Albérlő kiskorú gyermekkel


freckled4 # 2014.10.31. 08:37

Jelzem a gyerek eddig (2 éve) nem számított plusz egy fogyasztónak.
Az lesz a legtisztább ha előveszem a közös képviselőt.
Köszi a hozzászólásokat, szép napot Nektek!

Zoltanuss # 2014.10.31. 04:45

freckled freckled !
Miért nem tanulsz meg számolni. A lányod és te az kettő fő.

C I N I # 2014.10.30. 14:37

Gondolom, hogy a kiskorú gyermeknek Te vagy a törvényes képviselője, gondozója, ez a lakóhelyetek, tehát az is egy főnek számít a lakásban.

Abszolút jogosnak tartom a lakók igényét. Nálunk is így van, az egy hónapos csecsemő is plusz egy fő...

Természetesen az időlegesen ott tartózkodó látogatók nem számítanak fogyasztónak.

freckled4 # 2014.10.30. 08:40

Üdv Mindenkinek!
Két éve bérelek egy lakást 9 éves lányommal Budapesten.
A közös költség tartalmazza a hidegvíz átalánydíját, ami háztartásonként fejenként fizetendő. A gyerek nem számít fogyasztónak, így az egy főre eső átalányt fizetem.
A szerződésben foglaltak szerint a lakásban a lányom és én tartózkodunk életvitelszerűen. Valamilyen oknál fogva nemrégiben rámszálltak a szomszédok és azt követelik rajtam, hogy két főre fizessem a hidegvíz átalányát.
Kb. heti 1x szokott nálam aludni a Párom és néha meglátogat Anyám is, aki 200km-re lakik, tehát értelemszerűen ő is nálam éjszakázik olyankor.
A főbérlő most azzal szeretné megvédeni magát (feltételezem a nem adózott albérletkiadás és az emiatti feljelentéstől való félelem lehet a háttérben), hogy felajánlotta a nevemben a hidegvízdíj májusig visszamenőleges kiegyenlítését. Ezzel én természetesen nem értek egyet.
Tegnap reggel fél 8kor becsengetett a gondnok azzal, hogy felmérést tart melyik lakást hányan lakják. Jeleztem, hogy a lányom és én vagyunk a lakásban. Ő azzal búcsúzott, hogy "akkor tehát két fő".
Kérdem én, hogy ebben a helyzetben milyen jogaim vannak. Senkit nem ismerek a közvetlen környezetemben akinél gondot okozott volna ha ott éjszakázó vendéget fogad. Jelzem gyakrabban utazunk el otthonról mi magunk, mint ahányszor vendéget fogadunk.
Köszönöm a választ!