Kozmetikus nem fizeti vissza a pénzem


tlia # 2015.03.13. 07:05

Kedves Business Law,

Megkért, hogy jelezzem ha voltam a műintézményben :)

Szerencsére a tulajdonos/kápó nem volt ott, de van egy olyan érzésem, hogy amikor be vagyok írva sosem lesz ott. Közben találtam egy oldalt, ahol rengeteg panasz van a nőre, volt aki azt hitte kandi kamerás felvételen van annyira abszurd volt a helyzet.
A FB oldalon egy munkakereső azt írta ( egészen friss pár napos ) hogy azt mondta neki a tulaj,csak akkor mondja meg neki hogy mennyit fizet munkabér gyanánt, ha már elvállalta az állást. ( Miskolcon lakik a lány ) Én ilyet még életemben nem hallottam, hogy vakon kellene egy állást elvállalni.

Velem nagyon kedves volt az a kezelő, aki az előtt is az volt velem. Ismét várnom kellett, de addig kaptam egy negyedórás ingyenes kezelést, hogy addig se " unatkozzak "
Szóval lejárom ami hátra van, és elfelejtem örökre a helyet. Ez egy jó tanulság: nagyon alaposan tájékozódni kell hogy hova fizet be az ember.

Köszönöm hogy foglalkozott az üggyel.

Üdvözlettel,

Lia

tlia # 2015.03.05. 09:49

Kedves Business Law,

Én nyugodt voltam, inkább roppant dühös/mérges voltam, hogy pechemre egy prosztó szalont fogtam ki. Ha az ember befizet egy szolgáltatásra nem ezt a bánásmódot várja el, főleg nem, egy kifejezetten nőknek szánt helyen. Nem mellesleg egy nőtől. Nem sok üzleti érzék szorult a nőbe, mert - mint már mondtam - a FB-on is sokan panaszkodtak a bunkó stílusára.

Tegnap írtam nekik, hogy folytatom a kezelést, de elvárom hogy ne érjenek kellemetlen élmények az üzletben, és minden tekintetben színvonalas kiszolgálást kapjak. Nem csak a pénzemért, hanem azért is hogy betartsa amit ígér a honlapján.

Minden esetre nem nagy örömmel megyek. Gondolom akinek már volt kellemetlen élménye szolgáltatóval és újra oda kell menni, az megérti.

Még nem válaszoltak :)

A magyar emberek kedvességéről hosszan lehetne vitatkozni. Azt gondolom - pont úgy mint más országban - vannak kedves és vannak kevésbe kedves emberek, és sajnos nagyon sokan vannak a bunkó kategóriába tartozók. Én kifogtam egy ilyet :)

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.03.04. 19:06

Ezek után százszor meggondolom, hogy valaha előre befizessek e nagyobb összeget, mert ha már ott a pénz akkor vagy soha, vagy későn vagy csak akkor kapom vissza, ha előtte még én invesztálok közjegyzői díj, eljárási díjba. Azt hiszem ezen a téren még el vagyunk maradva bőven Európa fejlettebb országaitól.

A gondolat második felében nagyon nincs igazad és kár ezzel összefüggésben bármilyen fejlettségi lemaradásról írni. Egyrészről vélelmezem, hogy Európa "fejlettebb" országainak jogrendszerét éppen annyira nem ismered, mint a magyar jogrendszert, másrészről, az eljárási költségeket annak kell megelőlegeznie minden esetben, akinek érdekében áll, aki az eljárást kezdeményezi. Ennek megvan az ésszerű oka.

tlia # 2015.03.04. 10:28

Kedves Business Law,

Nem, természetesen nem kért bocsánatot. Annyit írt ( a beosztott gondolom a főnöke utasítására ) hogy továbbra is szeretettel várnak ( sic )

Szeretném még egyszer világossá tenni: Nem mentem ki a váróteremből!!!!! A váróterem ajtófélfájának dőltem, belül a teremben, tehát végtelenül gonosz voltam, hogy kb. 3 métert előrébb mentem az ajtóhoz és ott várakoztam. Én mindig pontos vagyok, ezeket a gépeket percnyi pontosságra osztják be. Egy kezelés fél óra, jön a következő. Nálam az előttem lévő csúszott, késve jött...innen jött az én csúszásom is és mivel már untam magam ( nem vittem magammal semmit sem ) ezért az ajtófélfánál álltam ugrásra készen.

De, én is egy ilyen értelmű levelet írtam, mivel az itt elhangzottakból rájöttem, hogy valószínű soha nem fogom visszakapni a pénzem, ami azért valahol elkeserítő.

Ezek után százszor meggondolom, hogy valaha előre befizessek e nagyobb összeget, mert ha már ott a pénz akkor vagy soha, vagy későn vagy csak akkor kapom vissza, ha előtte még én invesztálok közjegyzői díj, eljárási díjba. Azt hiszem ezen a téren még el vagyunk maradva bőven Európa fejlettebb országaitól.

Köszönöm szépen az együttérzést és a segítő szándékot.

tlia # 2015.03.03. 21:53

Kedves Lyonee,

Soha nem kukkolnék másik vendéget. Valahogy nem érzek rá késztetést. A váróterem ajtófélfájának dőltem, ami még csak közel sincs a másik szobához, a hsz-emben is ezt írtam.

Kedves Business Law,

Sokáig éltem külföldön, ott is jártam szépségszalonban, de valahogy közel sem voltak olyan bunkók az emberek mint itt ebben a műintézetben. Egyébként megnéztem máshol is ezt a kezelést, és pont fele árért megtaláltam, tehát a francokat volt itt +10 alkalom ajándék, egyszerűen megvetetett velem 20 alkalmat. Ügyes húzás volt, csak magamat okolhatom hogy nem néztem körül. Mentségemre szolgáljon nem sűrűn veszek igénybe ilyen kezelést, és még soha nem találkoztam ilyen alpári viselkedéssel egy kozmetikában.

Kedves Kelvin,

Valóban félelmet kelthetett benne az a kijelentésem, hogy addig nem megyek el amíg a pénzem vissza nem adja. Erre mondta, hogy akkor kihívja a rendőrséget, én pedig kifejezetten szerettem volna hogy kijöjjenek. Ugyanis nem adott számlát, feketén kezel. Amihez a rendőrségnek nem sok köze van, de legalább jegyzőkönyv lett volna róla. Ugyanis se panaszkönyv, se vásárlók könyve se semmi nincs a " szalonban "

Ma este kaptam egy e-mailt, hogy még mindig várnak a kezelésre, a pénzem pedig még nem tudják vissza utalni mert " pénzügyi nehézségeik " vannak.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.03.03. 20:41

Szerintem csak az általad befizetett összeg mínusz a három alkalom lenne visszakövetelhető. Lényegében ezért fizettél ilyen kár érhetett. A 10 alkalom pedig ajándék lett volna, azért nem fizettél.

Azért megjegyzem, hogy ahogy egyre jobban kirajzolódik a történet, nekem úgy tűnik, hogy inkább a részedről történt elállás. Nyilván heves indulatok, szóváltások voltak, de szerintem ez igen is lényeges körülmény lehet.

A kezeléseket korábban nem a tulajdonos végezte, most is elintézhető lett volna, vagy ha most nem is, akkor a későbbiekben, hogy más végezze ezeket. Ennek akadálya a tulajdonos részéről szerintem nem lett volna.

ráadásul először a tulajdonos vetette fel az ötletet, hogy rám hívja a rendőröket amiért kértem vissza a pénzem és kilátásba helyeztem hogy addig nem megyek el amíg vissza nem adja” - Ha tegyük fel, hogy olyan magatartást tanúsítottál, ami a tulajdonosban félelmet, riadalmat kelthetett, akkor alappal hívhatta volna ki a rendőrséget. (Nem azt mondom, hogy ilyet tanúsítottál.)

Szerintem próbálj meg inkább megegyezésre jutni vele. Előfordulhat, hogy Neked is engedni kellene kicsit a követelésből. Jobban járnál még egy megegyezéssel, mint egy hosszadalmasabb jogi eljárással.

Lyonee # 2015.03.03. 20:23

Mielőtt olyan nagyon belelendülnétek.
"- egy vendég volt még a szalonba a másik szobában ahol végzett a gép vele, én pedig arra a gépre vártam"
Várni a váróban kell, és nem az ajtófélfának dőlve kukkolni a másik vendéget. Ezt a tulajdonos a másik vendég érdekében nem engedheti meg.
Igaza volt a tulajdonosnak.

tlia # 2015.03.03. 08:27

Nagyon köszönöm a segítségeket.

Igen, most itthon az íróasztalom mellett nekem is abszurdnak tűnik, hogy egy szépségszalonba az ember rendőrt hív.

De akkor ott, abban az idegállapotban teljesen normálisnak tűnt,( Szolgálunk és védünk ) ráadásul először a tulajdonos vetette fel az ötletet, hogy rám hívja a rendőröket amiért kértem vissza a pénzem és kilátásba helyeztem hogy addig nem megyek el amíg vissza nem adja.

Ő azt mondta, hogy mivel ő a tulajdonos ő még azt is megszabhatja, hogy egyáltalán folytatja-e a kezelést velem, erre mondtam neki, hogy ilyen körülmények között én sem szeretném folytatni.

Azt gondolom, hogy akár akadályozta akár nem, van olyan körülmény - főleg ha az ember testéről van szó, bár nekem csak arckezelésem volt - hogy lehetetlenné válik a teljesítés. Ez véleményem szerint vonatkozhat orvosra, kozmetikusra hiszen az ember nem köteles elviselni hogy számára undorító ember érjen hozzá, főleg akkor nem ha ezért a szolgáltatásért még fizet is.

Az pedig egyenesen vizes zuhanyként ért, hogy rám parancsolt hogy az ajtófélfától menjek vissza a szobába, és üljek le ( 15 perc késésben volt ) Én kérdeztem tőle, hogy miért baj, hogy az ajtófélfánál állok, - egy vendég volt még a szalonba a másik szobában ahol végzett a gép vele, én pedig arra a gépre vártam - nem szeretnék vissza menni és leülni. Erre fogta az ajtó kilincsét és közölte, hogy márpediglen ő még azt is megteheti, hogy rám zárja az ajtót és elkezdte csukni befelé. Ekkor mondtam neki, hogy ne merje rám zárni az ajtót, és gondolom olyan lehetett az arcom, hogy ekkor elengedte a kilincset.

Az egész légkör, stílus, bánásmód szöges ellentétben állt azzal amit hirdet és amiért az ember egy szalonba megy: a kényelmes ellazulást.

Lenne még néhány kérdésem:

  1. Az ajánlat úgy szólt: 10 alkalmas bérlet+10 ajándék = 65 ezer forint. Én ebből 3 alkalmat jártam le ( nem volt addig ott a nő ) tehát én 55.250 ft-ot várok vissza, ő viszont a 10 alkalmat veszi alapul és csak 45.500 ft-ot akar visszafizetni. Ismét nem nagy összeg a különbség, csak szeretném tudni hogy melyik a jogos és egy forintot sem szeretnék ott hagyni.
  2. Írtam neki felszólító levelet, ő már másnap válaszolt, hogy a fenti összeget vissza utalja. Kell várjak 30 napot, hogy beérkezzen a pénz ( én 3 napot jelöltem meg a levelemben ) vagy elindíthatom a fizetési meghagyást már most is. Maga az eset február 23-án történt, én másnap azonnal írtam neki.
  3. Milyen összeget írjak be a meghagyásba, hogy benne legyen az én összes költségem, mert nem szeretném hogy a förtelmes eljárás után még anyagilag is károsodjak.

Ismét nagyon köszönöm a válaszokat.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.03.02. 19:55

Kedves tlia!

Felesleges ezzel ügyvédhez menni. Egy közjegyzőhöz kell elmenni és ott közjegyzői fizetési meghagyás kibocsátását kell kérni. Ennek díja van, legalább 5ezer forint. Ha ellentmondással él a fizetési meghagyásra, akkor lehet bírósághoz fordulni.

Bevallom őszintén, hogy sose értettem, hogy az emberek többsége miért gondolja azt, hogy ha rendőrt hív, akkor majd a rendőrség bíróságként, "igazságszolgáltatóként" polgári jogvitákat is el fog helyben egyből dönteni.

Másrészről abba inkább nem is mennék bele, hogy mennyire lenne megalapozott egy esetleges bírósági eljárásban a kérelmed, mert gyakorlatilag nem tiltotta meg azt, hogy felhasználd a bérletet. Szóval adott esetben előfordulhat, hogy buknál még egy bírósági eljárást is. Persze ez csak az én véleményem.

ObudaFan # 2015.03.02. 19:49

Ha a keresetlevél benyújtása után fizeti meg az alperes a követelt tőkeösszeget, attól még a kamatokra és a perköltségre fenn lehet tartani a keresetet. Mondjuk azt tudd, hogy a jegybanki alapkamat nem túl magas, ügyvédi munkadíjat meg nem ítél meg annyit a bíróság pernyertességed esetén sem, mint amit kifizetsz.

tlia # 2015.03.02. 19:23

Kedves Fórumozók, Kedves Ügyvédek

Annyira hülye ügy ami történt velem, mégis nekem iszonyat dühöt, bosszúságot okozott.

Vettem egy " szépségszalonban " egy 10 alkalmas bérletet, kaptam hozzá +10 kezelést ajándékba. Három alkalmat már lejártam, amikor a 4. alkalomnál ott volt a tulajdonos nő, aki mint egy láger kápó viselkedett, és gyakorlatilag be akart zárni a váróterembe, miután már csúsztak az időponttal 20 percet és én az ajtófélfánál merészeltem állni.
Természetesen vita lett, közölte hogy ő a tulaj és hogy tulajdonképpen bármit megtehet még azt is hogy nem ad több kezelést, én pedig mondtam, hogy ilyen hangulatban soha nem is tenném be oda a lábam, viszont kérem vissza a pénzem.

Azt mondta ott, azt nem adja én viszont ragaszkodtam hozzá hogy addig nem megyek el amíg nem adja vissza ami visszajár. Rendőrt akart hívni, végül én hívtam fel onnan a rendőrséget, akik persze nem jöttek ki helyette ajánlgatták a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget.

Írtam egy e-mailt, hogy 3 napon belül utalja át a pénzem vagy jogi útra terelem az ügyet. Visszaírt hogy vissza utalja. Ennek már két hete és biztosan tudom, hogy esze ágában sincs egy vasat sem vissza adni.

Az lenne a kérdésem, hogy ha valóban elmegyek egy ügyvédhez és elindítom a pert, viszont még a tárgyalás előtt átutalja a pénzt akkor a per okafogyottá válik?

Ebben az esetben ugyanis ismét rosszul járok, mert egyrészt a pénzem használta X ideig ráadásul fizethetem az ügyvédi költséget. Az már csak hab a tortán, hogy ő a 10 alkalomból fizetné vissza a maradékot, én viszont úgy vettem, hogy 20 alkalom és abból kérném vissza ami még visszajár.

Nem egy nagy összeg, de ahhoz baromi nagy,hogy ez a nő akár egy forintot is keressen rajtam. Egy kozmetikába az ember relaxálni, pihenni megy és álmában sem jut az eszébe hogy gyakorlatilag egy kiképző táborban is jobb a hangulat és a stílus. Sajnos nem néztem meg előtte a FB-ot, ahol már jelezték hogy bunkó, modortalan. Számlát nem kaptam, amikor dühömben mondtam neki, hogy jelzem a NAV-nál halál nyugodtan mondta, hogy csak menjek nem zavarja.

Bevallom őszintén, hogy olyan düh, bosszú van bennem ezért a megalázó szituációért, amit még soha nem éreztem.

Minden segítő ötletet hálásan köszönök.

( elnézést ha hosszú voltam, de így kerek a történet )