Kártérítés


senkijozsi # 2015.07.29. 14:22

Tisztelt Ügyvédnő/úr.

Szeretném a segítségét kérni kártérítési per ügyben,pert szeretnék indítani a Magyar Állam ellen, amiatt, hogy embertelen körülmények között voltam fogvatartva 2év 8hónap időtartamban, a Győri,a Sopronkőhidai,és a Baracskai BV Intézetben. Gondolom ön pontosan tudja hová és mit kell írni ez ügyben.
Amennyiben tudna nekem segíteni,és sikerül a per,úgy a nekem ítélt pénzösszeg 40 százalékát tudnám fizetni önnek,sajnos előre nem tudok fizetni.
Ha el tudná vállalni ezt az ügyet kérem válaszoljon erre az emailcímre.

Tisztelettel: Irházi László, Mosonmagyaróvár.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.01. 09:55

Az eleje a pervesztes fél szokásos rinyálása.
A lényeg a végén van: miért felel egyetemlegesen a III. r. alperes a perköltségért. A válasz: mert ő is pervesztes lett. Fellebbezzen, és ha másodfokon elutasítják vele szemben a keresetet, akkor nem kell perköltséget fizetnie - sőt a felperest kötelezik az ő költségei megtérítésére.

(Hogy a "tb-i bíróság" micsoda, azt legfeljebb találgatni tudnám. Tatabányai Járásbíróság?)

Rexor # 2015.07.01. 07:53

Lehetne egy kicsit érthetőbben? Te melyik szereplő vagy a történetben? Mi történt konkrétan?

Julcsa58 # 2015.06.29. 10:27

SOS segítség kellene. Lezárult egy kártérítési ügyem, még a szakmámat is megutáltatták velem. Könyvelőként dolgoztam már közel 30 éve és a tb-i bíróság nem ismerte el a vállalkozás megszűnésével járó megbízási szerződés megszűnését, mivel nem írásban mondtam fel, ugyanakkor a szóban kötött szerződést pedig az egekig magasztalta. Nos de nem is ez a lényeg. Nem szándékos károkozást "követtem" el. Minden fizetési kötelezettség engem terhel. De a bíróság nem tért ki arra, hogy kinek mennyi a fizetési kötelezettsége I. rendű alperes - mint a Bt, ok. II. rendű alperes mint bt beltag megértettem, de a III. rendűnek a bt kültagjának tudtommal csak annyi a fizetési kötelezettsége, amennyi a bt-be bevitt vagyona. Akkor miért kell egyetemlegesen felelni a a III. rendű alperesnek a perköltségért? Nem értem.
Köszönöm a választ, bárki is segít ebben.