internet kiépítés


nanemaaa # 2014.12.23. 08:17

Ez egy szolgáltatás. A szolgáltatást a szolgáltatónál tudod megrendelni. A szolgáltató vagy szolgáltat, vagy nem. Ha úgy ítéli meg, hogy ezt a rendelkezésére álló technika nem teszi lehetővé, akkor megtagadja a szolgáltatás teljesítését. Elvileg megteheti "csak" alapon is, bár ez üzleti szempontból nem tűnik jó reklámnak. Ha az egyik szolgáltató nem szolgáltat, akkor jogodban áll más szolgáltató szolgáltatását igénybe venni. Pl mobil internet lefedettsége gyakorlatilag teljes mindhárom nagy szolgáltatónál és nem kell hozzá semmi különös beruházás (várárok ásás, üvegszálas fénykábel fektetés....stb) sem a fogadására.

capisca # 2014.12.22. 10:10

Kérdésem az lenne, hogy ezt az igényt hol tudom be jelenteni, és mi várható?

Annál a szolgáltatónál, aki a faluban a szélessávú internetet adja.

Joguk van elutasítani, semmibe nézni az utcánkat, ahogy azt eddig is tették?

Igen.

Jocirka # 2014.12.21. 21:13

Tisztelt Jogifórum!

Nyírmeggyesen élek egy eldugott, 200m hosszú zsákutcának a végén. Az utca ezen részén 6 ház található, melyből egy félkész, és egy ház birtokol vezetékes, szélessávú internetet. Az az egy ház a 200m hosszú útszakasz legelején van. Ezen útszakaszon, az első házon túl nincs se aszfalt, se vezetékes telefon és társai, se földgáz. Földút, áram és közvilágítás van. Igényt tartana legalább 3 család a szélessávú internetre.
Kérdésem az lenne, hogy ezt az igényt hol tudom be jelenteni, és mi várható? Joguk van elutasítani, semmibe nézni az utcánkat, ahogy azt eddig is tették? Vagy nekem van jogom az internethez és "követelhetem" azt?

A válaszokat előre is köszönöm
és, ha már volt ilyen kérdés, elnézést, hogy nem néztem szét.