Indokolatlan időhúzás?! SOS!


labotiti # 2015.05.04. 15:07

Kedves Business Law!
Pedig biztosra vettem, hogy Ön ügyvéd. Ebben is tévedtem. Viszont ma beszéltem az ügyvédnővel, akinél korábban jártam, és semmi "kézzel fogható" megoldást nem tudott javasolni, most csak azt hajtogatta, hogy ez az ügy még hosszú hónapokig, évekig is húzódhat.. Örülök, hogy nem bíztam meg ezidáig.. Kaptam egy telefonszámot, egy másik ügyvédét, vele telefonon egyeztettem, viszont csak jövő hétfőn tud fogadni, viszont ő azt mondta, mindenre találunk megoldást..
Kedves noilar!
Ezt, hogy amíg vér nem folyik nem csak a zaklató fél tudja, hanem a bántalmazott is. Mert kis hazánkban ez "dívik".. Valóban szomorú, de ez a valóság! Már csak azt sajnálom, hogy nem készítettem az egészről hangfelvételt, pedig korábban a lányom mondta, hogy azt kellene.. Csak abban az abszurd helyzetben azt se tudtam, mit tegyek.
El lehet képzelni, hogy mit tud(na) tenni egy 49 kg-os nővel (velem) egy 110 kg-os férfi (volt élettársam)! És most mégis kinek írjak? A bíróságnak? Ha leírom, akkor is állítások fognak egymással szemben állni, mert ő úgysem ismeri el a dolgokat! Persze, természetesen van tanúm.. De ennél jobban megkeseredve egy ember már nem lehet, mint amennyire vagyok..

noilar # 2015.05.03. 21:50

Könyörgöm!

írásban bejelenteni mindent úgy ahogy történt.
Nem szóban bazseválni a rendőrökkel, nyoma nem lesz amíg vér nem folyik, ezt a zaklató fél tudja.

A járőr mindent lereagál valahogy, de bizonyítani nem lehet hogy hogyan is volt, mert állítások fognak szemben állni egymással.

Ha valami írásban be van jelentve akkor azzal máshogy foglalkoznak. Ott már van/lesz felelős az ügy mögött a hatóság oldalán is.
Szomorú, de így van.


noilar

labotiti # 2015.05.03. 13:52

Tegnap este,fél 7 körül. A fiam Ausztriában él és dolgozik, csak minden 2. hétvégén jön haza,1 vagy 2 napra..
A kiskorú veszélyeztetését úgy reagálták le a járőrök, hogy nem ő a gyermek szülője, gyámja..
Az ajtóm tömör fa, rendesen zárható,illetve egy plusz retesz is fel lett már rá szerelve a fiam által, még decemberben.
Sajnos most nem tudok rendesen gondolkozni. Azt hittem,ahogy eddig,és ahogy gondoltam,az ügyvédje javaslatára mostanában nem fajul idáig a dolog. Tévedtem.
Nem tudom,mikor lesz "a legközelebb"..
És azt sajnálom,hogy nem találtam a közelben egy hasonló "kaliberű" ügyvédet, mint Ön...
Nagyon köszönöm a segítséget,és a tanácsokat!

labotiti # 2015.05.03. 11:54

Kedves Business Law!
Igen, "csak" életveszélyes fenyegetés-zaklatás-lökdösődés történt,mert épp akkor jött haza a szintén felnőtt fiam,miközben a lányom "menekítette ki" a házból az unokámat, hogy ő ne nézze újra végig ezt a dolgot.. Szóval tovább fajult volna az ügy,ha nem jön meg a fiam! Kihívtam a rendőröket! Kértem, hogy segítsenek, folyamatban van ellene a lakhely elhagyási per,illetve a lányom bántalmazási ügye, fennállhat a kiskorú veszélyeztetése.. KÉRTEM őket a megelőző, 72 órás távoltartásra! Azt mondták, őket az ajtóból rángatták vissza 12 óra szolgálat után,úgyhogy próbáljuk meg emberi nyelven megbeszélni a dolgokat! A volt élettársamtól megint megkérdezték,hogy tud-e ezután viselkedni és ennyi!! Ahogy elmentek a járőrök, azt mondta, hogy ez volt az utolsó húzásom, az éjjel megdöglök!! Semmit nem aludtam egész éjszaka, többször próbált bejönni a kulcsra zárt szobaajtómon... Ezek után soha többet nem hívom a rendőrséget!! Ők nem veszik komolyan a fenyegetését, azt, hogy már nem egyszer történt bántalmazás, azt, hogy kiskorú van itt!! Majd ha betartja,megteszi,amivel fenyeget,büszkék lehetnek magukra a REND ŐREI.. Én itt befejeztem.. :(

labotiti # 2015.05.03. 07:05

Köszönöm, Business Law!!
Viszont a kérdésem még mindig az lenne, hogy Magyarországon mi a tényállás a megelőző távoltartásról?? Csak súlyos tesi sértés esetén KÉRHETEM a kiérkező hatóságot erre a 72 órás távoltartásra?! Nem elég a zaklatás, életveszélyes fenyegetés, és "lökdösődés"?? Így, hogy már ennyiszer volt nálunk rendőri intézkedés?!?

labotiti # 2015.04.30. 06:25

Kedves Business Law! Ahogy már említettem, ezidáig nem tudtam hogyan működnek ezek a dolgok.. Tudja, én azt gondoltam, hogy a rendőrök ezt felajánlják, elindítják kérés nélkül is, felmérve a helyzetet. A 4 rendőri intézkedésből háromban valójában más nem történt, mint hogy "ejnye-bejnye uram, tud ezek után normálisan viselkedni? Mert ha ma újra vissza kell jönnünk,bevisszük egy éjszakára." Az utolsónál volt csak az konkrétan, hogy olyan rendőrök jöttek ki, akik közül a lányom egyet ismert, talán csak is ezért javasolta az a járőr, hogy induljon az ügyeletre látleletet vetetni, ill. tegye meg a magánvádas feljelentést. Azt is az ismeretségre tudom következtetni, hogy egyedül csak és kizárólag ők vették fel mindegyikünk adatait, aminek a volt élettársam kb. 20 percig ellenszegült, nem akarta megadni a személyes adatait, csak azután tette meg, hogy felhívták a figyelmét, hogy emiatt előállíthatják. Viszont ezután ő elkérte a járőrök jelvényszámát, ill. a rendőrautó rendszámát is felírta, azzal a megjegyzéssel, hogy panaszt fog tenni ellenük és kirúgatja őket az állásukból! Ott volt a remegő, zokogó lányom, mellette az unokám! Könyörgöm, miért nem lehet akkor ezt a távolságtartás dolgot azonnal elindítani?! Miért kell ezt kérni?! Miért nem kaphat az ember teljes körű felvilágosítást a lehetőségeiről? Én azóta folyamatosan azt kérdezem magamtól, ill. hozzáértőktől, hogy hány embernek kell még családon belüli erőszak, kapcsolati erőszak áldozatává válnia,meghalnia, míg radikális változások nem történnek a jogrendszerben?? Ezért is írtam, hogy számomra az igazságszolgáltatás, mint tény, megszűnt létezni...
Kedves Paxia! Ha az alkoholizmus addiktológiai definíciója már napi 2 sörnél kimerül, akkor a napi 7 dl vodka, ill. mellé az üveg bor vagy 5 sör definíciója mi?! Mindezt nagyjából 3-4 óra alatt issza meg, mert kb. délután 4-5, amikor hazaér és 8-kor már K.O.! Nem mellesleg kamionsofőr,aki hajnali 4-kor indul!! És még soha nem okozott balesetet, nem szondáztattak hajnalban, bár utóbbitól mentsen meg az ég, mert ha elvennék a jogosítványát, a nap 24 órájában itt lenne..

paxia # 2015.04.29. 17:48

"A tárgyaláson ő azt állította, sosem volt agresszív, nem iszik többet napi 2 sörnél"

Csak hogy tudd : az alkoholizmus addiktológiai
definíciója pont ez. Alkoholista az, akinek mindenképp
meg kell innia napi 2 üveg sört.

labotiti # 2015.04.29. 14:40

Már tudom.. De sajnos, későn.. Ha most történne olyan, amiért rendőrt kell hívnunk, már okosabb lennék.. Azt jól tudom (most már), hogy a a rendőrök 72 órára adhatják a megelőző távoltartást?! Azután ők tovább adják a bíróságra vagy azt nekem kell intézni? Mert annyi maradt meg a nagy káoszban a fejemben, hogy ilyenkor a bíróság 3 napon belül dönt a távoltartásról, de a részletek sajnos nem. :(

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.29. 14:23

Távolságtartásit sem kértem
Pedig az sokkal gyorsabb, mint a lakás kiürítése iránti per.

labotiti # 2015.04.29. 14:01

Miért kell rettegnünk? Mert nem először bántalmazta a lányomat, ill. engem. Az elmúlt 6 hónapban 4x történt rendőri intézkedés, az utolsó január elsején,amikor a járőrök is azt mondták, hogy akkor most induljon a lányom az ügyeletre, látleletet vetetni.. Ezután indítottam én is el az ingatlan elhagyására kötelezéses dolgot, mert akkorra tudtam csak meg, hogy mi az egyetlen megoldás ebben a helyzetben. Amióta átvette februárban mindkét per idézését,ill. keresett magának ügyvédet, tettlegességig nem fajult a dolog, gondolom, az ügyvéd kiokosította, viszont a fenyegetés folyamatos,pl. hogy ránk fogja gyújtani a házat, ill. ő 2 lehetőséget lát, vagy őt vagy minket visznek el "tepsiben", hogy a szavaival éljek..
Távolságtartásit sem kértem, ugyanis ezt pénteken tudtam meg az ügyvédtől,akinél voltam, hogy azt nekem kell kérnem,a kiérkező járőrök nem ajánlják fel maguktól, mert nekik az munka.. Így fogalmazott az ügyvédnő.
A lányom már nagykorú, a válása után költözött haza a most 7 éves unokámmal, aki végignézte, ahogy a volt élettársam üti az anyját.. Azóta ő is ki van fordulva magából...
Az ingatlan elhagyásos tárgyalás március 2-án volt, amikor beadtam a keresetlevelet, ill. a soronkívüliségi kérelmet, utóbbiban épp erre hivatkoztam, hogy folyamatos terrornak, bántalmazásnak vagyunk kitéve, és megemlítettem, hogy a lányom feljelentést tett az alperes ellen. A tárgyaláson ő azt állította, sosem volt agresszív, nem iszik többet napi 2 sörnél (ami valójában 7 dl vodka, plusz mellé egy üveg bor vagy 5 sör...), és nem bántalmazott senkit.. Erre visszakérdezett a bírónő, hogy "akkor miért is lesz egy hét múlva testi sértéses pere a felperes lányával?"..
Szóval már az a tárgyalás is lezajlott, legalábbis az első,de ugyebár nem békültek ki, viszont 90%-ban elismerte,amit akkor tett, csak voltak homályosságok nála, hiszen akkor is totál részeg volt.
A baj az, hogy első perctől bármerre mentünk informálódni, hogy mit és hogyan lehetne tenni, 6 helyen legalább 7 felé beszéltek..

noilar # 2015.04.29. 12:34

Én írnék egy kérelmet a perben (nem az elnökségre), hogy az ellenkérelemtől függetlenül kéred a tárgyalás kitűzését.

Kifejteném, hogy valós jogalapja nincs az exélettársnak az ingatlanodban maradni, viszont az hogy most is ott lakik sérelmes a számodra és a gyermeked számára is.
Külön kiemelve a bántalmazásos eljárást.

Ideiglenes intézkedést is lehet kérni talán arra hivatkozva hogy a vádlott és a sértett egy ingatlanban tartózkodik. Azaz a bíróság ideiglenes intézkedésben tiltsa ki az ingatlanodból a fennálló helyzetre tekintettel.

Le lehet írni azt is hogy vélelmezed az alperesi magatartás rosszhiszeműségét, mivel az ellenkérelemnek már el kellett volna készülnie, és a pp szerint a késlekedés szankcióit alperes illetve alperesi képviselő viselni köteles.
(A bíróság meg alkalmazni lenne köteles a felhívás nélkül is, de ha felhívod rá akkor talán észreveszi hogy hoppá lehet bírságolni.)

Elnökséget még hagynám, az később jön szerintem.

Nem vagyok jogász, ha valahol hibázik amit írtam akkor valaki javítson! :)


noilar

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.29. 12:06

Távolságtartási végzést kértél-e?

labotiti # 2015.04.29. 11:29

Kedves Business Law! Ezt már több embertől megkaptam, hogy csak nekem tűnik hosszú időnek ez a 2 hónap eredménytelenség.. Viszont ahogy leírtam, nem kívánom senkinek a rettegést, amiben élnünk KELL! És mivel TUDOM, hogy esélye sincs semmire, ezért is tudom, hogy fölöslegesen, azaz indokolatlanul húzzák az időt! Azt gondoltam, ez ellen lehet tenni... De most már a saját bőrömön tapasztalom, hogy a magyar jogrendszer nem sokat ér.. Sem a családon belüli erőszak, mint tényállás terén, sem gyorsaságban...

labotiti # 2015.04.28. 06:11

Köszönöm az infókat és a számomra pozitív hozzászólásokat! Telefonálgatni biztos, hogy továbbra is fogok és még ma megfogalmazok, ill. feladok egy levelet a Tisztelt Bíróságnak.. De ezt tényleg az elnöknek kell címeznem, vagy a bírónőnek?!

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.04.27. 20:51

A minden 3. héten nem lesz túl kevés? :)

Szerintem heti egy levél kellene minimum és a feladást követő másnap reggel 8-kor már telefonálni is kell a bíróságra, hogy megkapták-e már.

gerbera317 # 2015.04.27. 20:43

Hetente telefonálok a bíróságra

Nagyon helyes, ezzel ne is állj le, sőt, növeld a hívások számát heti kettőre, és minden harmadik héten jelenj meg személyesen is!

labotiti # 2015.04.27. 16:00

Pénteken voltam ügyvédnél, ő azt mondta, írhatok a bíróság elnökének levelet, hogy indokolatlanul húzzák az időt, de hogy ettől nem fog felgyorsulni a dolog, max. valami rendbírságot kaphatnak. Illetve az ügyvédnő azt mondta, vállalja az ügyet, de amíg nem érkezik idézés, viszontkereset, nem tud mit kezdeni a dologgal. Én csak kíváncsi voltam, hogy tényleg nincs lehetőség leállítani ezt a 15 napozást?! Nem kívánom senkinek azt a rettegést, amiben élünk, ezért is indítottuk anno soron kívüli kérelemmel...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.27. 15:53

A szokásos tárgyalási időszak két-három hónap. Május közepére, június elejére még vígan kaphatsz idézést.
Egyébként pedig meg kellene bíznod egy ügyvédet.

labotiti # 2015.04.27. 15:51

Kimaradt, hogy az ingatlan 1/1 tulajdonhányadban az enyém!

labotiti # 2015.04.27. 15:50

Ingatlan elhagyására kötelezés volt élettárs ellen, aki nem hajlandó önszántából elköltözni és ez az állandó lakcíme... Illetve van vele szemben egy könnyű testi sértéses per is folyamatban, a lányomat bántalmazta. Szeretném mielőbb kitenni innen, de a bíróság nem csinál semmit, mármint nem tűzte ki a következő tárgyalást! Akkor én most mit is tehetek, hogy "megmozduljanak"?!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.27. 15:38

Az, hogy az alperes nem nyilatkozik, nem akadálya a tárgyalás tűzésének.
Milyen per ez?

labotiti # 2015.04.27. 15:30

Nincs kitűzve a következő tárgyalás! Hogy miért? Az elsőn, március 2-án azt mondta az alperes képviselője, hogy 15 napos halasztást kérnek, az idő alatt 3 példányban benyújtja az ellenkeresetet, ill. lerója az illetéket. Ez nem történt meg! Ezután a bírónő felszólította hiánypótlásra, 15 napon belül. Ez sem történt meg! Ezután újra az ügyvéd kért még időt! Hetente telefonálok a bíróságra, hogy van-e valami fejlemény, de az időhúzáson kívül semmi!! Már én érzem magam kellemetlenül a telefonálgatás miatt, de nem hiszem el, hogy ez így rendben van és nem tehetek semmit!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.27. 15:12

Miért, nincs kitűzve a következő tárgyalás? Miért nincs kitűzve a következő tárgyalás?

labotiti # 2015.04.27. 12:38

Tisztelt Fórumozók!
Mielőbbi segítségre lenne szükségem a következő ügyben: Adott egy polgári peres eljárás, aminek a keresetlevele január végén, soronkívüli kérelemmel együtt lett beadva az illetékes bírósághoz. A kérelmet elfogadták,március 2-án lezajlott az első tárgyalás,ahol az alperes ügyvédje 15 napos halasztást kért, mert állítása szerint későn lett megbízva, nem volt ideje felkészülni. A 15 nap lejárt, nem érkezett semmilyen beadvány. A bírónő felszólította az ügyvédet, újabb 15 napot adva nekik. Ez is letelt, semmi sem érkezett. Pontosabban miután újra visszakerült a bírónőhöz az ügy, aznap érkezett egy újabb halasztási kérelem (sajnos azt nem tudom, itt mire hivatkozik), amit elfogadtak újabb 15 napra.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt a halasztásos dolgot hányszor "játszhatják" el? Ez az egész semmiről sem szól, mint indokolatlan időhúzásról, mert nem tudnak ellenkeresetet beadni! Hova lehet -ha lehet- ilyenkor fordulni, hogy ez már nem tisztességes? Lehet írni valami kérelmet a bíróságra? Létezik ilyen? Nagyon fontos lenne, ha mielőbb lezajlana a következő tárgyalás.. És nem húznák tovább az időt, ill. az idegrendszeremet.
Előre is köszönöm, ha valaki segít nekem!