állandó / ideiglenes lakcím


bojtorjan # 2010.09.04. 08:46

Köszönöm! A birtokvédelmet kérő levél már elment, mindegy, majd kapok rá akkor valamit.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.31. 07:13

Nem is laknak ott? Akkor a birtokvédelem tévedés.
Perelhetsz kártérítésért. A jogi érdek igazolása mellett a KEKKH-től kérheted a címadatukat. De ha ott is csak a régi van, perelni úgy is lehet. Más kérdés, hogy egy marasztaló ítéletet hogyan tudnak majd végrehajtani.
1450 Budapest, Pf.: 81.

bojtorjan # 2010.08.31. 06:58

Tisztelt Szakértő!

Közös tulajdonú ingatlanom van unokahugommal. Jelenleg bitrokvédelmet kértem a jegyzőtől, mivel unokahugomék a lakóházat oly mértékben megrongálták, hogy az teljes egészében lakhatatlanná vált. Az okozott kárt szeretném megtérítettni velük, de sajnos az iratokban közölt címük már nem él, eladták, ahol régebben laktak. A felszólításhoz mindenképpen szükség lenne a jelenlegi tartózkodási helyükre, ezt honnan kérhetem hivatalosan? Nem vagyok biztos benne, hogy ők szép szóra bediktálják nekem telefonba. Vagy egyáltalán hogyan lehet, hogyan jogszerű ezhhez az adathoz hozzájutni?

pazs # 2010.08.09. 08:37

Bárhova bejelentheted, de nyilván nem célszerű olyan helyen rendelkezni állandó lakcímmel, ahol nem lakik az ember (te miért tartod a budapesti címedet, ha nem ott laksz? Ha több ingatlanod lenne, mit csinálnál?)
Egyébként létezik olyan, hogy tartózkodási hely, ez váltotta fel az ideiglenes lakcímet, az állandó lakcímet pedig a lakóhely.

gyandi # 2010.08.09. 08:16

Kedves mindenki !
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni :
az én állandó lakcímem Budapesti, a páromé Pátyi.A gyerkőc állandó lakcíme szintén Budapest - ugyanaz mint az enyém ( a kisfiam 3 hónapos).
Na szóval mi Pátyon lakunk, itt nincs bölcsöde, a legközelebbi Budaörsön van. Van-e annak akadálya, hogy ha anyukám Budaörsre költözik, oda jelentsem be a gyerkőcöt, vagy esetleg egy másik rokonhoz , a bölcsödei felvételi megkönnyítése miatt ???
Létezik-e még ideiglenes lakcím, én be kell-e, hogy jelentkezzek a gyerkőccel együtt Budaörsre, de én csak ideiglenes címmel ??? (miután nekem az állandó a pesti kell, hogy maradjon, hiszen ott van lakásom).

köszönöm, Andi