Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Kukkoló szomszédok ellen

wers # e-mail 2018.04.19. 13:53

:) már nem ott lakom. De itt is ha más nőt próbálna hazavinni a párom hamarabb megtudám, mint hazaérek.

drbjozsef # e-mail 2018.04.19. 13:43

Ahelyett, hogy örülnél annak, hogy éjjel nappal szemmel tartják a kecót, miközben alig vagytok otthon. Nem kell riasztó sem. :)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers # e-mail 2018.04.19. 13:32

:) párom sem találta olyan viccesnek.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) #   2018.04.19. 13:26

akkor bocsi, azt hittem vicc akart lenni.

wers # e-mail 2018.04.19. 12:15

Ez megtörtént. Csak más nevekkel.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) #   2018.04.19. 11:33

gyenge

wers # e-mail 2018.04.19. 11:03

"-Jó reggel Pista szomszéd, hogy van? Olyan kiavatlanok a szemei!

  • Ja Juli néni, kicsit kimaradtam az este, éjfél körül értem haza.
  • Ah.... volt az 3 óra is talán"
nonolet # e-mail 2018.04.19. 10:55

Ági512

Egy 2,5 méter magas átláthatatlan kerítés... megoldja a gondok zömét.

gerbera317 # e-mail 2018.04.19. 06:47

Hűha.

Ági512 # e-mail 2018.04.18. 23:16

A mi szomszédunk kiskirálynak képzeli magát, gyakorlatilag ő bármit megtehet, hétvégén hajnalban dolgozhat, autót szerelhet, de ha mi csináljuk ugyanezt felveszi videóra, és hamis időpontokat a felvétel alá mondva feljelentget. Ahogy kimegyek a kertbe ő is megjelenik, és szabály szerűen bámul, de ha rászólok hogy mit néz úgy tesz mintha a sövényként szolgáló tujáit igazgatná a kerítés felöli oldalról, mégegyszer mondom nem a kertje felé eső részt. Az utolsó feljelentéséből ráadásul kaptunk egy DVD-t amin az látszik, hogy olyankor is videózza meg fotózza az udvart amikor semmi sem történik, vagy esetenként kint sem vagyunk. Például van egy kép amin a férjem levesz egy kanapét az utánfutóról. Egyik évben kivágta a mi erdőnkből a fákat. És hiába megyünk a rendőrségre nem történik semmi. már gyakorlatilag nem tudom mit tegyünk.

Csengebaba # e-mail 2010.08.09. 09:09

:-)):-)):-))

kovacsz # e-mail 2010.08.06. 20:09

Ez jó volt. :-)

Zoltanuss # e-mail 2010.08.06. 18:06

100holdas !

Tán csak nem etnikum a panaszolt társaság ? Amúgy amit írsz az csupa pozítivum !

Tehát :

több gyerekkel, és egész nap otthon lógó, nem dolgozó férfivel-nővel,

Ha tehetik/megélnek, miért ne ??

állandóan az udvaron tartózkodik. A gyerekek rohangálnak, sikítoznak, a többi családtag meg csak álldogál, beszélgetnek, napoznak, hangoskodnak.
Ilyen szép időben mit lehet tenni , ha már ott van az a szép udvar ?
A hangoskodást viszont fel lehet panaszolni !

amikor még ismerősök is meglátogatják őket.

Ez is egy pozitivum. Nem elmagányosodott individualisták ! Nem kinozza őket az elidegenedés.

Többször szóltam már, de csak ordítozás és fenyegetés volt a válasz”.

Felesleges volt !
A Dunát se lehet elrekeszteni.
Egyesek megpróbálták és egy rendszer bukott belé !!

Kihez fordulhatok?

A Jóistenhez, ő mindenkit meghallgat !
Én egyébként otthagynék csapot-papot és elvonulnék a százholdas birtokomra és , ???

Csengebaba # e-mail 2010.08.03. 21:46

Hat igen....en sem turom hogy a szemelyes dolgaimmal jarjanak...(meg egy pelda...meg nincs szaritokotelem es mindent az ablakban szaritok...a multkor a bugyim volt ott es elvettek es neztek es ilyenek)....kosz a tanacsokat...holnap beszelek veluk, remelem hogy nem lesz az a vege mint 100 holdas-eknal

Orange #   2010.08.03. 12:22

Én azt gondolom szép - finoman lehet szólni a szomszédoknak. Képzeld el, hogy egyszer úgy mennek be hozzád, hogy nincs rajtad ruha, vagy van nálad valaki, és intim helyzetben vagytok. Ez nagyon kellemetlen lehet a jövőben, szerintem időben - most költöztél - tisztázni kell ezt a dolgot, és nem lesz később ebből gond. Én személy szerint biztos, hogy nem tűrném, hogy idegenek fogdossák a dolgaimat (számítógép) és egyebek. De nem vagyunk egyformák. Megjegyzem nálunk még a gyerekeink is kopognak, ha bezárt ajtó van előttünk még itthon is.... ahogy én is teszem az ajtójuk előtt (10 és 13 évesek) - ez szerintem nevelés kérdése.

100holdas # e-mail 2010.08.03. 09:33

Tisztelt Jogi fórum, következő a problémám: társasházban lakom a földszinten, ahol közös az udvar. De nemcsak a mi házunk, hanem a szomszéd ház udvara is oda nyílik, a két rész csak egy drótkerítéssel van elválasztva.A szomszéd ház földszintjén lakók (kb. 3-4 család), több gyerekkel, és egész nap otthon lógó, nem dolgozó férfivel-nővel, állandóan az udvaron tartózkodik. A gyerekek rohangálnak, sikítoznak, a többi családtag meg csak álldogál, beszélgetnek, napoznak, hangoskodnak. Ez így megy egész nap, különösen szombaton, amikor még ismerősök is meglátogatják őket. Egészen közel lakunk a Városligethez, de még nem láttam, hogy a gyerekeket kivitték volna a játszótérre, vagy csak sétálni is egy kicsit. Nagyon zavaró, mert a konyha-és étkezőablakom pont az udvarra néz, minden hang felerősödik, sem pihenni, sem dolgozni, sem rádiót hallgatni nem tudok a hangoskodástól. Többször szóltam már, de csak ordítozás és fenyegetés volt a válasz. Kihez fordulhatok? Köszönöm: 100holdas

Csengebaba # e-mail 2010.08.03. 08:57

Koszi a valaszt, Orange...megprobalom, de egyelore nem szeretnem elrontani a "szomszedi viszonyt"....mert akkor talan rosszabbodhat a helyzet nem gondolod?

Orange #   2010.08.02. 17:22

Kedves Csenge, mit lehet tenni??? Amikor bemennek hozzád a gyerekek hívatlanul - hozzáteszem, hogy ez nevelés kérdése, hogy "normális" gyerek ilyet nem csinál idegennel - szépen kitessékeled őket, ha nem értenek a szóból, pedig szólni kell a szülőknek, kockáztatva, hogy megsértődnek. Legyél kicsit talpraesettebb, talán kicsit erőszakosabb, mert a gyerekek a fejedre nőnek.....

Csengebaba # e-mail 2010.08.02. 17:03

Sziasztok!
Nekem is a szomszedokkal van bajom.
Egy hete koltoztem panelbol tarsas hazba.Vegre szuloktol kuon. Egyedul lakok es minden szep...szepnek indult.
Foldszinten lakok es kozos udvarunk van.
A mellettem levo lakasban egy 2 gyermekes csalad lakik.
A gyerekek egesz nap az udvaron jatszanak(10 evesek). Ezzel nem is lenne baj. De pofatlanul elhuzzak a fuggonyt amikor az ablakom ki van nyitva, beneznek a hazba. Nem hagynak beken, belemasznak a privat szfermaba. Kintrol normalisan nem mehet belatni, ok viszont kukucskalnak. Meg lehet orulni.Hiaba szolok rajuk, lepereg roluk.
Ha kinyitom az ajtot, hogy engedjem ki a macskamat az udvarra, bejonnek a hazba. A szamitogepemhez akarnak ulni es mindenhez hozzanyulnak.

MIT LEHET TENNI????

Segitsetek!

Koszi, Csenge

amy1 # e-mail 2010.02.28. 09:37

Köszönöm a hozzászólásotokat!
A szomszéd 30 cm-ét mindenképpen kihagyjuk,főleg,h.lebetonozta tavaly...Többet nem is tudnánk kihagyni,mert ott a kocsibejárónk.
Csináltak olyat is,h.egyik 7végén azt vettük észre,h.a nő itt a mi udvarunkban söprögeti a háza falát!!!De nem hogy engedélyt nem kért arra,h.bejöhessen,még csak nem is szólt!Na azóta lakattal zárjuk a kaput :P De állítom,ha mi mennénk be hozzájuk így,még a rendőrséget is kihívná...

kea4 # e-mail 2010.02.27. 23:50

Minek az egy méter? 10 centi nem elég palakerítéshez? Ha áldoztok rá, úgy lenne érdemes, hogy a tartóvasról lecsavarozhatók legyenek, mert a madár ki fogja találni esetleg, hogy szeretné karbantartani a kerítése feléd eső oldalát, akkor persze oda kell tudni engedni. Ja, és ne a talajtól kezdve 2 m magasságig, hanem a kerítés teteje alatt egy arasztól 2 m-ig - de méretezném szélnyomásra.

Üdvrivalgással:
KEA.

monalisa1 #   2010.02.27. 19:27

A kerítésével nem csínálhatsz semmit, az az ő tulajdona.

Ellenben a kerítésétől 1 m-rel beljebb saját magadnak építhetsz kerítést, olyant amilyen csak tetszik - beleszólása nincs.

Ha kész a maszek kerítés ültesd végig tujával, 3-4 év múlva eltakarja már a saját kerítésedet is, és szép látvány. (A tuját a saját kerítéstől legalább 80 cm-re ültetni hogy tudjon majd hová nőni.)

Tudnám javasolni hogy a saját kerítésbe egy ajtó beiktatása amin alkalmasint ki lehet menni ama 1 m-es sárva a kerítést megjavítani stb.

A kutyaugatás is elmarad ha a négylábú szomszédok nem látják egymást.

Külön írom: "prívát" kerítés helyett elég lenne ha az övétől legalább 80 cm-re ültetni ama tujákat, azonban míg az megnő 3-4 évig kukkolhat addig...

"Lisa"
laikus hozzászóló

amy1 # e-mail 2010.02.27. 16:42

Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni!
Felvázolom a problémámat:
a szomszédunk és a mi udvarunkat elválasztó kerítés (ami sajnos pont az övék),alacsony kis betonkerítés,átlátható nagyon. A szomszédok állandóan leskelődnek,ha kint vagyunk az udvaron.Semmit nem lehet nyugodtan csinálni,nagyon idegesítő!Ráadásul van egy idióta kutyájuk,aki állandóan terrorizálja a mi kutyusunkat.Folyamat ugatja,fülsüketítően.Egymás szavát nem lehet érteni.Meg ugrál a kerítésen,attól félünk,hogy egyszer átugrik.A lényeg az,hogy szeretnénk magánéletet,elszeparálni magunkat tőlük. Mit tehetnénk? Szabad nekünk kerítést csinálni a mi udvarunkban?Mert ezekkel nem lehet beszélni sajnos.Simán kicserélnénk a kerítésüket egy magasabb,tömörebbre.De így csak az marad,ha mi a saját telkünkön építünk valamit,amitől nem látnak át. Gondoltunk pl. hullámpalára,vagy valami hasonlóra.Legalább 2 m magasra.
Nem tudom,milyen törvények vonatkoznak ilyen esetekre!De egyszerűen nincs kedvünki kimenni az udvarba,pedig pont azért költöztünk családi házba panelből :S Segítsetek!
Köszönöm! Amy1