Választási etika!


groszfater@gmail.com # 2014.10.06. 07:53

Béla könnyű helyzetben van, úgy 8-10 év múlva bölcs öreg-
emberként csak ennyit változtat jelenlegi véleményén /:)/
:(
Áron Te viszont kénytelen leszel 8-10 összetett mondatban
bírálni az akkori közállapotokat...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.06. 06:59

:)

ObudaFan # 2014.10.06. 06:41

Na, ezért cserébe vállalta -vállalnia kellett! -, hogy némi aprópénzzel segíti a tagországok kül. szervezeteit.
Nem önkéntes, önzetlen adomány tehát, hanem kötelezettség.

Ez megint az a vita, amiből azért tökéletesen látszik, hogy néhány kormánypárti apologéta hogyan teremt párhuzamos valóságot. Miközben a CÖF és a hasonló kormánypárti álcivil szervezetek hatalmas állami támogatást kapnak közpénzből és a kutya nem ellenőrzi őket, cserébe a nevetséges, kormányt ajnározó tüntetések megszervezéséért, a kormánnyal nem feltétlenül egyetértő szervezetek ezer forintos fénymásolási számláit vizsgálja a KEHI. De azért arról kell vitatkozni természetesen, hogy Norvégia kit miért támogat.
Ugyanilyen fölösleges vita volt a médiaszabályozás vitája is - azé a médiaszabályozásé, amitől most már Navracsics is próbál elhatárolódni -, elég bekapcsolni egy köztévés Híradót, és megnézni, hogy közpénzből micsoda kiegyensúlyozott műsorok születnek.

Én igencsak kívánatosnak tartom, hogy a Fidesz számára ne csak intő jel legyen a szocialisták példája, hanem minél hamarabb kövessék is őket, mert nagyjából ugyanoda valók véleményem szerint. Még akkor is, ha jelenleg nem látszik, hogy ebben az esetben ki fogja irányítani az országot.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.05. 19:07

Látom, hogy te is egy burokban élsz és fingod sincs a valóságról.
Az ügyvédként elég érdekes lenne.

De van egy szörnyű gyanúm. Hány éves is voltál te '89-ben?

ius latratus # 2014.10.05. 13:59

...amely (!) nem akar...

ius latratus # 2014.10.05. 13:57

Rasmanov

Nyugi már! Nekem is van szakmunkás végzettségem, 3 évig tanultam azért is, ma bármit elsajátíthat bárki 3 hónap alatt...
Gyalázat.

Tényleg túl könnyű hivatkozni pl.Norvégiára, a kőolajba fulladó kis nemzetre, aki nem akar az Unió tagja lenni, de annak szabadkereskedelmi előnyeit élvezni kívánja. (amúgy tényleg belefulladna az olajba...) Na, ezért cserébe vállalta -vállalnia kellett! -, hogy némi aprópénzzel segíti a tagországok kül. szervezeteit.
Nem önkéntes, önzetlen adomány tehát, hanem kötelezettség.
Nem, nem jól írod, az internet nem alkalmas arra, hogy alaposan tájékozódj. Az tényleg demagóg, ahogy a példákat soroltad.

KBS

2002 óta sokat segítettem én is a Fideszt. Manapság van pár dolog, amit nem értek, de hát nincs kontroll, s néha mintha elszabadulna az a bizonyos hajóágyú.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.05. 12:44

Nem delegáltja, mert az a szavazatszedő bizottságok nem választott, hanem jelölőszervezetek által küldött tagjait jelenti. (A választott tagok még csak tagjai sem lehetnek a jelölőszervezeteknek, item a jelöltek hozzátartozói stb.)
Én a Fidesz képviselőjelöltje vagyok. Hogy miért lennék ettől illetékes az MSZP gondjaival kapcsolatos kérdésekre válaszolni, azt nem tudom.
Az MSZP engem pillanatnyilag egyetlen szempontból érdekel: intő példa a Fidesz számára is, hogy a "nagypárti" lét nem örökkévaló, viszonylag rövid idő alatt le lehet nullázni a mégoly nagy támogatottságot is.

Ami pedig a demagóg minősítést illeti: sohasem voltam a pc híve. Ami demagógia, azt én demagógiának nevezem. Ahhoz pedig már elég sokat láttam, hogy fel tudjam ismerni. A jövőben sem fogok e téren finomkodni.

Egyjogász # 2014.10.05. 11:51

Most látom itt felül, hogy Mr. Csomag a MOMA jelöltje.....éngem érdekel a politika, de halvány fingom sincs, mi aza MOMA....
És emiatt a MOMÁ-ért lépett vissza az MSZP jelölt Jeges Lovas???

Hú, ha ezt szegény Horn Gyula bácsi megérte volna.....

Lagalább írnák ki úgy a szavazólapra, hogy a MAMA jelöltje, hátha akkor néhány nyugdíjas rászavasz, mert azt hiszi, hogy Szabó MAMÁ-ról van szó a szomszéd utcából....:))))

Szerintem a Fidesz kampányközpontban már hetek óta délután kettő és három között egy óra röhögés a program....:))

Egyjogász # 2014.10.05. 11:39

Vazze, szerintetek tényleg az a magyar bal(?)oldal legnagyobb baja, hogy nem tud szavazatszedőket (sem) delegálni?

Akkor, amikor az MSZP a Tóbi gyerek "vezetésével" éppen elért a totális szétesés szélére?
Tóbi előbb hülyét csinált a régóta főpolgármester-jelöltnek készülő régi MSZP-s HoCsából, aztán beállt az általa pár nappal korábban még nem ismert Jeges Lovas MSZP-jelöltsége mögé, majd jól megsértődött, amikor a Jeges Lovas - állítólag - Fletó utasítására jól szarban hagyta az MSZP-t.
Most meg a Maszop országos elnöksége különbözött össze a Fekete Szépség által vezetett budapestivel....no comment.

A "Hogyan Jusson Be Fodor Gabesz Megint a Parlamentbe Minden Támogatottság Nélkül Liberális Bulipárt", meg a többi hatalmas baloldali tömegpárt (tagság: a TV-ben megjelenő nagyarc dumagépek és a haverjaik, vannak vagy százan), no meg a Nem Lehet Más a Politika szót sem érdemel.

No és ott van Fletó ....szerintem még mindíg tőle foshatnak leginkább a fidesznyikek, bár jelenleg annyi esélye van, mint trójai falónak az epsomi derbin.

Úgyhogy Tarlós bácsi kb. szarrá fogja verni Mr. Csomagot a Senki Által Nem Támogatott önjelöltet, és akkor az a legnagyobb gond, hogy nem ül ott MSZP-s szavazatszámláló a bizottságokban (szerintem már senki nem vállal fel akkora blamát, hogy minimális köze is van az MSZP-hez...:) )???

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.05. 10:53

Szerintem szociális terület. Rasmanov majd kijavít, ha nem.

Igazából úgy értettem, hogy az egyik szakja biztos: Demagógia - valami. ;)

ius latratus # 2014.10.05. 09:35

Nézz utána hogyan működik egy sikeres állam: Norvégia, Svájc, Ausztria, Németország, Dánia..."

Nem éppen ékes példa egy konok konzervatív számára, ugye tudod?

ius latratus # 2014.10.05. 09:21

Béla

Szerintem szociális terület. Rasmanov majd kijavít, ha nem.

ius latratus # 2014.10.05. 09:20

A fele-fele arányhoz: semmi nem akadályozza a baloldali pártokat, hogy delegáltat küldjenek a bizottságokba. Utólag kár azon nyammogni, hogy ott mindenki fideszes volt...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.05. 09:00

Mi volt a másik szakod a főiskolán?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.05. 09:00

Látva sikeres államok működését, pontosan ezen mechanizmusok miatt sikeresek
ROFL

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.05. 08:58

ez abszurd és drámai. Legalább fele, fele arányban kellene bal és jobb oldalról képviselve legyenek
Konkrétan? A Fidesz kutasson fel és delegáljon MSZP-s szavazatszedőket, mert a baloldali pártok erre sem képesek?

Egyjogász # 2014.10.05. 05:26

Szerintem Magyarországon klasszikus "baloldali" és "jobboldali" kategóriák már régen értelmüket vesztették.

Pl. a Fidesz által megvalósított dolgok közül jónéhány nyugaton a baloldali pártok programelemei közé tartoznak (persze ezek a pártok messze nem olyanok, mint a nálunk baloldalinak hazudott pártok).

Az MSZP meg Megyó és különösen az őt megpuccsoló Fletó óta nyugaton színtiszta jobboldali pártnak minősülne, nem is beszélve a Fletópártról.
(Önmagában az is vicces, hogy egy milliomos bankár és egy milliárdos kapitalista vállalkozó legyen egy baloldalinak mondott párt elnöke. Nyilván a kisemberek érdekeit fogják képviselni a bankokkal és a pénzemberekkel szemben...:))

tszil # 2014.10.02. 15:30

Ius én alattam még nem csaltak mert nem tudtak! már4x mondtam le az elnökséget de mindig könyörögnek, hogy becsületes legyen a választás! Az új tövény meg semmit nem ér az neked való bár nem tudom mi vagy talán ügyvéd segéd? vagy takarítol?

ius latratus # 2014.10.01. 14:04

Tszil

Te valami hvb-s tag (póttag) vagy, aki ebben az esetben a Törvény Őrének képzeli magát?

tszil # 2014.10.01. 09:56

Rasmanov igazad van , a függönyöket le fogom szedetni sőt fel sem rakatom ,hisz van olyan papír fülke amin nincs semmi és csak háttal áll a polgár! Igy a szavazata titkos és nem sért semmi jogszabályt!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.30. 10:52

Ne kötekedj! Az a magatartás a bűncselekmény, amelyet a kérdező leírt.

Dr.Attika # 2014.09.30. 09:14

Milyen cselekménye bűncselekmény Heller Ágnes részéről Béla?

Egyjogász # 2014.09.30. 07:32

Olyan más egyetemen is előfordult, hogy megvetették az egész évfolyammal az egyik oktató évek óta (szó szerint) pincében porosodó könyvét, azzal, hogy a vizsgáztatás zömében annak alapján fog történni, aztán a vizsgán egy szót sem kérdeztek a remekműből...:)) (Sőt az egyik vizsgáztató vizsgázói kérdésre közölte, hogy azt a faszságot ő még csak nem is olvasta, mert a második oldal után elege lett belőle (sic.) )

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.30. 03:39

Ez meg bűncselekmény.

Dr.Attika # 2014.09.29. 19:26

Választási etika nem létezik. Sőt etika sem létezik. Vegyük alapul Heller Ágnest. Etika tankönyvet ad, adott ki joghallgatóknak, mely tankönyvet az addigi tartalmas, olvasható, tanulható filozófia miskolci professzor ellenében adja ki.
A tanársegédet megkérdeztem 2002-ben, hogy miért is a váltás. Lányos zavarában elárulta, hogy "Heller Ágnest támogatni kell a MTA iránymutatása szerint."
"Elismerem" Heller Ágnes eddigi "tudományos munkásságát".
Seggnyalással, elvek haszonszerzési célból történő feladásával ember így még nem biztosította be öregkorát.
Mögötte második helyen Tamás Gáspár Miklós helyezkedik el.