Parkolási díj behajtása


nonolet # 2018.04.27. 13:37

Háboroghatsz ahogy akarsz...

De fizesd be az 5700-at határidőre, mert az CSAK több lesz.

macskanőő # 2018.04.26. 21:07

elemzo-nek: az általad leírtakat olvastam webes cikkekben is, ha jól emlékszem két helyen, és gondolom igy lehet. Tegnap lettem érintett az ügyben, és semmi kedvem befizetni az 5700 Ft-os parkolási birságot, ami már csak azért is tisztességtelen, mert 5 perccel az esemény után már a tízszerese a parkolási díjnak, amúgy pedig egy olyan bevétel amit a semmiért nyúlnak le az autósokról, hasonlatos a levegőadóhoz, pláne a Városligetnél, gyakorlatilag egy ötszázas a beugró egy olyan helyre, ahova mindenkinek joga lenne ingyen bemenni.
Szóval a lényeg, hogy hogyan jutottál ilyen részletes információhoz? Mindezeket te magad egy eset kapcsán tapasztaltad? Már 2016-ban leírták,hogy rengetegen rendszeresen parkolnak direkt külföldire átváltoztatott rendszámmal mert akkor nem kell fizetniük - én nem ezek közé tartozom - de emiatt tartok tőle hogy bekeményítenek e téren. Nem változhatott ez meg március óta? Itt valaki a németországi magyarok oldalon azt írta hogy a Rathaus kivonja a rendszámot Németországában egy M-o-n nem megfizetett parkolás miatt,

wers # 2018.03.24. 13:43

mili120389
Tudjuk mi, hogy mit kaptál az EPS-től? Ha megbírságoltak, jobb, ha befizeted. Előbb-utóbb úgyis meg kell, csak esetleg a sokszorosát.

gerbera317 # 2018.03.24. 13:29

Hát, akkor gyalog mész.

mili120389 # 2018.03.24. 12:11

Hello cask annyi lenne a kerdes
angliabol jottem haza most kaptam 1 levelet epc-től
ha tobbet nem megyek autoval kulfoldre akkor mi lesz

Trilla00 # 2018.03.13. 17:51

Üdvözlet!Engem 2012 Novemberében Horvátországban parkolási idö tullépése miatt büntettek meg.A napokban kaptam egy birosági eljárást megelözö fizetési felszolitást hogy fizessek 181 eurot.Öt év után nem kéne hogy elévüljön valaki kapott már ilyet.Érdemes-e befizetni ennyi év után.

nonolet # 2018.03.05. 21:35

MA IS hétfő volt, a tanácsom ugyanaz számodra.

Sajnos az ilyen elemzo féle zakkantaknak orvos kell és kezelés.
Lehetőleg mielőbb...

elemzo # 2018.03.05. 21:31

Hülyét csináltál magadból nonolet, ez van. Aki nem tud szöveget érteni, nem tud érdemben vitatkozni, de azért imádja jól megmondani, az rendre így szokott járni.

Summa summarum annak akit nem a te hülyeséged érdekel, hanem az érdemi téma: a külföldi rendszámú autókon a parkolási bírságot az egykori szabálysértési, illetve a jelenlegi közigazgatási hatósági eljárással nem tudják behajtani. Ezért alkalmazzák az önkormányzati tulajdonban levö parkoló társaságok a megtévesztéses trükközést az EPC-vel. Velük viszont nem kell törödni, se az általuk bekapcsolt még drágább költséggel felszólítgató inkasszó irodákkal és ügyvédekkel, mert a végén nem tudnak perelni, mert az egész eljárás már a kezdeténél hamis, nincs a kezükben végrehajtható bírósági ítélet.
A német bíróság erröl papirost is adott ki, ezzel az EPC trükkjei végleg bebuktak.

nonolet # 2018.02.19. 08:37

MA hétfő van, könnyen találsz egy agyturkászt aki rendel!

Keress egyet és írass fel vele valamit ami nyugiba tesz...
Szükséged van rá, mert a Lipót sajnos megszűnt.

elemzo # 2018.02.19. 00:03

nonolet,

Látom, hogy te is teljesen képtelen vagy arra, hogy olyan szövegeket, helyzeteket megérts, amit egy 15 éves gyerek is képes megérteni. Eböl kifolyólag a tudatlan és mániás agyszüleményes jelzöidet megtarthatod magadnak, pont a te osotba dühkitöresedböl látszik, hogy a legnagyobb tudatlan te vagy itt, mert olvasott szöveget se tudsz feldolgozni.

Ugyanis minden egyes pontodról már korábban le lett tisztázva hogy ez nem így müködik a külföldi bírság esetében. Azt se tudod definiálni, hogy az EPC akkor most a jogi képviseletet vette át vagy a követelést. Ha megértetted volna amit írtam, akkor tudhatnád, hogy jogi képviseletet színleltek.
De hogy megkíméljelek a további tévelygéseidtöl és félrevezetö jótanácsaidtól, elárulom, hogy a késöbbi szakaszban az EPC által megbízott helyi ügyvéd és inkasszó irodája képtelen volt megválaszolni a kérdést, hogy most milyen igényt is képviselnek: az EPC fizetési felszólítását vagy a Debrecen parking Kft követelését?
Ez után a kérdés után, illetve bizonyos egyéb dokumentumok bekérése után a helyi ügyvéd nem jelentkezett többet. Az addig egyhetes fizetési határidökböl és nyomatékosan hangoztatott bírósági eljárásból nem fizetés esetén semmi nem lett, hogy miért, ez is részletesen le lett írva már, csak meg kellett volna értened.

A többi eszmefuttatásodat ezek után nem érdemes pontról pontra megtárgyalni, hiszen abban se vagy képben, hogy nincsen se közjegyzö, se fizetési meghagyás, semmilyen kivizsgálása a fellebezének, se semmi. Hogy miért nincsenek és milyen fake dolgok vannak helyettük ez is le lett már írva. Akárcsak a Németországban bebukott peres eljárás.

Úgyhogy állaításoddal ellentétben én nem helyzet elemzek tévesen, hanem végigvittem az EPC és a szerzödéses helyi ügyvédjének a követelési igényeit, amiben a halom megtévesztési és félrevezetési kísérlet, illetve a jogosulatlan kölségrobbanásos igényeikkel szembeni ténykérdések feltevése után szó nélkül levonultak a térképröl.

Moversman # 2018.02.18. 12:22

Elnézést a pontatlan forgalmazásért, és köszönöm a választ. Érdeklődés szintjén nekem ez teljesen elegendő. Amennyiben komolyabbra fordul a dolog nyilván megkeresem az erre megfelelő szakembert.
Üdvözletem.

gerbera317 # 2018.02.18. 12:12

Nem véd meg téged senki, ha te magad nem védekezel. Ha az a kérdésed, hogy a védekezésedben hivatkozhatsz-e erre, akkor igen. Bár, én kevésnek érzem. A htk. megfizetésének ténye és a nullás sétálópapír együtt, az már valami.

Moversman # 2018.02.18. 12:02

A kérdés az annyi, hogy a megállapodásban, amit kilépéskor írtunk, és szerepel benne a lejjebb említett mondat, megvédene Engem abban az esetben, ha a volt munkáltató megpróbálná valamilyen jogi úton behajtattni a pénzt?!

gerbera317 # 2018.02.18. 11:31

Akkor mégsem neked jött a felszólítás. Mintha lejjebb azt írnád, hogy htk-ban megtérítetted a munkáltatód kárát. Mi akkor a kérdésed?

nonolet # 2018.02.18. 11:09

Mondd neki, hogy hesss....perelj be! ha akarsz.

Moversman # 2018.02.18. 09:55

Nem személyesen nekem szól a felszólítás, hanem az autó ütembentartó/tulajdonosa kapta. Mivel ő tisztában van azzal, hogy Én lehettem csak, így felhívott.

gerbera317 # 2018.02.18. 09:28

Céges autó miatt te kaptál név szerinti felhívást, mindezt a céghez megküldve? Nem hangzik hihetően.

Moversman # 2018.02.18. 08:05

Tisztelt Fórumozók!

Az Én esetem egy kicsit bonyolultabb, mint amit olvastam a Horvátból kapott parkolási büntetések témában. Ezért is szeretnék segítséget kérni.
Egy cég alkalmazottja voltam. 2015 augusztusában Zágrábba küldtek és sajnos megbüntettek, mert nem volt parkolójegyem.
Mikor hazaértem Én személyesen nem fizettem be, de a főnök levonta a büntetés összegét Tőlem(ezzel semmi probléma) és azt mondta, hogy innen Ő intézi.
2016 április magasságában céget váltottam.
Egy pár hete megkeresett telefonon a volt főnök, hogy ÉN kaptam egy fizetési felszólítást 162,34€-ról. Ugyan az a Horvát ügyvéd Marko Kuzmanovic jár el az ügyben.
Kilépésem attól a cégtől közös megegyezéssel történt és a megállapodásban szerepel egy pont miszerint:

A munkáltató és munkavállaló egybehangzóan kijelentik, hogy egymással szemben - a jelen megállapodásban szabályozottakon túlmenően - a munkaviszonyból eredő egyéb igényük nincs.

Ebben az ügyben szeretnék tanácsot kérni, hogy abban az esetben, ha valamilyen jogi úton próbálja ezt az összeget rajtam behajtani, akkor az ebben a megállapodásban szereplő pont helytálló lenne-e a fizetés kivédésére.

Amennyiben nem jó helyre írtam, elnézést.
Szeretném előre is megköszönni a segítő válaszokat.
Üdvözltem

nonolet # 2018.02.08. 10:00

charli

Tévedsz... helyes az eredeti.

Ha csak lapít >> jogerős lesz!
Azaz végrehajtható... (nem kell hozzá per!!!)

Ami végrehajtható azt meg végre is hajtják szinte biztosan.
Mert miért ne kérné a végrehajtást a hitelező?

(persze biztos akad néhány, aki valamiért mégsem kéri...)

- -

Per csak akkor lesz/lehet, HA!!! időben ellentmond az FMH-nak.

gerbera317 # 2018.02.08. 07:41

az EPC konstrukció egy szervezett átverés

És akkor mi van? Nem kell neki felülni. Ha pedig jogi útra terelődik a dolog, akkor arra ott a jogi út. És akár hiszed, akár nem, ez nem téveszme.

drbjozsef # 2018.02.08. 06:09

charli,

ha nem mond ellent - "lapít" -, akkor az FMH jogerőre fut, ami ítélet hatályú, és nem kell hozzá bíróság, simán mehetsz vele a végrehajtóhoz.

charli # 2018.02.07. 22:51

"NA MAJD ekkor mondhatsz ellent... a közjegyzőnél.
Mert ekkor már képbe került.
Vagy fizethetsz, vagy lapíthatsz és jön a végrehajtó."

Én ezt a részt azért hosszabbra tenném és úgy mondanám , hogy : Vagy fizetsz , vagy ellentmondasz és ha ez után tovább lépnek ,előbb jön a bíróság és utána a végre hajtó , ha az ítélet jogerőre emelkedése után sem fizetsz .

nonolet # 2018.02.07. 21:00

elemzo

NAGGYON szar az elemző képességed!!! válassz másik nevet...

1.
A megbízás jogszerű!
Hisz bárki-bárkit megbízhat az ügyei vitelével.
(kivéve, ha törvény zárja ki ezt)

2.
A megbízott miért ne engedhetné meg a saját logo-ja használatát?
Pláne, ha a megbízott az ő nevében jár el...

3.
"A legdurvább az, hogy az ellentmondás (avagy ahogy ök nevezik: fellebbezés) lebonyolítását az EPC magához vonja."

Ezzel meg mi a bajod?!!!
Ő jár el a megbízó nevében a fellebbezések kiértékelése során is.
Megbízása van erre is...
Nincs ezzel semmi gond.

Amire te gondolsz (ellentmondás/közjegyző) az majd KÉSŐBB következik csak!!!

Tudod... az ügymenet

1.
Érkezik a fizetnivaló.
HA fizetsz, kész vége, ügy lezárva.

HA NEM fizetsz, hanem fellebbezel, akkor az indokaid kivizsgálják.
HA igazat adnak, kész vége, ügy lezárva.

2.
HA az első pont szerint nem ért véget az ügy,
akkor jön az ÚJRA, hogy FIZESS!!!!
HA belenyugszol és fizetsz, kész vége, ügy lezárva.

Eddig még csak a parkolási céggel vagy a megbízottjával kerültél kapcsoltba, sehol egy közjegyző vagy az állam az ügyben!!!

De, HA nem fizetsz, akkor az ügy szintet lép!
És itt két út lehetséges...

3/1.
Elkezdik erővel behajtani a fizetnivalót.
Azaz közjegyzőhöz mennek és kiküldetik a "Fizetési meghagyás-t.

NA MAJD ekkor mondhatsz ellent... a közjegyzőnél.
Mert ekkor már képbe került.
Vagy fizethetsz, vagy lapíthatsz és jön a végrehajtó.

3/2.
A behajtás és közjegyző helyett fogják magukat és eladják a fizetni valódat egy behajtó cégnek!

Ekkor a továbbiakban már

  • a behajtócégnek fogsz fizetni

vagy

  • vagy vele hadakozol, ő küldeti a közjegyzővel az FMH-t, stb, stb

- -

Próbált ezt a folyamot megérteni.

Mert amit gondolsz és összehordtál az egy baromság!
Semmi köze a valósághoz.
Egy tudatlan, ámde mániás agyszüleménye csak...

Téves helyzet elemzésen alapul az egész, amit kiagyaltál.

elemzo # 2018.02.07. 20:36

gerbera, teljesen felesleges azokat a rögeszméket ragoznod, amikröl látszik, hogy csak te találod ki magadnak hogy másokat inszinuálj, miközben fogalmad sincs az EPC konstrukcióról. Ha nem zavar, akkor a téveszméid nem érdekelnek, viszont aki érdemleges információt és vitát akar, annak folytatnám:

Ez az EPC konstrukció egy szervezett átverés, ami azon alapul, hogy úgy tálalják neked a parkolási vétségedet mitha az elöírt jogszerü eljárás folyna, miközben nem. Megemlítenek mindenböl egy keveset ami egy jogszerü eljárás alapja, de a valóságban a jogaidtól megfosztanak, átvernek.

Az általam ismert esetben a Debrecen Parking Kft megbízást adott az EPC-vel jogi képviseletre és eljárásra, közlekedési szabálysértési ügyekben. A teljes megbízás fel van rakva az EPC honlapjára, meg lehet nézni, hogy mely egyéb magyar önkormányzati cégek vezérei vállalták be ezt a jogtipró konstrukciót.

A konstrukció azzal kezdődik, hogy az EPC magáncég fizetési felszólításán ott virít a Debreceni Kötlekedési Vállalat (DKV) logója. A Debrecen Parking Kft a Debreceni Közlekedési Vállalat 100%-os leánycége. A DKV pedig a Debreceni Önkormányzat 100%-os cége. Végső soron tehát minden debreceni szereplő állami tulajdonú, avagy állami szerv. Arra azért kíváncsi lennék, hogy azt ki szavazta meg az önkormányzati közgyülésen, hogy az állami/önkormányzati tulajdonú céglogót használatra átengedik egy angol privát cégnek. Ezt leginkább az EPC-nek megbízási szerzödést adó Debrecen Parking KFT vezére tudná megmondani. Vagy nem.

A logó aztán jól jön az első pszichológiai nyomáshoz, hogy itt most egy törvényes megbízott jár el, valódi jogszerüséggel.
De nem ez van, mert itt minden másnak a helye. A logó után jönnek a hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb részek: az EPC által kiküldött fizetési felszólítás csak egy fogalommal említi a bírság alapját (parkolási vétség), de egy szót sem vesztegel az eset részletesebb bemutatásával (leszámítva a csatolt fotókat), hogy a vétség mely jogszabályba ütközik, és így tovább, amit egy hatóság kötelezően megtesz.

A legdurvább az, hogy az ellentmondás (avagy ahogy ök nevezik: fellebbezés) lebonyolítását az EPC magához vonja. De hogy ám! Elöször is közlik, hogy ellentmondani csak az EPC weboldalán tudsz. Azt meg majd ők döntik el, hogy szükséges-e az ellentmondást továbbítani - adott esetben a Debrecdeni parking Kft-hez. Ezek szerint a magyar állami cég még azzal is megbízta az angol magáncéget, hogy ő döntse el helyettük (az ő nyilván "perfekt" magyar jogszabály tudásával), hogy mely ellentmondások érdemesek arra hogy az állami cégnek továbbítsa. Mert a Debreceni Parking Kft úgy állapodott meg az EPC-vel, hogy ha valaki ellentmond, az nehogy már közjegyzőhöz menjen ezzel. Mert akkor az a törvényes út lenne, de akkor bukik az egész konstrukció.

És hasonlók. Megsúgom, hogy az EPC egy darab ellentmondást se továbbít. Mert minek? Hivatalos eljárás a kezdeti jogszerütlen lebonyolítás miatt sincsen, így az ellentmondás lehetösége is csak azért van feltüntetve, hogy azt hidd, hogy te egy jogszerü hatósági eljárási folyamatában vagy.

Közben pedig csak arról van szó, hogy a parkolási kft a jogszerü eljárást kikerülve próbálkozik behajtással. Mármint megtévesztésen alapuló pénzbehajtási módszerrel. Azt azért megkérdezném pl a Debreceni Közlekedési Vállalat vezérétől (de a többitől is, akik az EPC-vel szerződtek), hogy sejtik-e hogy halmozottan böven benne vannak a büntetö jogi kategóriában?

marky1972 # 2018.02.02. 11:47

Be tudná valaki írni, copyzni a pulai ügyvéd elérhetőségeit,
számlaszámot.
És a magyar kontaktügyvéd számát?
Nagyon köszönöm!