Kettős állampolgárság kérdés


magyarzo pistike # 2014.09.29. 21:39

Tisztelt Ügyvédek!

A következ kérdésem lenne:

kettős állampolgár vagyok, van bejelentett magyarországi lakcímem (nem saját tulajdonú ingatlan) és harmadik, nem EU-s országbeli állampolgárságom, ahol szintén van bejelentett lakcímem.

Eredetileg harmadik országbeli állampolgár vagyok/voltam de néhány éve az egyszerűsített honosítási eljárásnak kösöznhetően felvettem a magyar állampolgárságot is, mivel magyarországon dolgoztam (sajnos feketén, mert a főnök nem akart bejelenteni...)
Jelenleg külföldön tartózkodom (mostantól legyen ez harmadik ország a jobb érthetőség érdekében). Harmadik országbeli rendszámtáblás autót hajtok, ami az apám tulajdonában van.

Azt szeretném kérdezni, hogy mit kell tennem, hogy a törvény előtt "tiszta legyek" és jogilag ne legyen ütközés/problléma abban/abból, ha például magyarországra utazok a már említett kocsival.

Mi történik abban az esetben, ha a harmadik, nem uniós országban bejelentett munkaviszonyom lesz? Ki kell jelentkeznem a magyarországi lakcímemről? Ha igen, ez mivel jár? Gondolom "egyszerre nem lakhatom két helyen" alapon nem lehet kettő bejelentett lakcímem...De mi van akkor, ha például 1 évet külfldön dolgozom egy harmadik orsázgban, majd "hazamegyek" magyarországra néhány órát...

TB jogosultságom nincs ha jól tudom. Előre is köszönöm.

Előre is köszönöm.