Közokirat hamisítás?


Burn Out # 2018.02.04. 14:46

nem tudja el e fogják eskütételkor vagy hogy mi lesz?

a helyszínen agyonlövik, ahogy az ilyenkor lenni szokott. r.i.p.

Vadsuhanc # 2018.02.04. 14:39

Talán, ha nem bujkálna és szembenézne az általa elkövetett cselekmény következményeivel mi lenne ?

Mellesleg amit leírtál nagyon kevés ahhoz, hogy legalább véleményt lehessen mondani. Mikor követte el a cselekményt ? Milyen cselekményt? ( mit hamisított ) Mikor rendelték el ellene az eljárást? Lehetne sorolni és így lásd az első bekezdést....

segíteni és véleményt mondani az általad leírtak alapján nagyon nehéz mondhatni... nem is lehet.

Orionaria87 # 2018.02.04. 13:15

Tudna nekem valaki segíteni?
Közokirat hamisítás miatt keresnek egy ismerösömet aki külföldi állampolgár(szerbiában èl)
A kérdésem,hogy nemsokára kell mennie eskütételre a szabadkai magyar konzulátusra és most nem tudja hogy mitévö legyen mert nem tudja el e fogják eskütételkor vagy hogy mi lesz?
Második kérdésem: országos elfogatási parancsot adnak ilyenkor ki vagy nemzetközit?
Elöre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

imerfi # 2016.04.29. 16:18

Elég különös eset történt velünk, az ügy már rendőrségen van, " intellektuális közokirat hamisítás" címmel.

Arra vagyok kíváncsi hogy visszajár e a tulajdonunk.

Röviden:

2003-ban vettem egy kertvéget, mivel tudomásomra jutott hogy hamarosan utcát nyitnak azon a részen,

Olyan személytől vettem, aki szintén ezt akarta, csak kellett neki a pénz és eladta nekem.

Akinek a nevén szerepelt az ingatlan, már nem volt tulajdonos, mivel eladta annak az illetőnek akitől én vettem.

Azért nem kerülhetett a nevünkre egyikőnknek sem, mert még nem lehetett megosztani a telket.

A szerződést ügyvéd előtt kötöttük, és a pénzt is ott fizettem ki az igazi tulajdonosnak,

A régiek csak aláírták a szerződést, és kijelentették, amely le is van írva a szerződésben, hogy a család, ill. örökösök tudomással bírnak az ügyletről, stb. ami kell egy előszerződéshez.

Kb. 2010 ben meg is nyitották az utcát, különösebben semmit nem csináltunk a telken a fűnyíráson kívül, és 1-2 alkalommal ismerős bevetette kukoricával.

Közben az egyik íratok szerinti tulajdonos elhunyt, így örökségre került sor, de a másik íratok szerinti tulajdonos, a feleség még él, a két vér szerinti gyerek megörökölte az apai részt, és értékesítették az örökölt ingatlant az én telkemmel együtt,

A szerződést aláírta az özvegy és két gyereke is, ez, ez év januárjában történt,

Ahogy az lenni szokott, mintha ráéreztem volna, mentem az ügyvédhez hogy írja meg a végleges szerződést, és jövünk aláírni, és ő hívott másnap hogy nagy a baj.

Mentem a vevőhöz, és megkérdeztem hogy tudja e hogy az én telkem is nála van, igaz csak az anyuka volt otthon, de nem jött zavarba, egyből azt mondta, ők jóhiszemű vásárlók voltak, nem döbbent meg kicsit sem, mintha tudta volna miről van szó.

Persze alig értem el az örökösöket, ill. csak az egyiket, a másik hallani sem akar semmiről, nem érdekli, stb.

Ezért tettünk rendőrségi feljelentést.

Kérdésem:

Vajon vissza jár a telek? vagy majd pereskedhetek érte éveken át, és nem fog egy fillérem sem lenni belőle.

Tudom, már átírathattam volna, stb. de lényeg az hogy nem tettem, de attól még a mienk.

Remélem valaki tud érdemi választ adni elviekben.

Köszönettel, Elek Imre

lajcsó # 2016.01.28. 13:07

Az adóbevallás során nem kell igazolni (bizonyítani) a bevétel forrását! Az eü. hozzájárulást utólag is rendezheted.

Milkó # 2016.01.28. 12:09

Tisztelt Jogászok!

Jártam egy estis OKJ-s képzésre 2015. decemberig, közben diákmunkán dolgoztam ahol nappali tagozatos tanulókat foglalkoztatnak de az iskola kiadta a nappali iskolalátogatásit-, és diákigazolványt, így dolgoztam tovább a diákmunkán. A tb-m nincs fizetve, mivel sem az iskola sem a munkaadó nem köteles fizetni én viszont nem fizettem magamnak. Gondoltam amíg nincs egészségügyi probléma addig nincs baj. Az iskolát pedig már befejeztem decemberben így tulajdonképpen diákom sincs. Viszont a munkáltató iskolaszövetkezet ezt nem vette észre és tovább dolgoztam. Lassan jön az adóbevallás és nem tudom, hogy mit láthatnak vagy lebukhatok-e, mennyire ütöm meg a bokám ha érvényes diákigazolvány nélkül vagyok diákmunkán. Illetve ha kiderül, hogy az ideglenes diák eleve hamis, mivel az iskola nem fogja bevallani, hogy kiadta nekem a nappalis diákot.
Ebből lehet bírósági ügy adócsalásért vagy okirat hamisításért?
Ha most kijelentkezem a diákszövetkezettől megúsztam vagy ennek lesz következménye?

napsugárka # 2016.01.15. 14:34

Üdv!Kérdezném,hogy mivel jár az ha egy nem regisztrált okj. bizonyitványt használok,és esetleg kiderül? Milyen okiratnak számit,magán vagy közokirat?20-éve készült.Köszi

napsugárka # 2016.01.15. 14:06

Tisztelt Fórumozók! egy kérdést szeretnék feltenni,kérném a véleményeket,amit előre is köszönök! 19-éve van egy "vett" okj-bizim. Eddig sehol nem kérték,esetleg csak megmutattam és kész, senkit nem érdekelt...Most viszon a mostani munkáltatóm kéri,valószinű hogy az uj szabályozás miatt ami 2016-januárjában lép életbe,miszerint nem lehet bejelenteni azt a dolgozót akinek nincs bizonyitványa,ez a NAV kéri.A kérdésem,hogy esetleg kiderülhet-e hogy nem végeztem el a szakmát,bár a bizi magában valódi,nem másolat csak nem regisztrált.Kérdezném hogy,mi a valószinüsége hogy bukta lesz? Vagy csak formaság,az egész,mert a nav igy szeretné felmérni a munkaerő piacot.Igazából a munkáltató egy fénymásolatot kér csak. Köszi a válaszokat.

Dr.Attika # 2015.07.18. 04:45

Igen. Oscar.

Kedves Andrea!
Elnézést, hogy leuramoztam. A nickname "cornerstone"- sarokkő- férfire adott következtetést. Ugyanis sarokkő csak férfi lehet. Tanácsom az, hogy ne vegzálják a polgármestert, működjenek vele együtt. Egyébként is, ha a polgármester férfi, akkor esélye sincs arra, hogy nővel, nőkkel szembeni vitából jól jöjjön ki. Nemrégen olvastam a fészen, hogy Nő és férfi vitája olyan, mint a gyanúsítotti kihallgatás a férfi részéről: Jogában áll hallgatni, de amit mond felhasználható ellene.

ius latratus # 2015.07.17. 20:29

Attika

Oscar?

Cornerstone # 2015.07.17. 15:49

Tisztelt Dr. Attila!
Nem, sajnos nem válaszolt a feltett kérdésekre! Tehát nem vagyunk előrébb.
Üdvözlettel: Andrea

Dr.Attika # 2015.07.17. 15:31

Tisztelt Képviselő Úr!
"Tudtam,de nem sejtettem", hogy képviselő. Az Ön által indított másik topicban ("önkormányzat") már válaszoltam.

Cornerstone # 2015.07.17. 14:13

Tisztelt Dr. Attika!
Képviselő vagyok.

Dr.Attika # 2015.07.17. 13:31

Tisztelt Kérdező!
Ön milyen beosztásban van az önkormányzatnál?

Cornerstone # 2015.07.17. 12:40

Tisztelt Fórumozók!
A jegyző a képviselő- testület által elfogadott rendelettel nem megegyező rendeletet töltött fel az njt.hu oldalra és hirdetett ki, valamint a testületi- ülésen készült jegyzőkönyvben sem a testület által elfogadott szerepel. A rendőrségen közokirat hamisítás miatt feljelentést tettünk, hangfelvétellel tudjuk bizonyítani igazunkat. Közben kiderült, hogy a jegyző által megalkotott rendeletet a kormányhivatal törvényességi osztályának javaslata alapján, meg kellene semmisíteni, mert az nem a megfelelő módon lett kihirdetve és egyéb gondok is voltak vele. Ha a képviselő testület megsemmisíti ezt a rendeletet akkor a közokirat hamisítás tényállása megszűnik vagy kisebb súlyú lesz? Vagy nem befolyásolja az ügyet? A rendőrség augusztus 20-ig hosszabbította meg a nyomozást. Mit tegyünk?
Válaszukat előre is köszönöm.

kassu # 2015.07.16. 23:43

Kérdésem a következő:
Nevemen lévő szőlőt, családtagjaim művelték, de a tudomásomra jutott, hogy a beleegyezésem, és tudtom nélkül, a saját nevükre íratták!
A dolog már 10-né is több éve történt, ami számomra nemrég lett bizonyos, mert eddig a családtagom művelte, és a haszon is az övé lett.
Viszont a tulajdonjogot a beleegyezésem, és tudtom nélkül átíratta a saját gyermekére?
Lehet-e még valamit tenni?
Köszönöm!

Dr.Attika # 2015.02.09. 10:05

Előállításkor is lehet hamis közok. Pl. intellektuális közokham.

nanemaaa # 2015.02.09. 09:40

Addig, amíg előállítasz egy közokiratot nem beszélhetünk okirat hamisításról, még akkor sem, ha annak tartalma nem objektív, hanem személyes érzelmekkel, saját látásmóddal készült. Az okirat hamisítás akkor jön létre, ha ebbe utólag belejavítasz, megváltoztatod a tartalmát, oly módon, hogy abból nem derül ki annak utólagossága. Magyarán, ha utólag machinálsz vele úgy, mint ha eleve olyannak készült volna.
Mellesleg ki várná el egy baleset résztvevőjétől, hogy az általa előadottak teljes mértékben elfogulatlanok legyenek? Szerintem objektív ténymegállapítás csak harmadik, nem érintett féltől várható el.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.07. 04:35

Ugyan.

Véleményem # 2015.02.07. 00:45

natamka

Vicc kategória.
Amúgy lehet belőle közokirat hamisítás. Rendőrként van szakszervezet aki ilyen helyzetben képvisel. Ha nem így akkor másik ügyvéd kell. Jelen állás szerint, hogy itt kérsz segítséget akkor a parancsnokok sem állnak melletted. Szomorú a helyzet... vagy talán más oka van, hogy ez a helyzet alakult ki...

natamka # 2015.02.02. 09:45

Rendőrautóval anyagi káros balesetet szenvedtem, úgy láttam, hogy a szemből érkező autó a kanyarnál az én sávomban van. A 2 tanú, akik ismerősei a másik félnek, azt mondták, hogy nem vágtam le a kanyart. A szemből jövő azt mondta, hogy levágtam a kanyart, én azt mondtam, hogy a hölgy miatt elrántottam a kormányt. Mivel engem hoztak ki hibásnak, közokirat-hamisítással gyanúsítanak, mert a rendőri jelentésben az általam érzékelteket írtam le és még hamis váddal is gyanúsítanak. Kérdésem lenne, hogy közokrat hamisítás-e, ha a rendőri jelentésnem az általam tapasztaltakat írom le, és hogy baleset miatt ha a 2 fél álláspontja más, az okozónak kihozott személlyel indítanak-e hamis vád miatt eljárást?

técséká # 2014.10.04. 19:38

Közokirat hamisításnak minősül-e, ha egy jegyzőkönyv fejléce és pecsétet, aláírást tartalmazó záró része közé csak a felhasználó számára kedvező részeket ollózták be, a terhelő megállapításokat elhagyták (tkp. kivonatolták) és azt a látszatot próbálták kelteni, hogy ez a jegyzőkönyv teljes szövege?

Válaszukat előre is köszönöm!

teketorika # 2014.09.10. 12:32

Tisztelettel és gyorsan kérdezek!
Férjem adataival sógorom a vállalkozásához árut vett, de nem fizetett. Átadtuk a leveleket, gondoltuk-elírás.
Nos, most a MOKK jelentkezett be, hogy lefoglalnak nálunk!Most akkor helyettünk írt alá? Ilyenkor mi van, mi lesz? Anyósom és sógorom nem aggódnak... Aggódom!!! Kérem, segítsenek válaszukkal!Akkor megpróbálom jobban!
Tényállás:sógorom vásárolt a cégének dolgokat, melyeket nem rendezett le. Erről nem tudtunk tavaly októberig. Akkor jött a cégtől egy értesítő, hogy fizessünk mi x összegű kacsatömős árút. Szóltam a férjemnek, miért vett más nevére ilyesmit? Nem ő volt. Idén márciusban megint jött levél, és arra pedig a sógorom mondta: őstermelői elmaradás, és kifizeti. (Férjem 3 éve visszavonatta az őstermelői engedélyét)Most már a MOKK üdvözölt minket, és sajna ez biztos, hogy a sógor írhatott alá. Jelen állásban: száz ezer forintot kér, és akkor még menjen át vele a férjem, rendezni-gondolom-még aláírni utoljára- a dolgot ! Tény, hogy nevet, címet hamisított a sógorom, de erről mi nem tudtunk, mert korábban is nálunk landoltak a levelei... Ezt én kevésbé, a férjem engedte. Nagy összeveszés lett, mert szerintem tudatosan irkált alá, hogy ne neki kelljen fizetnie. Menteni szeretném amink van. Nem kívánom látni őket ezek után. Akkor most jelentsük fel, hiszen tőlünk foglalnak, nem tőle? Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.08. 08:17

Előbb egy értelmes tényállás kellene. Ez nem az.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.08. 08:17

Előbb egy értelmes tényállás kellene. Ez nem az.