HELP, KHR listára rakott a Diákhitel Központ


pecat # 2014.07.24. 21:53

Sziasztok,
gyors segítséget kérnék, mert úgy néz ki, éppen egy gutaütés legszélén vagyok. :)

Néhány hónapja az a pajkos ötletem támadt, hogy lakást szeretnék vásárolni, és mivel ezidáig kissé lemaradtam a "hogyan legyünk milliárdosok" projekttel, örökölni meg nem örököltem, mindezt bankhitel segítségével szándékoztam megtenni. Gondoltam dolgozok, tulajdonképpen keresek annyit, amennyi a megélhetésem mellett bőven fedezi a törlesztőrészletet még akkor is, ha vátoznak a kamatok, semmi baj nem lehet.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, hosszú éjszakákat és munkaidő utáni keserves délutánokat töltöttem a megfelelő lakás kiválasztásával, de mindez végül sikerült, és előállt a tökéletes lakás. Hurrá.

Mindent megbeszéltünk, azt is, hogy jövő héten találkozó az ügyvédnél, megyek lefoglalózni az ingatlant. Örültem. Aztán ma valami gyanú kezdett motoszkálni bennem, hogy volt egy anno ellopott bankkártyám, aminek ugyan felmondtam a szerződését, de mégiscsak, biztosan ne azután derüljön ki ha probléma lenne vele, amikor már letettem a foglalót a lakásra... bementem a BISZ-hez, lekérdezni a KHR státuszomat.

Gyorsak voltak, még aznap este megkaptam az eredményt... és ott díszelgett ügyesen, hogy én bizony aktív KHR listás vagyok, egy még fennálló szerződésből adódóan elég izmos (amúgy általam nem vitatott) összeggel. És hát erre a drágalátos Diákhitel Központ pakolt fel.

Hogy miért, azt nem értem, a hallgatói jogviszonyom még megvan, 35 éves sem vagyok (tehát törlesztenem még nem kellene, különben meg azóta is szorgalmasan utalgatják a pénzt), és valótlan adatot sem adtam nekik semmiben. (A weboldalukon ezeket a lehetséges okokat adják meg). Azt is írják továbbá, hogy mielőtt KHR listára tesznek, írásban értesítenek. Ilyet nem kaptam.

Mennyi időt vesz igénybe az, ha panaszt teszek, és megtéríti-e nekem valaki azt a kárt, amit egy vételi szerződés meghiúsulása okoz... és ki téríti meg azt a kárt, amit - igaz akaratlanul - én okoztam az eladónak azzal, hogy biztosra ígértem a vásárlást? Vagy mennyi esélye van annak, hogy a Diákhitelék belátják a tévedést, leszednek erről a vacakról, és az egész happyenddel zárul?

Egyetlen egy dolog gyanús, a szerződés összeg 2 200 000-re szól, én pedig ennek a tartozással felette járok, lehet hogy akkor kellett volna elkezdeni törleszteni? De hát arról sem kaptam semmilyen értesítést....

Szóval mi a fene van ilyenkor? :)

(PANIC MODE)