Fegyvertartás


Letis # 2014.07.29. 08:47

Üdvözletem!

Én már nem értek semmit! Azt mondták a rendőrségen hogy ők nem kérhetik le az erkölcsit igénylejem meg én! Ezt megtettem. Megírták hogy a fegyvertartásra vonatkozó rendelet adott pontja által felsorolt kizáró okok nem állnak fent! Minden papírt beadtam. Most akkor azért kell várnom 30 napot, hogy a kijöjjenek tárolóhelyet ellenőrizni vagy esetleg mégiscsak lekérik a bűnügyi nyilvántartóból azt amit én is bevittem! Ha valaki jogi hozzá értő tudna ebben segíteni?
Köszönettel:
Letis

Mikulás74 # 2013.02.10. 16:34

Igen, lassan az lesz, mint az USA-ban. Szép kilátások...

lajcsó # 2013.02.09. 11:39

Ha minden feltételnek (jogi, egészségügyi) megfelelt akkor lehet fegyvertartási engedélye.

Mikulás74 # 2013.02.09. 03:55

Üdv Mindenkinek!
Amit leírok talán azért, hátha olvassa egy a témával foglalkozó, és abban talán döntéshozó valaki...

Vidéken élek, szomszédom sosem volt egy kifejezetten állatbarát emberke, ha volt kutyája, az hamar elpusztult, és egy adalék ehhez:
Kb 10 éve történt, a másik szomszédban lakott egy erdélyi család, tanár apuka-anyuka, két kislánnyal. Itt lófrált szabadon 4-5 kiskutya, elég vacak állapotban voltak...a kislányok kint játszottak volna a kiskutyákkal, meg azon gondolkodtak/tunk mit tegyünk velük, erre megjelent a szomszédom egy légpuskával, és hármat lelőtt....ott, a kislányok szeme láttára, és bedobta őket az árokba. Mi köpni nyelni nem tudtunk, én is még csak akkor költöztem ide, nem ismertem jól ezt a szomszédot, de mint új lakó egy nemzetiségi faluban(görög-macedón) próbáltam mindenkivel jóban lenni.
Azóta, meg még rengeteg több más okból is kb 7 éve nem beszélek vele, egy pokol itt az élet miatta.

Viszont kb 3 hete láttam, hogy egy elejtett vaddisznót, ami tiszta vér, traktorral húznak haza, és itt mellettünk az udvaron beleznek ki, meg darabolják fel...
Tegnap is kinézek az ablakon, ugyanígy húznak egy vaddisznót, ráadásul előkerült egy távcsöves puska is...
Na ezen már kicsit fennakadt a szemem, de mielőtt a rendőrséget hívtam volna, gondoltam utánanézek, hátha...felhívtam az illetékes vadásztársaságot, és a nagyon kedves, segítőkész hölgy elmondta, hogy váltottak ki érvényes vadászjegyet. Ergo van fegyvertartási engedélyük is...
Tehát nem hívtam senkit, de kérdem én, egy ilyen ....... embernek hogy a bánatba lehet fegyvertartási engedélye? Ha jól olvastam, pszichológiai vizsgálatnak is kell történni előtte...
Hát ennyi lett volna a sztori, köszönöm a figyelmet.

hunter99 # 2012.12.11. 21:38

Sziasztok!
Úgy alakult az életem,hogy egy rossz döntés meghozatala után orgazdaságért elítéltek és kaptam 9hónapot 3 évre felfüggesztve. Ebből adódóan a (vadász)fegyvertartási engedélyem visszavonták. Az lenne a kérdésem hogy mikor kaphatom vissza a fegyvereimet az új fegyvertörvény értelmében? Előre is köszönöm a segítséget!!!

Jasmine01 # 2012.12.11. 18:03

Kérdésem arra irányulna,hogy a nyílpuska fegyverhez kell e engedély? Rettegek,mert a volt párom sok ilyen és ehhez hasonló eszközt tart otthon. Szóban fenyegetett meg és sajnos nincs tanúm rá. 28 hetes terhes vagyok és tartok tőle,hogy bekattan és olyat tesz amit talán már most megelőzhetnék.