orvosi műhiba


vcarter # 2020.10.19. 14:45

En ugy tudtam, hogy ebben az esetben is a betegjogi kepviselohoz kell fordulni, nem gondoltam volna, hogy korlatozodik a segitsegnyujtas, ha elhunyt hozzatartozojarol van szo.

Mivel az elhunyt mar nem tud segitseget kerni, igy a hozzatartozo tud eljarni helyette. Ki segit akkor a hozzatartozonak ilyen esetekben?

gerbera317 # 2020.10.19. 14:12

De te nem a beteg vagy, hanem egy elhunytnak vagy a hozzátartozója. Miért nyújtana neked - azon kívül, hogy a megfelelő helyre irányított - olyanban segítséget, ami csak a beteget illeti meg?

vcarter # 2020.10.19. 13:11

"segít a betegnek panasza megfogalmazásában, kezdeményezheti annak kivizsgálását, mely megkeresésre az egészségügyi szolgáltató, illetve a fenntartó köteles a lehető legrövidebb időn belül, de legfeljebb harminc munkanapon belül írásban válaszolni. (kivételt képez, ha a panasz orvoslásához más szerv vagy hatóság megkeresése szükséges, mely esetben 60 nap az ügyintézési határidő);
a beteg írásbeli meghatalmazása alapján - a beteg gyógykezelésével összefüggő ügyekben - panaszt tehet az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóságnál, és az eljárás során képviseli a beteget;"

Ezekben konkretan nem segitett, kezdemenyezes helyett atiranyitott a foigazgatohoz, es meg sem emlitette a hatosagnal kepviselest.
Erdemes probalkozni a foigazgatonal vagy inkabb erre szakosodott ugyveddel kellene atnezetni a papirokat, hogy torent-e mulasztas?

Kovács_Béla_Sándor # 2020.10.19. 10:31

Mi a feladata a betegjogi kepviselonek,
Például, hogy megadta neked a felvilágosítást. Szerintem segített.

wers # 2020.10.19. 09:28
vcarter # 2020.10.19. 09:20

Tisztelt Forumozok,

Korhazban elhunyt hozzatartozo ugyevel kapcsolatban voltak kerdeseim, igy megkerestem a betegjogi kepviselot, aki szinte egyetlen kerdesre sem tudott erdemben valaszolni, ezt a tajekoztatast kaptam:

"szakmai kérdésekben a kórház hivatalos válaszát természetesen nem tőlem kaphatják meg, én a kórház nevében nem nyilatkozhatok... A konkrét mulasztásokkal kapcsolatos kérdésekre a kórház főigazgatójának van kivizsgálási jogköre."

Mi a feladata a betegjogi kepviselonek, ha semmiben nem tud segiteni?
Erdemes a kerdeseimmel megkeresni a foigazgatot vagy letezik olyan fuggetlen szervezet, amit ilyen esetekben tanacsadasert fel lehet keresni?

gerbera317 # 2020.10.04. 09:54

Kérdésem, hogy ezt érdemes-e perelni?
Érdemes. Perelni mindig érdemes, különben sosem tudod meg, kinek van igaza.

prof laikus # 2020.09.30. 01:43

Következő történt egy magyarországi kórházban:

Egy idős idős ember térdén rutin jellegű beavatkozásra készültek, ismételten.

Az előkészületek részeként un. érfestést hajtottak végre.
Az érfestés nem műtét, vagyis nem alkalmaznak bódítást vagy hasonlót közben.

A beteg azonban az érfestés közben figyelmet követelő állapotváltozáson ment keresztül. Ezt azonban csak a szintén idős párja vette észre, az orvos és segédei nem vettek semmiről tudomást.

Azután a kórteremben folytatódtak a gyanús tünetek, az idős feleség egyre inkább próbált segítséget hívni, ismételten jelezte, hogy valami nem lehet rendben.

Órák teltek el, mire az orvos észrevette, hogy a beteg súlyos agyvérzésen ment át,és kb 10 óra, mire elkezdték megkisérelni a kezelést.

30 nappal később a beteg elhunyt, miután az agyvérzés következményeit nem tudták felszámolni.

AMit még el lehet mondani az esetről, az az, hogy az érfestésen jelen lévő orvos az idős hozzátartozóval szemben később rendkívül nyájas viselkedésmódot vett fel.

Kérdésem, hogy ezt érdemes-e perelni?


Bármikor hívjon, visszahívom: +36 20 498 30 98
E-mail: a.s.gellertberger@gmail.com

Dr.Attika # 2018.09.27. 09:10
Oman # 2018.09.27. 08:01

Dr Attika! Nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Dr.Attika # 2018.09.26. 08:41

Tudják azok, azért nem mennek el. Majd kézbesítik elektronikusan. Onnan számít a fellebbezési határidő.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.26. 07:38

Az ügyvédek nem tudják?

Oman # 2018.09.26. 07:27

Bocsánat azt elfelejtettem hozzátenni, tenni, hogy korházi műhiba per.

Oman # 2018.09.26. 07:25

Jó napot! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy tárgyaláson mikor már megvan az itélet ott kell lenni mind a két ügyvédnek vagyis csak elektronikusan fogják majd elküldeni a bíró hogy mi volt a végkifejlet.

Oct_18 # 2018.09.24. 09:36

Cserébe legalább a jogellenesen készített hangfelvételek miatt felléphetnek veled szemben azok, akikről készítetted.
Amúgy is kérdés, hogy laikusként honnan tudod, hogy egyáltalán milyen protokollokat kellett volna betartani. Kártérítés, sérelemdíj kifizetéséhez ok-okozati összefüggéseket kell tudni bizonyítani, ehhez kétlem, hogy néhány hangfelvétel elegendő lehet. Ha valami ilyesmit szeretnél, akkor nagyjából marad az, hogy keresel egy ügyvédet és rászánsz jónéhány évet és alsóhangon legalább százezer forintot (ez a nagyon minimum, ekkor még nem kért semmit az ügyvéd, csak a dokumentumbeszerzést és a magán iü. szakértői vélemény elkészítését fizetted ki).
Szakmai szabályszegést máshogy is meg lehet állapíttatni, ami neked nem kerül pénzedbe (pl. panasz benyújtása szakmai felügyeleti szervhez), de azok max. bírságot szabnak ki, amit nem neked fognak kifizetni.

drbjozsef # 2018.09.17. 11:42

Bíróságon szabad bizonyítás van, a bíró elfogadhat olyan bizonyítékot is, ami jogellenesen készült, de más módon nem bizonyítható. De nem is köteles elfogadni.

Egyszerűbben : elvileg igen, a gyakorlatban bármi lehet.

Vadsuhanc # 2018.09.17. 11:40

Kedves Csuklósbusz!

Ugye viccelsz?

Amennyiben meg nem viccelsz kicsit konkrétabban kellene kifejtened, hogy a felállított diagnózis miért volt hibás. Ehhez viszont kevésnek túnik az, hogy Te úgy gondolod saját költségeden egy szakértő véleményét is kérned kellene, amelyet nem biztos, hogy a bíróság majd el is fogad, ha pert indítasz.

Csuklósbusz # 2018.09.17. 11:04

Kiderült hogy súlyos betegségem van de eddig évekig félrekezeltek meg nem hittek nekem.

Ilyenkor van értelme bevetni hangfelvételeket amik a szakrendeléseken készültek titokban? A szakrendeléseken ki van írva hogy tilos a felvétel készítés.

A felvételekkel kiderül hogy sem a protokollokat nem tartották be, sem a vizsgálatokat nem végezték el, de ráírták a leletre.

drbjozsef # 2018.08.23. 05:18

Hát ez azért eléggé szakkérdés, vagy közvetlenül orvosi ügyekre specializálódott ügyvédhez érdemes fordulni, de oda is csak akkor, ha valami komoly egészségkárosodás, vagy más kár ért.
Esetleg kérdezd meg a kórház betegjogi képviselőjét.

piroska44 # 2018.08.22. 15:38

Igaz de figyelmeztethetett volna éa nem igy lennék.

drbjozsef # 2018.08.22. 05:23

Nem Te kérted, hogy adjon valamit, hogy be tudj menni dolgozni? Azt tette, nem?

piroska44 # 2018.08.21. 18:12

Szép estét mindenkinek!
Két és fél hónapja nagyon görcsölt a hasam és hánytam is. Hétvége volt hát elmentem az ügyeletre. Mennem kellett délutánra dolgozni és közöltem az orvossal a panaszom és kértem adjon valamit hogy be tudjak menni a munkahelyre. Ő megtapogatta a hasam adott görcsoldót irt egy igazolást és közölte hogy ezek bélpanaszok. Ott az igazolás és ha akarok menni menjek ha nem akkor majd az igazolást adjam oda . Amire latinul túltápláltság volt irva. Na két nap mulva prforalt vakbéllel vittek a műtőbe.
Kérdés érdemes bejelenteni?

Garages # 2018.08.05. 06:55

Melyiket vetted meg? Mert úgy látom, hogy korosztályonként másfajta krémjük van https://unlimoffers.com/…ong-hungary/ . Most már kíváncsi lettem!

73tünde # 2018.04.06. 22:54

Köszi a válaszokat.
Amiről ti beszéltek az az otthoni oxigén készülék, a lélegeztető gép amik a kórházakba vannak azok kicsit másként működnek.Otthonra neki is lesz oxigén palackja.
Arról van szó ,hogy olyanra nem teszik fel többet, pedig sajnos van olyan állapot amikor gép segítségére van szükség ahhoz ,hogy a tüdőt át lehessen lélegeztetni.
Hála istennek most jól van és tényleg az erőnléte is visszatért. Ezért érzem igazságtalannak,hogy menthetetlenné nyilvánították.
Régebben dohányzott, orvosnál soha nem járt, de már nem szívja.A hasznos tüdő felszíne ami működik az 15 %, elvileg ez nem elég az élethez, de erre is rácáfolt.
Nagyon nagy harcos a drágám,pedig csak 42 kg.::))

gerilege # 2018.03.27. 13:09

Nem biztos, hogy jogi kérdés. Mindenesetre apám (messze élt tőlem) COPD miatt halt meg, neki volt otthon gépe meg palackja, amiért szerintem nem, vagy csak keveset fizetett, és miután meghalt, elvitték a gépet. Körzeti orvost kellene kérdezni, hogy hogyan lehet ilyet szerezni, már ha ez neki segítene. Az is befolyásolja, hogy ha dohányzik, abba hagyta-e, mert volt olyan sorstársa kórházban, aki lejárt cigizni, nyilván nem tett jó benyomást senkiben. Apám sem tudta teljesen abbahagyni a dohányzást, de nagyon limitálta már a vége felé. Nem tudom, mennyi a tüdő kapacitás, de ha a folyosón most tud normálisan sétálni, akkor még azért nem az elalvás kategória.