtam a szerződést! Papírt ugye nem kaptam róla, és emiatt írtam egy levelet a T Mobilenak, hogy nézzenek utána a központban, hogy mulasztás történt a részükről. Persze levelemre a válasz az volt, hogy nem történt mulasztás, csakis az én részemről.
Kérdem én, ebből hogy lehet jól kijönnöm??
Mert már ott tartok, hogy 3 hónapja kaptam felszólítást, hogy fizessek , ma pedig egy levelet, hogy az eljárást megindítják ellenem. Amennyiben ez megtörténik, hogyan hajtják be rajtam a tartozást? (nincs még munkahelyem, semmi sincs a nevemen, viszont van bejelentett lakcímem)
Nem akarok semmiképpen sem fizetni, azért,ami véleményem szerint nem jogos!
Köszönöm előre is a választ,
Varga F.

ius latratus # e-mail 2014.07.28. 16:18

Nehéz lenne 3-4 hozzászólást visszaolvasnod?

Rami 0714 # e-mail 2014.07.28. 15:43

Sziasztok! Segítsèget szeretnèk kèrni! Párom mèg 5 èvvel ezelőtt vert egy előfizetèses telefont a saját nevère egy jóbarátjànak! Sajnos kiderült hogy nagyon sokàig nem fizette telefonszàmlát ami most már majdnem 200.000ft.Ma kaptuk a levelet a vègrehajtó irodától hogy lefogjàk vonni a fizetèse 33%-át.A "baráttal " beszèlt,ő nem fogja kifizetni azt mondta.Tehetnénk valamit hogy ne mi fizessünk azèrt amit ő felhalmozott telefonszàmlát? Előre is köszönöm a segìtsèget!

Infiii # e-mail 2014.07.23. 01:09

Rendben, köszönöm a segítséget! Nem értek semmit a joghoz ezért kérdeztem hozzáértők számára butaságot.

És megfogadom a tanácsot, többet nem teszek ilyen szívességet senkinek!

gerbera317 # e-mail 2014.07.22. 12:04

de ha a másik fél a fizetés meghagyás ellenére sem fizet akkor mi a teendő?

Ez most komoly? A jogerős fizetési meghagyás hatálya azonos a bíróság ítéletével. Aki ennek ellenére sem fizet, végrehajtást lehet kérni ellene.

Ha megterhelő az egyösszegű fizetés, kérj a végrehajtótól max. 12 hónapos részletet (természetesen úgy, hogy az első részletet még a kérelem előtt megfizeted. Majd miután kifizetted a tartozást, kérd fizetési meghagyás kibocsátását a telefon használója ellen. Ebben a tőkeösszeg az legyen, amibe a végrehajtás került neked, és az után kérd a törvényes késedelmi kamat felszámítását.

És máskor ne vegyél senkinek telefont, se hitelt ne vegyél fel másnak, de még csak kezességet se vállalj, még apádnak-anyádnak se!

Infiii # e-mail 2014.07.21. 21:16

Kedves gerbera317!

Köszönöm a választ! Azzal tisztában vagyok, hogy ez az én tartozásom és nekem kell kifizetni. Ez meg is fog történni, de ha a másik fél a fizetés meghagyás ellenére sem fizet akkor mi a teendő?

gerbera317 # e-mail 2014.07.21. 21:00

a levél előtt semmiféle felszólítás nem jött, hogy elmaradás

Te magad írod, hogy a telefonszolgáltatónak egy másik címről van tudomása, nevezetesen az embered címéről. Nyilván oda ment minden felszólítás, végül pedig a fizetési meghagyás is. A végrehajtó már a helyes címedre küldte az iratot.

Ez a tartozás a tied. Te szerződtél, és te vagy, aki a fizetési meghagyásban foglaltakat nem vitattad (az, hogy nem is vetted kézhez, nem számít). A kötelezettségedet nem háríthatod el. Fizesd ki, azután fizetési meghagyás az embered ellen - ez a te utad.

Infiii # e-mail 2014.07.20. 10:44

Tisztelt fórumozók!

Adott egy t-mobilenál vásárolt igen drága készülék. A telefon és az előfizetés az én nevemen van, de egy másik ember használja, illetve a számlázás az ő nevére és címére érkezik. A szerződés egy éve lett megkötve és hozzám most érkezett egy levél a behajtótól, miszerint 300 ezer forintos tartozásom van. Ez a levél előtt semmiféle felszólítás nem jött, hogy elmaradás van és az illető sem szólt, hogy nem fizeti a számlákat. (továbbra sem hajlandó egy forintot se fizetni)

Hogyan lehetne elkerülni, hogy ne nekem kelljen ezt az összeget kifizetni? Illetve ha kifizetem, akkor a későbbiekben indíthatok polgári pert elleni?

Köszönettel:
Bence

gerbera317 # e-mail 2014.06.26. 11:03

Erre találták ki a fizetési meghagyást.

Szamologep # e-mail 2014.06.25. 14:23

Tisztelt Szakértők!

Az alábbi problémával és kérdéssel fordulok Önökhöz:
A telenornál valakinek csináltam egy számlát, amelynek ő volt a számlafizetője, de én voltam a számlatulajdonos. Egyszer csak nem fizette többé és a telenor csupán 6 hónap elteltével kapcsolta ki a számot (mikor 2 vagy 3 hónap után ki kellett volna hogy kapcsolja), így elég nagy tartozás halmozódott fel. A telenor természetesen rajtam, a tulajdonoson hajtja be az összeget, amit ki is fizetek neki.
A kérdésem az, hogy mit tudok tenni ebben a helyzetben, hogy visszakapjam a pénzem vagy egy részét?
A számlafizetőtől valamely módon vissza tudom perelni?

Előre is köszönöm a segítséget!

fiffi # e-mail 2014.03.09. 15:33

Tisztelt fórumozók!

Adott egy 2003-as mobil tartozás..
nincs szükség magyarázatra asszem sok hasonló előfordul..
Na most megtalált egy behajtócég...hivatkoztam elévülésre náluk...mivel sok éve nem kaptam semmi felszólítást.
állításuk szerint a mobilcég próbálta behajtani...amiről én nem tok..állandó keresetem is van pl...magyarán azt az infót adta a behajtó cég hogy nem tudták behajtani.
az elévülési kifogásomra ilyen választ kaptam " felhívjam figyelmét arra, hogy a Polgári Törvénykönyv 324. § (1) bekezdése szerint, az elévülés jogkövetkezménye, hogy az adott követelés bírósági úton nem érvényesíthető, ez nem jelenti azonban a követelés megszűntét."
mi a célszerű adott esetben...hagyjam ez csak fenyegetés,vagy akár letilthatják a fizetést,kocsit foglalnak pl..
köszönöm a választ

Hepé # e-mail 2013.12.23. 17:00

Köszönöm szépen. Tehát helybenhagyják :) , mert nem volt érdemi megkeresés.

Kellemes ünnepeket kívánok.

ius latratus # e-mail 2013.12.23. 16:48

"Helyben hagyják".
Már ha alapos a hivatkozás.
A követeléskezelő az elévülési idő előtt is "próbálkozott"? Mert ha igen, akkor téged hagynak helyben...
:)

Hepé # e-mail 2013.12.23. 16:05

Üdv!

Meg tudná mondani valaki, hogy behajtó cég az elévülés után miért követel mobiltelefon tartozást? Próbálkoznak és ennyi? Mi a bíró gyakorlat, helyben hagyják az elévülést?

imnotacriminal # e-mail 2013.12.07. 12:06

Tisztelt Forum!
Tmobilos tartozasom keletkezett,az utolso osszeg 2012.04.hoban volt esedekes.Viszont 2013.09.hoban jart le a szerzodes es kotbert is kovetelnek 60(e).Intrum Justitia zrt.tol kaptam ezt a levelet.Mit tudok tenni?tanulo vagyok fizetni nem tudok egyelore.A nevemen semmi ingosag nincs csak ez a telefon.Szuleimtol vihetnek el valamit eroszakkal?

gerbera317 # e-mail 2013.12.06. 15:44

Csezi,
Meg kell nézni a szerződést, miért téged szólítanak fel a teljesítésre. Ha jogszerű, tehát nem tudod áthárítani, akkor inkább fizesd ki, különben rosszabbul is járhatsz. Ha kifizetted, levered a vejeden, először családi úton, ha az eredménytelen, akkor jogi (fmh –> végrehajtás) úton.

bermuda háromszög # e-mail 2013.12.06. 14:54

nomost
Szerintem téged nem a végrehajtó hajt, mert az már le tudta volna.
Van egy jó hírem és egy rossz:
A jó: a távközlési szolgáltatásokra vonatkozóan a 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. § (2) bekezdése szerint: „Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el.
A rossz, hogy ezt a céged nem veszi figyelembe és hajt tovább.

Öreg Csezi # e-mail 2013.12.06. 14:47

Tisztelt Fórum!

Családi csomagban voltunk a Telenornál.A vejem 2012. novemberében nem fizette ki a saját nevére érkező számlát, majd ki is lépett a csomagból.Most ügyvédi felszólítás jött a nevemre, hogy fizessem ki a 25 +14 ezer Ft-ot.Az bizonyíthatóan meg van, hogy a számla a vejem telefonszámán keletkezett.Hogyan tudnám áthárítani rá a költséget, ha én voltam a csomag előfizetője?

nomost # e-mail 2013.12.03. 20:22

Segitseg! 1994 es mobil tartozas behajthato vagy nem meddig van lehetőség még élek hajthat a végrehajto!

andulagy # e-mail 2013.06.29. 22:17

Tisztelt Fórumozók!
Eléggé nagy bajban vagyok! Tegnap kaptam egy végrehajtási papirt, ami a fizumból vonna le, 380 ezer forintot, ami azért is gáz, mert jelzáloghitelem is van és a fiamat is egyedül nevelem, mellesleg egészségügyben dolgozom/ nem orvosként:-(/. A lényeg az, h tavaly katam egy fizetési felszólitást, h fizessek ennyi meg ennyi pénzt a T mobilnak/ ami azért szép, mert 2006 óta nem vagyok T mobilos és mindig a kirendeltségen fizettem be a számlákat/.Bementem hozzájuk és mondták, h a gépben ez már nem szerepel, hivjam fel aki küldte a levelet. Na, fel is hivtam és mondták, h nem adhatnak ki adatokat:-). Irtam egy mail-t és egy normális férfival hozott össze a sors és elküldte amiket követelnek tételesen. Én fogtam magam és lefénymásoltam az összes meglévő befizetéseket és elküldtem a cégnek. erre nem történt semmi....
Mellesleg, 2006-ban még vettem ott egy notit és egy telefont, amit elvileg akkor vehetek, ha nincs tartozásom!!! Azóta másik szolgáltatónál vagyok, de a tegnapi végrehajtási levél letaglózott!!!
Most mit tudok csinálni????
Segitenétek???
Bocs, a maratoni levélért és , h nem használom a hosszú i- betűt:-)
Nagyon ideges vagyok!!!
Köszönöm szépen előre is!!

Trafpoc # e-mail 2013.05.09. 17:15

Tisztelt Fórumozók!
Egy olyan problémám akadt, hogy 2007-ben édesanyámnak vettem egy előfizetéses telefont, saját nevemre. Azonban a számla az ő címére ment. Időközben (sajnos) a kapcsolatunk a szüleimmel megromlott. Nem fizették be a számlákat sem. Azonban a Vodafone minden felszólítást a számlacímre küldött amit ők (anyámék) át is vettek, de mivel nem beszélünk évek óta, nem szóltak nekem. Én erről most úgy vettem tudomást, hogy a munkahelyemen a főnököm kapott levelet.Azt sem tudom, hogy ez mennyire jogos vagy sem. Azt végképp nem tudom ilyenkor mit kell tennem. Valaki tudna segíteni?
Köszönöm