Gyermektartás díj nem fizetése


Grád András # 2009.03.18. 22:25

Ha érkezik pénz, miközben folyik a végrehajtás, Önnek, mint végrehajtást kérőnek a kötelessége bejelenteni a végrehajtónál a követelés lecsökkenését, de ne feledje, hogy a befolyó összeget először a végrehajtási költségekre, majd a kamatokra és csak utoljára a tényleges hátralék csökkentésére kell elszámolni.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

aranyeső # 2009.03.18. 21:17

És nemkell várnom a 3-hónapot? Ezt hamarabb is beadhatom? És akkor mivan ha időközben megérkezik az utalás?
Igen,sajnos jogosúlt vagyok a költségmentességre a jövedelem alapján.Ezért is kérdeztem a költségét.

Grád András # 2009.03.18. 20:39

Kedves Aranyeső!

A legegyszerűbb, ha bemegy a lakhelye szerinti bíróság panaszirodájára félfogadási időben, és ott egy amúgy jobb sorsra érdemes, elgyötört bírósági fogalmazó ingyen kitölti Önnek a végrehajtási lapot. Ha a vagyoni-jövedelmi viszonyai alapján költségmentességre jogosult, ami valószínűnek látszik a levele alapján, megúszhatja illeték és más költségek nélkül. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

aranyeső # 2009.03.18. 20:32

Köszönöm gyors válaszod!
Akkor a cég ellen kell a végre hajtást kérnem ugye? Mivel ez nem az apuka hibája.
És ezt hol kell inditanom,illetve nekem ez kerül e bármilyen költségembe?

Grád András # 2009.03.18. 19:49

Kedves Aranyeső!

Minthogy a munkáltató jogszabálynál fogva készfizető kezes a gyermektartásdíj tekintetében, egyszerűen végrehajtást kell kérni. Aztán amikor a végrehajtó foglalja náluk a számítógépeket, majd neki magyarázzák el, hogy üres a kassza! Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

aranyeső # 2009.03.18. 18:25

Szia!
Segítségedet szeretném kérni!
Gyermektartás munkahelyi lefogással történik.Amit utal a cég,de sajnos ez nem a bírósági végzésben szereplő dátummal ami minden hó 5-ke lenne. Amit nemis tartok jogosnak,de a cég azzal indokolta hogy ők nemtudják megelőlegezni­.Mindegy,mert ezen már túl vagyok,jött amikor küldik.De mikor már 12-től 21-ig is várnom kellrá illetve betelefonálni,azért ez túlzásnak tartom.
De a fő ok amiért a segítségedet kérném!
Eddig késve,de most már egyáltalán nem jött még a gyermektartás. 2009.01.21-kén kaptam utoljára!
Persze hívtam a céget szinte napi rendszerességgel,és azt mondták üres a kassza.És csak hitegettek majd ekkor-majd akkor.Most ott tartunk hogy állításuk szerint már a bankban van,mert onnan már számfejtették.Na ez volt most utólag a legfrissebb valamire való információm március.9-kén.Azóta nem érkezett meg.Mindig mondják még2–3-nap és megkapom a bank vacilál valamit.Már a főnökkel is beszéltem párszor.Telefonon újabban leráznak.Hogy utána néznek a bankban és vissza hívnak ami a mai napig nem történt meg.És már a mostaninak is bőven itt kellene lennie.Azt mondták az irodán telefonon hogy két havi van utalva.Csak ki a … tudja mikor ér ide.
Ön szerint mit tudnék tenni???Most nem hívtam őket két napja,várom hogy jelentkezzenek!de semmi!
Várom mielöbbi válaszát.
Tisztelettel: aranyeső

Lilla 26 # 2009.02.24. 07:04

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ha lehetséges az email cimemre küldje el a választ!lilla0809@freemail.hu előre is köszönöm.
Tisztelettel: M.Lilla

Lilla 26 # 2009.02.23. 19:16

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Érdeklődni szeretnék, hogy férjem beadott volt élettársa ellen gyerektartást illetve gyerekelhelyezési pert indított.Meg se jelent a tárgyaláson a volt élettárs.Illetve még nem kaptuk meg a jogerőre emelkedett határozatot pedig jan 12én volt a tárgyalás. Az érdekelne, hogy ha nem dolgozik a volt élettársa akkor is megelőlegezi e az állam 10 hónapra visszamenőleg a gyerektartást?
Lenne még egy kérdésem! Az okirathamisítás szerepel e az erkölcsi bizonyítványban?Illetve mi kerül bele az erkölcsi bizonyítványba konkrétabban? Munkához kell a bizonyítvány.
Segítségét előre is köszönöm!Várom mihamarabbi válaszát!
Tisztelettel és köszönettel: M. Lilla

Tordesillas # 2009.02.14. 18:14
  1. Rendőrségen apa feljelentése tartás elmulasztása miatt.
  2. A gyermektartásdíjat megállapító bíróságnak levél és kérni kell a bírósági végrehajtást az elmaradt tartásdíjra és annak törvényes kamata iránt. Ebben tudnak segíteni a bíróságon is, bemész amikor panasznap van, ott meghallgat egy bíró vagy bírósági titkár megadja neked a szüksges felvilágosítást és segít a kérelmet is elkészíteni elmondva, hogy mi kell hozzá.
  3. Ha a bírósági végrehajtói végrehajtás eredménytelen, akkor a végrehajtói jegyzőkönyvvel, a jogerős bírósági ígérettel, személyi okmányaiddal, a gyermek születési anyakönyvi kivonatával el kell menni a lakóhelyed szerinti városi gyámhivatalba, ahol kérnek majd jövedelemigazolást, vagyonnyilatkozatot is, és ha megfelel a feltételeknek, akkor megelőlegezik a gyermektartásdíjat legfeljebb 3 évre az állam kontójára, amit majd az apán próbálnak adók módjára behajtani.

3 év letelte után, ha továbbra is megfelelsz a feltételeknek, akkor megint legfeljebb 3 évre megelőlegezik, ha az is letelik, utána többet már nem fogják újra megelőlegezni.

ciluka # 2009.02.13. 14:18

Segítséget szeretnék kérni, hogy mit tehetek akkor, ha az apa több éven át nem fizet gyermektartási díjat. Bírósági végzés megvolt, már mindenhol megtettem a feljelentést ahol lehetett de semmit nem csinál senki. Az állami megelőlegezést pedig nem tudom, hogy hol kell kérni. Kérem segítsen valaki hogy ami jár a gyermekeimnek azt megkaphassák. Előre is köszönöm! Ciluka