Tegyek - e feljelentést vagy ne?


tgabici # 2015.09.03. 09:11

Igen, abszurdum, hogy itt várok segítséget. Én való igaz, azonnal, rezzenéstelen arccal feljelentést tettem volna. De nekem nem fiam az illető. Én speciál sértőnek tartom, hogy felajánlották az osztalék felét, amivel magunk között legyen szólva, urasan el lehet élni évekig. Párom úgy van vele, hogy élni szeretne, plusz a háborúhoz 3 dolog kell: Pénz, Pénz és PÉNZ! Nekünk ez most jelenleg nincs. De ha lenne, új üzletbe is vághatnánk. De én nem bízom ezekben az emberekben és nincs az a garancia, hogy a megállapodás jövőre vagy utánna nem lesz felrúgva a részükről.

Felelőtlenség volt a meghatalmazás? Igen, ha számba vesszük, hogy gondolnunk kellett volna arra, hogy nem bízhatunk meg az egyetlen örökösünkben és bárki jobb lett volna az ügyeink viteléhez mint Ő? Kinek a fejében fordul meg, hogy nem a családtagok azok akikben megbízhatunk?

És önök szerint, hogy kellett volna eljárni, külföldön, egy fogdán,ahol olyan dolgokkal vádolnak, hogy az ember haja is égnek áll és ezeket is csak félig meddig értve, a tökéletesnek nem mondható tolmácsok miatt. Miután rájöttünk, hogy nem 72 órát tartanak ott, hanem már eltelt egy óra, ügyvédet fizetni kell, a gyereknek egy fillére se, hogy hozzájusson párom a pénzéhez, kellett a meghatalmazás. 22-es csapdája. Nem?

Dr.Attika # 2015.09.03. 08:42

Nem ezen a fórumon kellene nyűglödni ezzel a problémával, hanem okmányokkal cégjegyzékszámokkal felvértezve meg kellene keresni egy jogi szakembert.

Rexor # 2015.09.03. 08:24

Szerintem esélytelen. Ahogy az is (ha tényleg fennállnak azok, amiket leírtál), hogy az ügy átforduljon büntetőeljárásba. Amiket leírtál nem magánvádas bűncselekmények.

tgabici # 2015.09.03. 08:11

Arra van legalább lehetőség, hogy a Bírósággal gyorsan kimondassuk, hogy a semmis szerződésekről van szó? Az elévülés veszély fenn áll-e? Mert a tudomásra jutástól 3 hónap telt el eddig. A feljelentést azért nem javasolták az ügyvédek, részben mert zárolnak mindent és a befejezésig senki semmilyen összeghez nem jut hozzá. Meg szerintem el akarják azt is kerülni, hogy egy kollégájuk bajba kerüljön.
Nekem már valami mentő ötletre lenne szükségem, valami kiskapura...

Rexor # 2015.09.03. 07:59

Azt gondolom sejted, hogy ez az ügy bonyolutabb annál, hogy itt a fórumon megoldást találjatok, ügyvéd kell nektek (akiben lehetőség szerint ti is megbíztok és őszinték vagytok hozzá) de ha jól értem ezt a lépést már megtettétek. Egy valami viszont szinte teljesen biztos: erre "gyors" megoldás nem lesz.

tgabici # 2015.09.03. 07:43

Az akkor eljáró ügyvédről csak annyit, hogy állítólag ő vette meg apuci Ml mercijét. Gondolom 1 Ft-ért. De annyira biztosak voltak, hogy nem kerül elő élve, hogy még olyan formális dolgokat se csináltak, hogy nyissanak egy letéti számlát, ahova vételár címszó alatt a névértéken eladott üzletrészek összegét átutalták volna.

tgabici # 2015.09.03. 07:36

Igen, egy esetben a taggyűlés nevezte ki. A másik 3 cégnél saját magát. 4 cégről van szó. Azaz a "meghatalmazással" írt az apja nevében egy lemondó nyilatkozatot, majd elvállalta ő az ügyvezetői posztot a bt-k esetében. Az egyik kft-nél meg apuka volt az egyik tulajdonos, a másik meg a bt-je. A bt-kben, igaz a fiú volt a kültag 10%-kal. Most az új tulajdonosok a fiú és apuka volt barátnője, aki most a fiú élettársa.........
Tudom, egyre szebb
És az élettárs eltiltotta a fiút az apukától....

Nem tudom, hogy mit tegyünk, hogy gyorsan visszaszerezzük ami a miénk. Mert egy 3-4 évig elhúzódó ügynek nem örülnénk. Plussz pénz nélkül elég nehéz bármit is csinálni. Nem fiatal emberről van már szó... 60 év feletti.
De, az is kiderült az elmúlt hónapokban, hogy biztosak voltak, hogy apuka nem kerül elő élve, sőt sok helyen úgy is tudatták az ismerősöket az új barátnővel, hogy apuka elhalálozott!!!!!!!!

Rexor # 2015.09.03. 06:58

Hogy finoman fogalmazzak ez az ügy nagyon bűzlik. 4 ügyvéddel beszéltetek és egyik sem javasolta a feljelentés megtételét? Egy ügyvéd ennyire lúzer lenne, hogy nyíltan közreműködne közokirathamisításban? Nem beszélve a közjegyzőről... Az utolsó megjegyzésed is érdekes, mert a jelek szerint nem magát nevezte ki ügyvezetőnek a fiú, hanem a taggyűlés választotta meg.

tgabici # 2015.09.03. 06:26

Elnézést, valószínű nem mindenhol fogalmaztam egyértelműen. A cég társtulajdonosai biztos, hogy közreműködtek ebben a csalássorozatban, ugyanis elővásárlási jogukról lemondtak. És apukát nem akarják vissza!!!!!!!!!!!
A gyerek buta, de a cégtársaknak ez a jó és uszítják a gyereket az apja ellen. Volt egy találkozó a tulajdonostársakkal, ahol a gyerek nem az apja mellé ült és ott mondták, hogy apuka "persona non grata" lett és nem kívánják vissza a csapatba. Amúgy a letartóztatás pillanatában apuka ott is ügyvezető volt, és az első taggyűlésen, ahol már a meghatalmazott fiú volt jelen, eltávolították ebből a pozicióból.
Beszéltünk már vagy 4 ügyvéddel. Mindegyik mást mond és egyezséget javasolnak, ami viszont érzésem szerint kivitelezhetetlen, mert nekik nem ez a szándékuk. Elévülés veszélye fenn áll- e?
A meghatalmazás nem saját kézírással lett megírva, hanem nyomtatott verzíóban, így nem helyettesíti a 2 tanút.
Nem a pénz volt a gond, hogy nem hoztak közjegyzőt! Ön szerint a volt ügyvédje mennyiért zongorázta le az átírásokat. A papa ügyvédje volt előtte vagy addig inkább. Az alkalmazottak is ezért írtak alá mindent, mert úgy tudták, hogy apucit képviseli.

tgabici # 2015.09.02. 19:47

Még egy kérdés? A földhivataltól vagy a Cégbíróságotól valami magyarázatot kérhetünk az illegális bejegyzésekért?
Az ügyvédet feljelenthetjük? Ő íratta alá a titkárnővel a meghatalmazást és mondta hogy 2 hónappal korábbi dátumot írjon rá. Az ügy értelmi szerzője biztos az ügyvéd volt.

tgabici # 2015.09.02. 17:34

Tisztelt Fórumozók!

Tudom, hogy részleteiben már kértem jogi tanácsot, de kb. most állt össze az eset és úgy néz ki, hogy a békés megegyezés irányában tett kisérleteink kudarcba fulladtak.

Röviden az esetünk: 2009-ben érdekes és fura körülmények között előzetes letartóztatásba kerültünk külföldön. Páromnak volt több, jól működő cége, melyre meghatalmazást akart adni a fiának, hogy ne legyenek fennakadások míg haza nem jön. A meghatalmazást le akarták tanúztatni, de egyik sem vállalta. Azt beszélték, hogy majd vissza jön az ügyvédjével vagy egy közjegyzővel, hogy hitelesítsék. Tehát alá lett írva, de se dátum, se hitelesítés, se tanúk nem szerepeltek rajta.
A fia többet nem ment hozzá, így a meghatalmazás nem lett befejezve!!! Legalábbis mi ebben a hiszemben voltunk.

De a fia ezzel a meghatalmazással egy ügyvéd segítségével a cégbíróságon bejegyeztette, hogy törölve legyen az apja, mint ügyvezető majd eladta saját magának a cégeket ill. tulajdonrészeket. Egy másik megyéhez tartozó cégnél gondolom nem merték lezavarni hogy eladó és vevő egyazon személy legyen, így a cég akkori titkárnőjének fabrikáltak egy meghatalmazást, hogy adja el a cég üzletrészét a fiúnak. A be nem fejezett meghatalmazáson ez a hölgy az egyik tanú, aki visszadátumozta majd aláírta, akiknek az lett mondva, hogy ez átmeneti kényszerintézkedés, amíg a papa haza nem jön. A többi tanú különböző alkalmazott volt a cégnél,akiknek oda adták, hogy írják alá, de fogalmuk se volt, hogy mit. Ezen események közjegyző előtt le lettek nyilatkozva, az időközben kirugott titkárnőtől. És még egy másik tanú is tett közjegyző előtt nyilatkozatot.
Magántulajdonú ingatlanok is át lettek íratva, és a bejegyzést a Földhivatal meg is csinálta!!!!

Szó szerint kisemmizték apukát.

A gond, hogy a gyerek már csak az ügyvédjén keresztül hajlandó az apjával tárgyalni, és semmi jelét nem mutatja, hogy bármit is vissza szeretne szolgáltatni és persze apuka ilyen jellegű igényei miatt, minden pénzforrást el zárt, ezzel tartva sakkban. Nála pénz, nálunk semmi.
Mit lehet tenni, hogy gyorsan visszakapjuk a tulajdonjainkat? A bíróság mennyi idő alatt állapítaná meg, hogy semmis szerződésekkel lettek ezek a jogügyletek lejátszva? Elévülési idő mikor jár le? Mi, idén márciusban tértünk vissza a pokolból.
Egyébként már sok dolog el is ment, mert az okos gyerek, 10%-on adta el az egyik cég tulajdonrészét, egy másik céget bezárt, a telephelyről mindent eladott fillérekért.
Közben nehezíti a helyzetet, hogy az egyik cég tulajdonostársai kifejtették, ha a bíróság vissza adja az üzletrészt, kizárják a cégből. Meg még tetézi, hogy a házat is elkótyavetyélte a gyerek úgy, hogy jelentős adósság maradt hátra.
De hát csak egy szem gyerekről van szó, és ha feljelentést teszünk, akár 15 évet is kaphat.
Mi gyorsan szeretnénk valami jó megoldást.

Válaszaikat ezennel is köszönöm.
A mai nap folyamán egyébként már egyszer leírtam, így ha később ismét megjelenik, elnézést.