bölcsődei / óvodai ellátás jogosultsága


ildikke # 2015.04.01. 11:43

Tisztelt Ügyvéd Úr,

köszönöm válaszát, lehet, hogy kicsit félreértettük egymást.

Én azt olvastam, hogy óvodai ellátás attól a nevelési évtől kötelező, amelyikben a gyermek augusztus 31-ig betölti a 3. életévét. Ez nálunk nem áll fenn, gyermekem csak októberben lesz három, ez alapján valóban csak jövő évtől lenne számára kötelező az ovi. Rosszak az értesüléseim? Erre mondták azt az önkormányzatnál, hogy még jövő év augusztus 31-ig jogosult bölcsődei ellátásra, holott idén októberben már betölti a hármat, a bölcsiben viszont azt mondják, hogy 3 éves koráig lehet csak beíratni. A két vélemény ellentmond.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.01. 10:30

Kötelező lesz ősztől az óvodáztatás. Nyilván nem csak a szülő számára, hanem az önkormányzatnak is az ellátás biztosítása.

(A két tájékoztatás teljesen összhangban van szerintem. Bár sok értelme nincs, hogy egy hónapig még bölcsődébe járjon a gyerek.)

ildikke # 2015.04.01. 09:04

Tisztelt Szakértő!

Gyermekem októberben tölti be a 3. életévét. Szeretnénk őt óvodába beíratni, de az önkormányzatnál nem sok jóval biztattak, mivel augusztus 31-ig nem tölti be a 3-at, csak akkor tudják felvenni, ha marad férőhely, ennek pedig kicsi a valószínűsége, ezért írassuk be bölcsibe is, mivel 2016. aug. 31-ig még jogosult bölcsődei ellátásra. Hívtam a bölcsit, ott azt a tájékoztatást adták, hogy bölcsődei ellátás 3 éves korig jár. Mi az igaz? A gyermek mennyi idős koráig jár törvényileg bölcsődei ellátás? Ha oviba még nem, bölcsibe már nem veszik fel, valóban egyetlen megoldás a magánovi sok-sok pénzért?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel

Ágnes