eltitkolt hitel, Letiltás, házasság


Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.22. 17:34

Dehogy!

gerbera317 # 2014.07.22. 16:51

Béla, ez csak elmélet. Ahhoz, hogy ebből gyakorlat legyen, elképesztően elszántnak kell lenni. Te tényleg elválasztanád őket?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.22. 16:27

Vht. 86. § (3) „A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához tartozik.

Ez persze, csak az ingókra vonatkozik. De a többihez meg szerezhet ítéletet a hitelező, ha egy kicsit is elszánt.

gerbera317 # 2014.07.22. 16:22

De miért válnál el tőle? Vagy tán nem szereted? Arra ügyeljetek, hogy ingatlan, autó, légi- vagy vizijármű ne legyen a nevén, az értékesebb holmik számlái ne az ő nevére legyenek kiállítva, és a bankszámlátok se legyen közös.

Vili18 # 2014.07.22. 11:30

Tisztelt Szakértők!

Házastársam nem csekély összegű tartozást csinált a házasság előtt, erről én semmit sem tudtam. Közben összeházasodtunk és született egy gyermekünk. Ez év áprilisában megtaláltam egyetlen egy erre utaló levelet ami a tegnapi nap folyamán bebizonyosodott, hogy 1,5 millió tartozása van és már április óta tiltják a fizetését. A leveleket eldugta és ezidáig semmiről sem tudtam. Mellette a házasság előtt szintén majd félmillió A hitelt is felhalmozott... Erről is tegnap értesültem. Sajnos nem úgy választottam párt,hogy banki igazolást kértem tőle. Kérdezni kérdeztem és persze mindent tagadott,elhittem.
A lényeges kérdésem az az, hogy ha elválok tőle ezek a tartozások engem érintenek-e, esetleg a kisgyermekemet?

Kérem mielőbb válaszoljanak!

Köszönettel:

a feleség.