Orvosi ellátással kapcsolatos kérdés.


matthiasi # 2015.02.09. 15:25

És miért baj az ha valaki nem eszik húst ?

C I N I # 2015.02.09. 11:16

Hihető, hogy JOGIÜGY a belátási képessége hiányzik, az viszont részemről teljesen mellékes, hogy mitől...

Sherlock # 2015.02.05. 07:54

Mindig legyen nálad egy rántott hús és kezd el csócsálni, ha megkérdőjelezik.

jogiügy # 2015.02.05. 07:32

Komolyan az van a papíron, hogy húst nem szokott enni. Még csak nem is számít betegségnek, de állandóan magyarázkodnom kell emiatt.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.31. 14:52

jogiügy visszatért :D yeah :D

jogiügy # 2015.01.31. 14:43

Sziasztok,

Egy családtag azt hazudta rólam, hogy vegetáriánus vagyok, emiatt volt kezelésem. Egyébként állandóan hazudozik, de ezzel az orvos nem foglalkozott. Most letagadja, hogy ilyet mondott volna, majd azzal magyarázza, hogy éppen olyan kedve volt azért mondta. Az orvos rászoktatott olyan szerekre, amitől drogfüggő lettem. Ezt nem lehet kezeltetni,mert a papíromra a vegetarianizmusról evési betegség van megállapítva. Utána több papíromra ráírt hazugságokat, úgy, mintha a véleményem lett volna. Másik orvost kerestem, aki azt mondta nem tud igazságot tenni, mert hivatalos papírokon van az, hogy vegetáriánus vagyok, ezért ha nem is így van, a régebbi orvossal kellene megbeszélnem, hogy miért írt rólam hazugságot. Amikor feljelentettem az orvost, hátráltatta a nyomozást azzal, hogy szerinte a vegetarianizmus miatt és a többi hazudott vélemény miatt belátási képesség hiányzik. Hogyan lehet elérni, hogy az orvosi dokumentációmból kikerüljenek ezek a hazugságok?

angyalbarát # 2013.09.20. 11:16

Sziasztok! Ha valaki tud ja a választ kérem segitsen. A lányom Szombathelyen fekszik kómás állapotban az idegsebészeti intenzív osztályon.500 km re tőlem.( Szeretném ha a kórház leszállítaná Miskolci idegsebészeti intenzívre csak nem mondták el h ez nekem költség be kerül e vagy a kórház lehozza ingyenesen. Nagyon szeretném h közel lennék hozzá ,,mellette lehetnék a gyermekem mellett de én havi 26 ezret kapok.( nem volna rálehetőségem hogy ezt megfizessem. Tud e nekem ebbe valaki segíteni? Ilyen esetbe mi az eljárás?

Maya56 # 2013.08.22. 15:24

Válasz monalisa1-nek.

100-os rokkant vagyok, de nem vagyok kerekes székes. Nem minden 100-os rokkant feltétlenül kerekes székes, azonban igen erősen mozgáskorlátozott vagyok, 2 mankóval járok, de még lábra tudok állni és a mankókkal elég jól elboldogulok. Köszönöm a válaszokat és megpróbálok orvost találni magamnak, csak nem tudtam milyen lehetőségeim vannak, ezért kérdeztem. Mivel nehezen tudok mozogni előbb érdeklődtem, most már segítséggel remélem tudok orvost is találni. Még egyszer köszönöm a válaszokat.

monalisa1 # 2013.08.22. 13:21

Bocs de egy 100%-os rokkant vélem öröl ha alkalmasint a legközelebbi háziorvoshoz el tud menni. / Ha a rokkant történetesen kerekesszékes, a háziorvos köteles őt havi egy alkalommal a lakásán felkeresni, ott megvizsgáln., receptet írni, netán a szakrendelésre a beutalót megírni. /
Persze ezt csak arra az esetre írtam, ha a rokkant nem kellően mobil a kiskocsijával.

A kérdező nem írta mivel is 100%-os rokkant.

sortie # 2013.08.22. 13:20

A szabad (házi) orvos választás lényege, hogy bárki, a bejelentett lakóhelytől függetlenül választhat (házi) orvost. (Hiába Zalaegerszegi, ha Ön jobban bízik a Szegeden praktizáló volt osztálytársában és az elvállalja választhatja ezen szegedi háziorvost.)

Jelen esetben bármelyik közelben lévő háziorvosnál megjelenhet és kérheti, hogy "vállalja" el Önt.

Jó ha tudja, a háziorvosok finanszírozása olyan, hogy egy bizonyos beteglétszám után nem éri meg nekik új betegeket felvállalniuk, így előfordulhat, hogy erre hivatkozva visszautasítják. (Itt az volt a cél, hogy minden orvos csak annyi beteget vállaljon el, amennyit el is tud látni. Ha többet vállal csökken a "kártyapénze.")

Ez esetben addig próbálkozzon, amíg valaki elvállalja.

Hiányában célszerű haladéktalanul bejelentkeznie és a "körzeti" orvosnál megjelenni, Ő ugyanis nem utasíthatja el.

(Természetesen a sürgősségi ellátást senki nem tagadhatja meg.)

Amennyiben budapesti háziorvost választ az hivatalból kikéri az orvosdokumentációit az előző háziorvosától, akinek ezzel az Önre vonatkozó finanszírozása (kártyapénz) és a háziorvosi jogállása megszűnik.

wers # 2013.08.22. 12:56

nem kell, hogy oda legyél bejelentve, háziorvos más településen is választható

monalisa1 # 2013.08.22. 12:52

Ha érvényes a TB kártya akár a legközelebbi háziorvos/kórház felkereshető, pl. Bp.-en körzetenként több háziorvosi rendelő is van, tessék a szomszédoktól érdeklődni. (A "kerületi" kórházakról hasonlóan.) Érvényes TB kártya esetén az orvos a beteget köteles fogadni, ellátni - netán szakrendelésre/kórházba utalni.

Aztán mielőbb eldönteni melyik körzeti háziorvos lesz "a" véglegesen választott., a betegkártyát ő majd hivatalból megkéri az eddigi háziorvostól - a betegre vonatkozó orvosi iratcsomóval együtt.

A lakcím- lakhelykártya intézése is mielőbbi tendeendőt kíván, ha saját tulajdon a lakás sima ügy, ha bérlemény: kell vinni a bejelentőn a bérbeadó írásbeli beleegyezését.

Mondjuk a kerületi fogászaton már probléma adódhat, legfeljebb fogad húznak ingyen mint sűrgősségi ellátás, bármi egyéb fogászati beavatkozás már nincs ingyen (...), kell az előző fogorvostól a betegkártya. (A TB fogorvos sincs már "ingyen", szinte mindenre vonatkozóan fizetős.)

----
  • laikus hozzászóló
Maya56 # 2013.08.22. 09:52

100%-os rokkant vagyok. Elköltöztem Budapestre de még nem tudtam bejelentkezni viszont orvosi segítségre lenne szükségem. Hogyan lehetséges háziorvost keresnem ha egyenlőre nincs Budapesten bejelentett lakásom? jogosult vagyok-e itt ellátásra, mik a feltételek, hogy orvost találjak amíg nem tudok bejelentkezni??? Segítségüket előre is köszönöm!