telefon tartozás help!


faraway # 2017.03.13. 20:47

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.Sok hasonló ügyet olvastam itt, és a válaszokat is, mégsem tudtam eligazodni. Konkrét ügy a következő:Pár napja levelet kaptam az Intrum Justitiától, hogy többszöri felszólításuk ellenére sem fizettem be a tartozásomat, és ha nem rendezem márc.6-ig, akkor az összeg (76 ezer Ft) akár a többszörösére is nőhet, mert átadják a végrehajtónak.Korábban nem kaptam tőlük levelet, a tartozás behajtását a Telenor engedményezte. Felhívtam az Intrumot, mert tévedésnek gondoltam. Azt mondták, 2008 januárjából van számlatartozásom, amit ők 2016.szeptemberében vettek meg. 2008. februártól átmentem számlahordozással a Vodafonehoz. Nem emlékszem, hogy hagytam volna kifizetetlen számlát. (Azt mondják, akkor nem is engedték volna a számlahordozást, ha van tartozásom.) De tegyük fel, hogy volt és az utolsó számlát mondjuk nem fizettem be, mert elfelejtettem, de azóta nem keresett a Telenor. Megkérdeztem ismerőseimet, mert 1-2 napom volt a fizetési határidőig. Azt mondták, jobb ha fizetek, mielőtt végrehajtóhoz kerül a dolog. Ezért felhívtam őket és megegyeztünk hogy küldenek csekkeket és részletekben befizethetem a dolgot, esetleg kérhetem írásban, hogy engedjenek el az összegből. Azt mondták, h a telefonbeszélgetést rögzítették és küldik a kérelmet. Ezt most meg is kaptam. Közben megtaláltam ezt a fórumot, és itt meg azt olvasom, hogy a tartozás ugyan elévült, de ők mégis kérhetik tőlem. Akkor ez hogy is van? Honnan tudhatom meg, hogy létezik-e egyáltalán a tartozás, mert a Telenor nem ad felvilágosítást, azt mondták, ők már átadták az Intrumnak. Azt is olvastam itt, hogy a Telenornak kötelessége lett volna az adataimat törölni öt év után a 2011. évi CXII. törvény alapján illetve 2003. évi C. törvény 157§-a alapján. Kérdésem: Helyesen teszem-e ha írok a Telenornak, h adataimat jogellenes tartják nyilván és adták ki harmadik félnek és semmisítsék meg az Intrummal kötött szerződésüket? Valamint fogalmaztam egy levelet az Intrumnak, hogy jogellenesen nyilvántartott személyes adatot vásároltak meg, amit kérek, hogy töröljenek, továbbá nem adhatnak át végrehajtónak olyan ügyet ami bírósági úton nem behajtható, mert elévült.Feladjam-e ezt a levelet, vagy ezzel átvettnek tekintik a felszólításukat és újrakezdődik az elévülési idő? Vagy ez már a telefonbeszélgetéssel megtörtént?
Náluk még egyébként sincs egy éve az ügyem, csak pár hónapja.Így ők jogszerűen tartják nyilván az adataimat? Nem visszaélés ez személyes adattal? Vagy valóban csak a végrehajtónak kell ellentmondani? És mit jelent az ellentmondás tulajdonképpen? Mert ezt itt nem fejtette ki senki. Én laikus, de törvénytisztelő vagyok és most úgy érzem, bármikor bárkit bármilyen tartozással meggyanúsíthatnak. Ki őrzi meg a sokéves befizetett csekkeket...Elkeserítő. Kérlek segítsetek! (és ha lehet, ne intézzetek el egy-két mondattal, hátha másoknak is segít.) Előre is Köszönöm!

ius latratus # 2017.03.11. 13:39

Ha kizárólag szolgáltatási díj - tartozás, akkor akár el is évülhetett.
Mondom: akár.

koszigin # 2017.03.11. 11:13

Ja és a címem sem változott azóta. Nem adtam meg más címet sem. Volt egy vodás tartozásom az végrahajtóig ment az vonta a fizum leis telt de a t-mobil ügy az ott be is fejeződött 2013-ban.

koszigin # 2017.03.11. 11:05

Ha egy t-mobilos tartozás miatt 2013-ban kerestek utoljára akkor már elévült? A tartozás is 2013-ban lett esedékes de aztán nem is jött semmi a bejelentett címemre. Elég nagy tartozás olyan 500e körűl volt.

wers # 2017.03.07. 12:44

Talán el kellene néha olvasni a szerződés feltételeit, többek között az értesitási cimre vonatkozóan (a szolgálatók nem a lakcimnyilvántartásból dolgozak). Na persze azt is, hogyan lehet a szolgáltatás ellenértékét kiegyenliteni. Itt talán az is ismertté válhat, kb. mennyi lesz a többletköltség. + a behajtás kötsége.

Burn Out # 2017.03.07. 12:28

Talán be kellene jelentened a címed... Én a helyedben most tenném. Később majd ne csodálkozz, amikor a végrehajtó kopog. Amúgy meg fizetni kellene, ja ezt mások már írták.

Vadsuhanc # 2017.03.07. 12:15

ZuzuP.

És Te mit szeretnél ?

Fizetni! ( nem kérdőjellel, ahogyan KBS írta )Egyébként részletesebben is leírhattad volna, de szerintem nagyon kevés az esélye annak ( szinte semmii ), hogy bármit is tudj tenni ellene.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.07. 11:45

Fizetni?

ZuzuP. # 2017.03.07. 11:21

Sziasztok, a segítségeteket kérem! Vodás telefontartozásom van, 2016-os. Átadták az Intrumnak, most jött egy ügyvédi tértivevényes levél, amit hozzátartozó átvett. A pikantériája a helyzetnek az, hogy a cím, ahová küldözgetik a leveleiket, nem az állandó lakcímem, de mégcsak tartózkodási helynek sincs bejelentve. A hozzátartozómé. Úgy került képbe a vodánál, egyszer levelezési címnek ezt adtam meg. És ők ezt a címet adták tovább, holott kértem töröljék, mert nem ott tartózkodom.
Ilyenkor mi van, mit lehetne csinálni?
Köszönöm a választ előre is!

Grave7 # 2017.02.08. 20:29

@hvgabi:

  1. Olvasson vissza ebben a témában, illetve a végrehajtási jogon belül is van Intrumos topic.
  2. Ha nem hisz annak amit itt olvas, vagy nem talál választ, konkrét kérdést tegyen fel.
  3. Forduljon ügyvédhez.
hvgabi # 2017.02.08. 12:45

Tisztelt fórumozók!

A barátnőm párja 2012-ben vett egy előfizetésest telefont, ami a nevére került ám a srác a testvérének vette , így azt a tesó használta. A tesó el is hagyta az országot telefonnal együtt ( hogy a számlák hogy lettek kiegyenlítve ezt nem igazán tudom) Szóval most kaptak egy Intrumos sima levelet a szokásos szöveggel és 411055 ft-os csekkel..Persze megijedtek, ilyet még nem láttak és egyből fel is hívták a megadott számot. Ki is egyeztek havi 20000 ft-os havi részletben... A tartozás 2012 decembertől 2013 júliusig keletkezett. Eddig semmilyen levelet a tartozásról nem kaptak.
A testvér ismeretlen helyen tartózkodik, jelenleg egyáltalán nem kommunikál velük. Facebookon még értesítették a levélről, azóta nem válaszol. Mit tehetnek?
Köszönöm, ha valaki érdemi tanáccsal el tudná látni Őket. Tudom, hogy gyakran téma az Intrumos adósságbehajtás, kérem türelmüket, de a barátnőm az én válaszaimmal nem elégedett meg..

pokerface88 # 2017.02.06. 14:23

Koszonom pazs! 2009-ben kaptam(ha jol emlekszem)ugyanilyen felszolitast-azota semmi...

pazs # 2017.02.06. 14:11

Az ilyen követelések elévülése egy év, tehát ha 2009 után 2014-ben kerestek utoljára, akkor már elévült. Ajánlott/tértis levelet mindenképp ajánlott átvenni és reagálni. Ami sima levél, arra nem.
Ha kapsz fizetési meghagyást, határidőben mondj ellent, hogy elévült.

pokerface88 # 2017.02.06. 14:00

Udv! Telefontartozas miatt kernek segitseget(ex viharos szakitas, elfelejtettem, hogy az en nevem van es nala maradt)utolso tartozas datuma 2009. 02. 27. Utana valahol kerestek, vagy csak papiron van feltuntetve,hogy koveteleskezelesi koltseg, felkeresesi koltseg 2014-2015 az intrumtol. Jelen esetben fizetesi felszolitast kaptam sima levelkent. A kerdesem az lenne, hogy ha az intrum kuld ajanlott/terti. levelet azt ne vegyem at, mert megszakitja az elevulest? Varjam a MOKK-tol a fizetesi meghagyast? Kell nekem most egybol ugyvedhez fordulnom? Koszonom.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.20. 16:15

Biztos lesz, aki érti...

ellyon # 2017.01.20. 15:08

Kedves Mindenki ! Több mint fel eve jöttünk el a telenortol pontosan 2016.05.24 én szamhordpzassal befizettunk minden számlát ugye enelkul nem lehet váltani. Decemberben mégis kaptam egy levelet nem hivatalosat hogy atadtak végrehajtásra a tartozasom ! 15000 huf ot a végrehajtó ceggel beszeltem ok a telenorhoz irányított akik vissza a vegrehajtohoz...megy a pinpongozas velem es elegem van belole a tartozást befizettuk mert ez volt az utolsó havi számla . De letojtam volna befizetem csak hadjanak békén de nem nem lehet mert két olyan inkompetens cég huzavonazik hogy csak na mert senki nem tudja most akkor mi van . Jelenleg keresem meg a papírokat mert tudom hogy elraktam de nem tudom pontosan hova. Mit tudnak ilye kor végrehajtani ? Es hozzateszem e számlát se kaptam tolok sem felszólítását fizetésre kozel egy evig !

groszfater@gmail.com # 2016.12.07. 09:35

Zé77!
Nem zaklatnak, próbálkoznak.De neked ezzel nem kell foglalkoznod.

Zé77 # 2016.12.07. 08:58

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni egy Intrum Justitia-val kapcsolatos ügyben!
Anno 2003-2004 körüli ügyről beszélünk jelen pillanatban, volt egy Vodafone előfizetésem ami számlatartozás miatt megszakadt és tartozásom keletkezett ennél a mobil szolgáltatónál ami nem került kifizetésre, emiatt átadták az Intrum-nak. Ezek után az intrum nem jelentkezett hivatalos tértivevényes levélben csak postaládába bedobott levelekkel azt sem az akkor érvényben lévő hivatalos lakcímre, nem keletkezett semmilyen hivatalos okirat arról, hogy elismerem a tartozásom! Most 2016 év végén elkezdtek sms-ben meg telefonon zaklatni, hogy adjam már meg a részletes adataimat mert nekik ez kellene mielőtt közlik velem, hogy miről is van szó! Persze nem tettem meg! Nekem dolgom Intrummal csak ez lehetett semmi más!
Kérdésem, hogy ilyen hosszú időre visszamenőleg zaklathatnak e jogosan illetve nem kötelezi Őket törvény arra, hogy az adataimat sikertelen behajtás jogcímén 5 év múlva törölniük kellene a saját adatbázisukból? Úgy gondolom, hogy ez nem más mint a személyes adataimmal való visszaélés! Illetve jogtalan követelés 13 év után

pappcs # 2016.11.22. 19:48

Csakhogy az eht világosan rendelkezik arról is, hogy a személyes adatok elévülésig kezelhetőek, hasonlóan a közös adatbázisban tárolt adatokhoz. Amennyiben a szolgáltatónak törvényi kötelessége elévülés beállta után az adatokat törölni, az esetben nem tudja semmiféle módon sem érvényesíteni a követelését, hiszen ha eleget tett a kötelességének, akkor milyen alapon és kinek milyen címre küldi ki a felszólítást? Tehát szerintem elévülés esetén fel kell szólítani a szolgáltatót hogy adatait az eht rendelkezéseinek megfelelően törölje.

groszfater@gmail.com # 2016.11.22. 17:38

Itt van minden alattad, csak vissza kéne olvasni ...

tádi09 # 2016.11.22. 17:01

Üdv!
Mai napon levelet kaptam az Intrumtól, hogy a Magyar Telekom követel tőlem cirka 5000 forintot.
Valamikor évekkel ezelőtt valóban volt náluk tv előfizetésem, de amikor szerződést bontottunk, kiegyenlítettem mindent.
Azota tőlük semmit sem kaptam, ez több, mint 5 éve volt.
Csak úgy, semmi kedvem 8000 forintot fizetni az Intrumnak, mit tehetek?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Ja, és természetesen 10 napom van a befizetésre.

19m69 # 2016.11.21. 15:27

köszönöm szépen a válaszokat.

ius latratus # 2016.11.21. 13:40

Igen.
Egyébként tök felesleges kör lenne (anyagilag is) részükről az fmh kibocsátása iránti kérelem, mert látják, hogy eleve hivatkoznál az elévülésre.
Azt meg (egyet kell értenem Burn Out kollégával) itt senki nem mondhatta neked, hogy az Intrumnak kell ellent mondanod.
Egy nagy, A/5 méretű boríték, MOKK feladóval, na, az lesz az.
Ha lesz egyáltalán, ezek után.
Ja, s az intrumos levelekkel meg gyújts be, így télen nem rossz móka.

Burn Out # 2016.11.21. 06:50

Amúgy azt jelenti, hogy ha elévült is, akkor is tartozol, csak bírósági úton nem hajtható be.

Burn Out # 2016.11.21. 06:48

Nem az Intrumnak kell küldened az ellentmondást, hanem majd a közjegyzőnek, amikor a közjegyzői fizetési meghagyást megkapod.