Kerítés probléma,zaklató szomszéd!


Anonymus88 # 2020.08.19. 09:42

Köszönöm szépen a választ!
Légpuskával lövöldözni a cicákat, a mi kutyánkat megmérgezte és egy másik kutyánkat félholtra verte. Láttam!!! Beismerte egy szóváltás alkalmával! Viszont bizonyítani nem tudom! Azt mondták ha ennek ellenére is feljelentem én kerületek bajba rágalmazásért! Maximum ismeretlen tettes ellen tehetek feljelentést! Hagytam veszni az ügyet.
Viszont amikor a fia almákat dobált az udvaron játszó 1,5 éves és 4 éves gyerekeinkhez már nem tudtam türtöztetni magam.

wers # 2020.08.19. 08:58

Avagy kiszabhatnak e börtön buntetést?

Nem nagyon ismerem a btk-t, de ha ennyi után te letöltendőt kapsz nagyon fel fog lendülni az építőipar a börtönépítésekkel. Így is túlzsúfoltak. (naponta százakat érint)

Kérj elnézést és legyél türelmesebb.

Anonymus88 # 2020.08.19. 08:46

Tegyük fel hogy más is hallotta! Bizonyítható a becsületsértés! Azonban az a tény hogy vele volt egy kiskorú (fia) súlyosbítja e a buntetésem? Avagy kiszabhatnak e börtön buntetést?

drbjozsef # 2020.08.19. 08:13

Anonymus88,

Btk. 226.§ és 227.§.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Ha az utcán más is hallhatta, akkor az lehet becsületsértés.

Anonymus88 # 2020.08.19. 06:32

Jó napot kívánok!
Mai nap folyamán vitába keveredtem nyílt utcán a szomszéddal. Sokadik alkalommal alakult ki köztük konfliktus és már nem tudtam türtöztetni magam és trágár szavakat használtam, illetve anyaztám is.
Kérdésem az lenne ha feljelent mire számíthatok? (elképzelhető hogy egy részét felette telefonra)
Köszönöm szépen a segítséget!

Márti85 # 2020.08.11. 11:18

Sebestyén. V! Amint látod, én is laikus vagyok, akit megáldott a sors egy jelentgető, oxigenhiányos agyú szomszéddal, szóval segíteni nem sokat tudok, de kíváncsi vagyok a neked érkező tanácsokra! Kitartás!

Sebestyén.V # 2020.07.31. 05:08

Tisztelt fórumozók,

Új kerítés építéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Az eset a következő. A szomszéddal van egy közös telekhatár részünk, amiben megegyeztünk egymással hogy új kerítést húzunk oda. Ezzel nincs is gond. Reggel zsinórral kimértük a telekhatárt, vagyis az eredeti kerítés vonalán húztuk meg a zsinórt. Mivel a kerítés kicsit széles (kb 15 cm), ezért az eredeti határvonalhoz képest kb 5 cm-t engedtem, hogy hozza a zsinórt felém és az alapján mehet majd az új kerítés felhúzása. Utána elmentem dolgozni, majd jónéhány órával később hazaértem és azt tapasztaltam, hogy a kerítést nem úgy és nem a megbeszélt módon húzta. Vagyis az az 5 cm valahogy 10 lett, vagy kicsit több. Valamnit a kerítést azt nem a zsinór belső vonalához építette a szomszéd, hanem a zsinór külső részéhez teljes terjedelmével, vagyis az én telkemre. Így most a telkemből közel 30 cm sáv eltűnt.
Ez viszont már számomra nagyon sok. Mivel a kerítés félig van még kész mondtam is neki hogy azonnal álljanak le az építéssel, szedjék fel és az előző nap megbeszélt módon újra építésk.
Azt mondta, hogy esze ágában sincs felszedni. 70 cm mélyre ástak le, betonnal van már kiöntve a kerítés alapja, a teljes kerítés hosszának közel 30%.
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeim vannak, hogy az így ért telek csökkenésemet valahogy orvosolni tudjam.

Szomorú örökös # 2020.07.02. 16:38

Márti85

Azzal nekem sincs bajom, ha szombat-vasárnap reggel 7-kor tilos, mert igenis aki legalább hétvégén akar pihenni, az tegye csak. De hogy egész hétvégén, gyakorlatilag már péntek délutántól tilos egyes helyeken, na az azért már túlzás. Emberi időpontok között igenis hétvégén is engedni kell a kerti "hangos" munkákat, mert ha nem csinálja meg az ember, akkor egyrészt az összes kert dzsungel lesz, másrészt pedig előbb-utóbb a szomszéd a parlagfű miatt uszítja ránk a hatóságot.

Márti85 # 2020.07.02. 16:17

Most nem azért, mert én se vagyok ellene se a rotátorozásnak, se a zenehallgatásnak, se semminek, éljen mindenki, engem egyáltalán nem zavar napközben, vagy este. De amikor vasárnap reggel 7-kor a fűnyíró trakira kell ébredni, vagy a visító cirkulára, az már nonszensz. Ugyanígy nem szeretnék a kedvenc zenekarom legjobb számára se ébredni vasárnap 7-kor! XD

A zenehallgatás (legalább is a miénk) az állatok miatt egy 11 000 forintos 2.1-es, noname hangcuccra korlátozódik, csukott ablak mellett, vagy egy ezeréves, egykazettás magnón szól a Kossuth Rádió az udvaron (mert csak az jön be). A nagy sütögetésen meg a 83 éves nagyanyám, az 55 éves anyám, az élettársam és én szoktunk részt venni. Igazán nagy az őrjöngés, elhihetitek! XD

Amúgy meg nem szólnék egy szót se a vasárnapi zajongásért se, pont amiatt, mert van, akinek tényleg csak akkor van ideje, de ha már a szomszédaink ráérnek rendőrt hívogatni ránk, akkor meg engem hirtelen elkezd zavarni az ő vasárnapi akciójuk. Gondolom érthető...

Egyébként meg történetesen ezelőtt két önjelölt DJ szomszédom is volt, akiknél folyton üvöltött a techno, vagy a mulatós, vagy a retro, mégse zavart annyira, mint az, hogy egy sima, családi szalonnázáson is megjelennek a rendőrök. :(

Szomorú örökös # 2020.06.30. 05:10

wers

Persze ugye nem tilos a gardenparti még zenével sem.

Itt nálunk tegnap este a fél falun áthalló hangerővel tesztelték a hangszórókat, aztán megtudtam, hogy Roy és Ádám Trió koncert volt. Mindez hétköznap este, amikor másnap emberek dolgoznak. És kb. minden áldott nap ez lesz esténként egész héten. Persze ismerem a választ, aludjon mindenki csukott ablak mellett. :-O

wers # 2020.06.30. 04:20

Bizonyára aki ilyen rendeletet hoz, az a hétközben reggeltől estig dolgozó emberek helyett elmegy és lenyírja nekik ingyen, szeretetből a füvet is. :-)

Persze ugye nem tilos a gardenparti még zenével sem. Az erre gerjedő kutyák ugatása sem.
Gondolj bele mennyire zavarná a fűnyírás a bulizó népséget.

Az a legszebb, mikor az egyik szomszéd hevimetálra lazít a másik meg mulatós dáridóra. De ezeket szabad, mert ezektől csak félig kattan be az agy.

Szomorú örökös # 2020.06.30. 03:51

Márti85

a falu önkormányzati rendeletében benne van, hogy ünnepekkor és vasárnap nem lehet zajt keltő kerti munkát végezni

Bizonyára aki ilyen rendeletet hoz, az a hétközben reggeltől estig dolgozó emberek helyett elmegy és lenyírja nekik ingyen, szeretetből a füvet is. :-)

Márti85 # 2020.06.30. 03:29

Laci112!
Ez engem is érdekelne, mert mi pont így vagyunk, csak fordítva. A mi imádott, hatalmas erkélyünk néz a drága szomszédunk putrijára (amit a pokolba kívánok, nemhogy nézegetni). Mivel eleve babzsákokon, gyakorlatilag a földön ücsörgünk, mi úgy oldottuk meg, hogy ne bámuljon az udvaráról folyton a szomszéd, hogy az erkély belső oldalát bevontuk bambusz szövettel. De, ugyebár a mi erkélyünk, mi megtehettük, viszont, ha székeken ülnénk kinn, akkor már a mi megoldásunk már nem működött volna! Szóval engem is érdekel, hogy mások mit javasolnak neked, hátha nekünk is jó lehetne! :)

Márti85 # 2020.06.30. 03:21

Kedves JOLY-JOKER! Köszönöm a válaszodat, de a szomszéd nem áll belénk, nem kötekszik nyíltan, élő se kerül ez a két jóindulatú! A rendőrség kerül elő időről időre valami orbitális baromsággal (lásd: a leírt dolgok), szóval nincs mit gyűjteni, vagy rögzíteni! :(

Az autószerelés tökéletesen profilba vág, mert - pár diploma mellett - történetesen karosszérialakatos a szakmám - a kocsik műkörmöse XD -, és bár általában nem dolgozom itthon, de hazahozhatok pár sárvédőt a munkahelyemről az ablaka alatt egyengetni! XD
A probléma megint csak ott van, hogy nekem nincs annyi időm, hogy azt a pénzkeresés helyett a szomszéd bosszantására fordíthatnám! :(

Már annyian tanácsolták, hogy hívogassam én is a rendőrséget, hogy most már viszont ez lesz, mert a falu önkormányzati rendeletében benne van, hogy ünnepekkor és vasárnap nem lehet zajt keltő kerti munkát végezni, szóval még alapom is lenne rá! :)

Laci112 # 2020.06.17. 20:20

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődnék ha a szomszédnak olyannyira magasan van a terasza, hogy arról teljesen belátja az én udvaromat akkor ezellen mit lehet tenni? Esetleg a köztünk lévő kerítést magasságát mennyire lehet megmagasítani, ami még jogilag belefér? Vagy valakinek valami ötlet?

AliZ55 # 2020.06.12. 12:22

Kedves alfateam !
Az elbirtoklást elolvastam és ismerem a feltételeit.
Hogy mi a közös a "lopás " és az "elbirtoklás között ?
Mindkettőben közös : elveszi a tulajdonostól ellenszolgáltatás nélkül a tulajdonát képező " valamit " ,
házat ,földet ,kp-t , autót és még sok mindent.
A lopást a törvény bünteti, az elbirtoklást támogatja.

AKKOR MOST MELYIK TÖRVÉNY TÖRVÉNYES ?

És hogyan egyeztethető össze az elbirtoklás a

Ptk. A tulajdonjog védelme 115.§ (1),(2) és
190.§ (1)
rendelkezéseivel.

AliZ55 # 2020.06.12. 11:52

Kedves Zefira !

  1. Hol van az 1998-ból származó " telekhatár " módositó

    bármilyen irásos egyezség ?

  2. A földhivatalnál miért nem lett kérve a változás ?
  3. Igaz vagy nem ? A két fél egyezsége papir alapon.

Talán ezekre a kérdésekre adott válasz / nem nekem ,hanam
Önöknek Zefira / közelebb viszi a megoldáshoz.

alfateam # 2020.06.11. 20:32

Mutatott egy bírósági ítéletet is, amiben indoklásként szerepel az a bírói mondat, hogy a „közösen módosított kerítés nyomvonala telekhatár módosításnak minősül”, valamint az is, hogy a szomszéd tisztában van azzal, hogy a kerítés felénk eső területe nem az ő tulajdona és a konkrét évszám is, amikor a módosítás történt.

És nem szóbeszéd, hanem bírói ítélet-röl van szó!

alfateam # 2020.06.11. 20:15

Az elbirtoklásról pedig a véleményem :Törvényesitett
LOPÁS ! Ha valaki használ valamit , ami nem az övé , és azt visszakéri a tulajdonosa , az örüljön neki , hogy addig is ingyen használhatta és ezzel ingyenes jövedelemre tehetett szert.

Ne beszélj már marhaságokat! Inkább olvasd el ez elbirtoklás feltételeit.

AliZ55 # 2020.06.11. 20:03

Kedves Zefira !
A telekhatár vita : nem teljesen érthető ,hogy kinek van igaza vagy kinek nem. A probléba viszont ismerős.
A tényeket hivatalos !!! iratok határozzák meg, és nem szóbeszéd vagy pletyka és hogy ki mit gondol róla.
Azt, hogy a biró mondta : "közösen módositott kerités nyomvonala telekhatár módositásnak minősül '. Ez csak abban az esetben igaz,ha adás-vételi szerződés vagy más megállapodás alapján történik a változás.Azonban ezt kizárólag IRÁSBAN , tanukkal igazolva, és ezen irat alapján a földhivatali telekhatár módositásával válik törvényessé.
Az adott szó már régóta nem létezik , a törvény sem tud vele mit kezdeni. "Messziről jött ember azt mond amit akar."
Az elbirtoklásról pedig a véleményem :Törvényesitett
LOPÁS ! Ha valaki használ valamit , ami nem az övé , és azt visszakéri a tulajdonosa , az örüljön neki , hogy addig is ingyen használhatta és ezzel ingyenes jövedelemre tehetett szert.

AliZ55 # 2020.06.11. 18:28

..

AliZ55 # 2020.06.11. 17:00

..

JOLY-JOKER # 2020.06.10. 16:23

Márti85

még annyit mert nemrég én is belefutottam, hogy országos tűzgyújtási tilalom van de az ingatlanon belulre NEM csak az erdőkre azok szélére a gyepekre vagy rétekre és más ilyen területekre vonatkozik. ezt a jegyzőtöknek vagy a körzeti katasztrófavédőknek(akik már a tűzoltók) tudnia kell_ egy telefon _amit rögzítesz és kész, mehet a grillezés és jó sok vizes fa meg levél utána ha ettetek hátha elviszi a szél az illatokat a szomszédba :-D

JOLY-JOKER # 2020.06.10. 16:10

Márti85

sajnos idióták mindehol vannak, most fordíts a sorsodon és legyél te a kötekedő rendőr kihívó DE és ez nagy DE mindent vegyél fel magnóval vagy mobillal hangot képet mindent, azt hiszem van olyan program amit ha a telódra letöltesz rögzít minden beszélgetést.
Ez az első lépés, aztán jöhet a feljelentősdi, a kutya ugatást nem lehet megtiltani és szabályozni sem a kutya ugat a ló nyerít a kakas kukorékol.
Ha a kutya ugat rögzítsd a telefonon a szomszéd panaszát ha közel vagytok egymáshoz tartsd a szája elé a telódat, hogy abba mondja, közbe említsd meg, hogy bírósághoz akarsz fordúlni a zaklatásai miatt és azért archíválod a történéseket. Ezt követően de még a telód vegye hatalmazd fel hogy ha zavarja a kutya ugatása nyugodtan szóljon rá.
Ezt követően kérdezd meg, hogy elfogadja -e ezt a felhatalmazást. Nyilván azt fogja mondani, hogy nem hallgat rá a kutya erre te azt mond neki, hogy rád sem.
Ne azzal védekezz, hogy a kutya milyen tanúlt hanem azzal, hogy hiába szólsz neki, hogy ne ugasson az mégis ugat mert ez a dolga jelez ha valaki ólálkodik a ház körül és fogd rá a szomszédra (de még miníg vegye a telefon) hogy lehet, hogy ő provokálja a kutyát azért, hogy utána reklamálhasson.

Az ilyen emberrel úgy kell elbánni, hogy saját taktikájával zaklatod.
Ha füvet nyír vedd fel a mobilodat és rögzítsd és közben mint narrátor panaszkodj bele a felvételbe, hogy a migrénes fejfájásod miatt pihenni akarsz de még aludni sem tudsz mert zavar a fúnyíró.
Ebből csinálj több felvételt amikor már van 2-3 akkor szintén látványosan menj közel hozzá és rögzítsd a fúnyírót és mond hogy gyújtöd a bizonyítékot a bírósára.

és így tovább legalább egy két hónapig de csak fenyegetőzzél, hogy a bíróságra gyújtöd az anyagot és zaklatásért is felelősségre vonatod.

Vissza fog venni ha érez ellenállást, kis idő múlva próbál ráismételni a zaklatásodra akkor megint kapd fel a telefont és mond neki na már megint kezdi akkor rögzíted és megy a többi anyaghoz.

Addi folytasd a kamerás rögzítéseket de még a rendőrségi megjelenéseket is, azt főleg azért hogy legyen bizonyítékod hogy semmit nem találnak a kiérkező rendőrők.

Ha nem nyugszik meg két hónap alatt akkor tényleg bírósághoz kell fordulnod zaklatás miatt és kér távoltartási végzést, ha ezt követően kijöbnnek valamiért a rendőrök akkor mutasd meg nekik hogy zaklatásért feljelentetted és előbb útóbb ők is feladják.

én ezt tenném /más egyebek mellett -csit csat, meg a kilincse őrökké kutya fekáliás lenne a küszöbével együtt, szerelném a kocsimat az ablaka alatt éppen mert nem veszi jó a forulatot ezért kicsit jobban pörgetném a motort persze ebéd után amikor menne delelni stb... ha nem veszed fel a kesztyül és nem érez (nem verbális) elelnállást nem fog leakadni rólad.

JOLY-JOKER # 2020.06.10. 15:43

szupitijs

azt hiszem van kerités szabály a magasságot illetően talán 2 m max és nem helyi rendelet hanem országos.
Amikor én vitáztam akkor utána néztem de már nem tudom hol találtal a neten de biztos, hogy van ilyen.