Bűzlő szomszéd


Beati74 # 2014.09.02. 08:08

Köszönöm mindenkinek az eddigi tanácsokat:)

1.Ha kérem a határozat végrehajtatását, mennyi ideje van az önkormányzatnak lépni? Ugye a határozatot a szomszédomnak 3 nap alatt végre kellett volna hajtania. Ezt nem tette meg, csak utólag és 5 nap nyugalom után most ismét kezd gyanússá válni a helyzet. A bűzt lefényképezni, felfogni nem lehet.
2.Megint nekem kell bizonyítanom, hogy bűz van nála, vagy hozzá is kimehetnek egyszerűen megvizsgálni, hogy eltűntette-e a szagokat?
3.Ha a körfolyosón az ajtóm előtt időszakosan lehet érezni a szagokat, arra is kiterjed a birtokvédelem, vagy csk kimondottan, ha a lakásomat érinti. Hozzátezsem, a folyosóra nyíló bjárati ajtóm nem zár teljesen és az is flháborító, ha befogott orral tudok csak az otthonomba bemenni.

Köszönöm!

derill # 2014.08.30. 19:23

Azért sok más lehetőség is van. Fordulhatsz az ANTSZ-hez, hiszen ha tényleg vizeletszag van, akkor fertőzésveszély is van.
Ezen felül a személyhez fűződő jogaid megsértése miatt pert is indíthatsz ellene és ez esetben kártérítés megfizetésére kötelezhetik, eltilthatják a további jogsértő magatartástól stb.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.08.29. 15:46

Igen, bár a Jegyzőnek azonnal végre kell hajtatnia a határozatát, azt csak fokozatosan teheti. Először bírságol, majd másodszor is és ha nem vezet eredményre, akkor maga intézkedik a végrehajtatásról.
Ebben az esetben ajánlatot kell beszereznie 3 takarító cégtől, majd szabályszerűen értesíteni kell a szomszédodat, hogy mikor vonulnak ki.

Beati74 # 2014.08.29. 07:46

Kedves Immaculata! Nagyon szépen köszönöm.
Arról esetleg tudsz valamit, mire mennyi ideje van jogilag a jegyzőnek/birtokvédelmisnek?
Kérelmet benyújtottam egy hete a végrehajtásra, de nagyon nagy acsönd, hozzá kell tennem, a szomszédomban is nyugi van legnagyobb meglepődésemre...Kérdés csak, mikor csinál újra maga alá vagy iszik annyit, hogy bűz legyen. Most így felesleges hozzám bárkinek is kijönnie, ha a szomszédban csukva van az ajtó/ablak, akkor nyugtom lehet. Csak ne jöjjön vissza a meleg!
A szomszéd nő megsértette a 3 napos határidőt, amennyi idő alatt ki kellett volna takarítania, de azzal nem sokat törődtek eddig a hatóságok.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.08.28. 13:56

A birtokvédelmis azt mondta, ő annyit tehet, hogy megbünteti, de ha nem enged be a nő senkit sem a lakásába, akkor kitakarítani sem tudnak nála.

Ez nem igaz. Ha a szomszéd önként nem hajtja végre a határozatot, akkor kérni kell írásban a Jegyzőt, hogy ha a bírságolás nem vezetett eredményre, a szomszéd költségére hajtassa végre a határozatát.

Ha a Jegyző nem mozdul, akkor a felettes szervhez kell fordulnod. (megyei kormányhivatal, de akár a felügyeleti szervhez is lehet (Közigazgatási Minisztérium).

Beati74 # 2014.08.28. 11:23

Senkinek sincs valami jó ötlete?
Ma voltam egy neves ügyvédnél, semmi jóval nem bíztatott, nagyon elkeserítő:( Eladni is csak úgy lehet a lakásomat, ha belevesszük a szerződésbe, hogy a szomszédommal gondok vannak és előfordulhat a birtokháborítás, de így ugye senki sem fogja megvenni a lakásomat normál áron, hiába teljesen modernül felszerelt. Aztán pereskedhetek évekig a lakás értékvesztése miatt, illetve ha kártérítést szeretnék.

Beati74 # 2014.08.20. 12:30

Sziasztok! Szomszédom alkoholista és rendszeresen, 3 hónapja hányingerkeltő, gyomorforgató vizeletszag árad át az erkélyemre, lakásomba. Birtokvédelmi eljárást elindítottam, határozat megszületett, miszerint meg kell szüntetnie a szagokat, de a nő nem tett semmit sem, a lakásom így lakhatatlan lassan, én már belebetegszem, hisz szellőztetni sem tudok, egyetlen 1 ajtóm/ablakom van, az erkélyelválasztótól 30 cm-re. Már a lakásom eladásán gondolkodok, mert ezt így nem bírom, illetve azon, hogy albérletbe megyek, holott saját modern, szépen berendezett lakásom van. Mit lehet tenni ilyen esetben? Ezeket a költségeket rá lehet terheltetni? Hisz őmiatta kell elköltöznöm, aminek nagyon magas költségei vannak. Nem költöztem volna el, minden pénzem ebbe a kis lakásba öltem ( 28 nm2 és 7,5 nmes erkély tartozik hozzá):( Kényszerelvonóra nem lehet elvinni a nőt, gyámhivatalnál elindítottam a gondozásba vételi eljárást, bár az esély kicsi hisz ha nem iszik, akkor össze tudja szedni magát, bár az a hónap 30 napjából kb csak 2 nap...Nagyon el vagyok keseredve, már az idegességtől dolgozni sem tudok rendesen és napi szinten hasmenésem, gyomorgörcsöm, sírórohamaim vannak.
Gyerekei sem tudták meggyőzni, hogy kezeltesse magát, családsegítő is volt már kint nála.
A birtokvédelmis azt mondta, ő annyit tehet, hogy megbünteti, de ha nem enged be a nő senkit sem a lakásába, akkor kitakarítani sem tudnak nála. Maga alá vizelt, a szagok onnan vannak:( A ház folyosóján is lehet sokszor érzni, más lakókhoz is bemegy a bűz néha, de mivel közös erkélyünk van, amire kénytelen voltam már elválasztót építtetni, a szagok nálam a legerősebbek és a legkínzóbbak.
Ha tudtok jó ügyvédet, azt is megköszönném, muszáj lesz tennem valamit:(