ELMÜ követelés teljesítése vagy per ?


gagarin70 # 2017.07.14. 17:41

>ÉS a " MOKK-os FMH-ben "ki a követelés jogosultja ?

Dr. Knoll Balázs jogi személy és egyéb gazdálkodó szevezet jogtanácsosa (jogi előadója) 1132 Budapest, Váci út 72-74 által képviselt Elmú Hálózati Kft.

gagarin70 # 2017.07.14. 17:38

Eddig szerepelt az ügyben az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft. (Kunigunda útja), Elmű Hálózati Kft (Visegrádi utca) és talán még valami a Váci útról is.... próbálom kinyomozni, hogy a dolgok ezen állásában ki az illetékes.

Vadsuhanc # 2017.07.14. 17:37

ÉS a " MOKK-os FMH-ben "ki a követelés jogosultja ?

gagarin70 # 2017.07.14. 17:31

Üdv!

Az Elmű Hálózati Kft. követel, kötbérről van szó.
2014-es az ügy, anno leveleztünk egyet utána sokáig csöndben voltak, idén tavasszal jött egy MOKK-os fmh amit próbáltam megtámadni (mert hogy semmit sem kaptam előtte amire ők hivatkoznak, hogy igen), hosszú történet, a lényeg, hogy a fmh jogerőre emelkedett.

Próbálom felgöngyöliteni, kapcsolatba lépni az illetékes csapattal és valamit kialkudni, az összeg mérséklését, részletfizetést, meglátjuk - ehhez kellene az az osztály, amelyik érdemben foglalkozik ezekkel az ügyekkel.

Köszönöm!

Vadsuhanc # 2017.07.14. 17:12

gagarin70!

És ki követeli jelenleg a tartozást ?
Az ELMÜ vagy más? ( követeléskezelő )

Mit jelent, hogy évekkel ezelőtt ? ( Hány éve ,)
Ki sózott rád és mit, hogyan ?

Szóval hogyan is állunk a minekkel ?

gagarin70 # 2017.07.14. 17:06

Köszönöm!

nonolet # 2017.07.14. 12:32

A követeléskezelés szerintem: Jogi osztály

gagarin70 # 2017.07.14. 12:23

Üdv!

Segitséget szeretnék kérni - EMLŰ (Hálózati Kft.) kötbér esetében a cégnél milyen osztállyal kell egyeztetni?
Évekkel ezelőtt rám sóztak egy 720,000 forintos kötbért (az okokat igény szerint leirom, de ez most másodlagos) és most gyűrűzött be olyan szintre az ügy, hogy szeretném valakivel felvenni a kapcsolatot, akivel esetleg alkudozni lehet akár az összegről, akár a kiegyenlités módjáról.
Dióhéjban ennyi.

Nagyon köszönök minden tanácsot!

nonolet # 2017.06.28. 08:25

Mi a probléma?!

Kifizeted amit kell és visszakötik.

VAGY

A vevőre bízod a visszakötést és annyival olcsóbban adod.

Persze előtte, ha netán van még tartozásod azt kifizeted.
(vagy ezt is vevőre bízod és ennyivel is olcsóbban adod)

palasthy.m@gmail.com # 2017.06.28. 04:00

Tisztelt ügyvéd.
2017 januárban kikapcsolta az elmü az áramot,mert 2 átalány elmaradt. Mikor küldtük az óraállást,akkor irták,h. 2 nap és nincs áram. Már elinditották a kikapcsolást. Gyorsan befizettem az elmaradást,de az áramot kikapcsolták. Majd februárban,túlfizetés cimén visszaküldték a befizetett összeget ! Nem lakunk a házban,mert pesten dolgozunk.A ház Jászfényszarun van. De most van rá vevö,és kéne a villany. Mit tudok tenni?
Köszönom válaszát elöre.

kadaj01 # 2010.10.04. 07:33

Hogyan lehet egy 500.000 forint hátralékú gázórát átíratni??

kovacsz # 2010.10.04. 07:13

Ha átírták nem, de te lehet hogy hamarosan bíróságon találod magad.

Helga31 # 2010.10.04. 04:22

Segítségeteket kérem
Kijött a dégáznál közel 350000ft os gázszámlám, hogy alakult így fogalmam nincs, mert ez rengeteg, szóltam a gázszolgáltatónak olvassa le ujra, erre még 120000jött ki. Kértem az összeget részletre csak 2 részletet tudtak adni, én fizetgettem 50ezrével mikor is az az ötletem támadt átíratom Nagymamámra aki haszonélvező az órát. Így is tettem,neki nullás lett. még van 270000tartozásom kijöttek a szolgáltatótól,mire mondtam nem az én nevemen van a gázóra már. Nézet a pasi de készséges volt mondta hogy így nem hinné hogy kikapcsolják. Kérdésem az lenne hogy ebben az esetben kikapcsolhatják e? A szolgáltató aláírta a szerződést a nagymamámmal, fontos nekem, mert csak részletekbe tudom fizetni és nem adtak kisebb részlete.

Segítségüket köszönöm

fezso # 2010.04.14. 09:32

Sziasztok,
én most kerültem hasonló helyzetbe a Tigáznál.
Mérőóra hitelesítés címén kijöttek, leszerelték, majd leszerelést követően közölte a szerelő, hogy "baj van", ismerjem el hogy karcos a plomba.
Nem ismertem el, azt sem tudtam, mit kell nézni.
(Azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy én nem vételeztem szabálytalanul a gázt...)

Jegyzőkönyvet vett fel, ott sem ismertem el, most állok a szakértői vizsgálat előtt.

Mit tanácsoltok?
Dödölle1: át tudnál küldeni mintát, mit kell leírni a MEHnek, NFHnak, szolgáltatónak?

A bírósági keresettel várjam meg a határozatot, vagy már most lépjek? (meg lennék lepve, ha nem találnának valamit, ügyesen szervezett lenyúlásnak érzem a folyamatot. Szerelő kijön, naív ügyfél beengedi, belepiszkál valamit, azt mondja hogy baj van. A független szakértő meg megállapítja, hogy tényleg. A behajtási osztály meg behajt....)

előre is köszönöm segítségeteket!

Dödölle1 # 2010.03.11. 07:59

Egy ismerős 70-en felüli édesanyja került hasonló helyzetbe.

Az egyeztetésre felszólító levélre írtam egy "dörgedelmes" választ, aminek a következtében azonnal eltekintettek az eljárástól, illetve elengedték a 120.000 Ft-os kötbért.

Egy másik ügyben a gázszolgáltató próbálta meg a profitját növelni -álláspontom szerint- tisztességtelen módon.

A tárgyban eszközölt, a szolgáltatóhoz, a Magyar Energia Hivaltalhoz és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz megküldött panasz eredményeként a szolgáltató nagy kegyesen "eltekintett a szabálytalan gázvételezés miatti eljárás lefolytatásától".

A dolog érdekessége, hogy az Energiahivatal határozatában bár a jogsértést több ponton megállapította, annak megszüntetésére a szolgáltatót a Ket. kógens előírása ellenére sem szólította fel, sőt bírságot sem szabott ki.

Ennek ellenére javasolom mindenkinek, hogy amennyiben a követelést nem tartja jogosnak úgy azt írásban vitassa, tegyen panaszt a tárgyban hatáskörrel rendelkező szerveknél, a jogsértést jelezze az állampolgári jogok országgyűlési biztosának, illetve nyugodtan forduljon bírósághoz.

Az én tapasztalatom többek között az, hogy a szolgáltatók az eljárásuk során, minden következmény nélkül, sorozatosan semmibe veszik/vehetik a Magyar Köztársaság generális és garanciális jogelveit és többnyire idős, az érdekeik hatékony védelmére képtelen emberek ezirányú helyzetével visszaélve próbálnak meg tisztességtelen módon, extraprofitra szert tenni.

(Mivel nem adtál meg e-mail címet a mintát nem tudom átküldeni.)

Üdv. :)

Dr.Attika # 2010.03.10. 20:15

Megállapítási pert kell indítani. Kérni kell a bíróságtól, hogy nem tartoznak a követelt összeggel. Meg lehet indítani a helyi bíróságon jegyzőkönyvbe mondással. A per alatt nem lehet kikapcsolni az áramot. Ők bizonyíthatják a korábbi számlákkal és azzal, hogy nem tér el az áramfogyasztási szokásuk. Lehet, hogy a mérő hitelesítési ideje is letelt. Én nyertem így a TIGÁZ ellen. El sem jöttek a tárgyalásra.

aranyalma # 2010.03.10. 19:06

Egy kedves idős házaspárnak szeretnék segítséget szerezni,vagy jó tanácsot adni. A villanyszámlájuk átalány díjas. Decemberben volt a leolvasás. Januárban ki jött egy 136 000 ft-os számla. Reklamáltak. A leírt mérőállás egyezett,de nyilvánvaló volt,hogy nem fogyasztottak annyit. Kérték az óra vizsgálatát. A bácsi el is ment s előtte vizsgálták meg az órát. A vizsgáló szerint mágnessel megpiszkálták az órát.(egy 78 éves bácsi!) Ezek után ki jött egy újabb papír,hogy most már bírsággal együtt 228 000 ft-ot fizessen. Ma volt bent egyeztetésen, ahol közölték,hogy részletben is fizethet vagy perelheti az Elműt.Mit lehet tenni? Segítséget előre is köszi!