Fizetésletiltás, válás után követelés


Mr X # 2015.09.04. 19:30

Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2015.09.04. 16:47

Igen, a házasság miatt.
Igen, jogosan.

Mr X # 2015.09.04. 14:10

Mármint követelheti tőlem és én is tőle, annak ellenére, hogy nem szerepel rajta adóstársként? Ha így van, feltételezem az akkor még fennálló házasság miatt.

Nem szeretném, ha idáig fajulnának a dolgok, de tőlem már nagyobb összeget vontak le eddig, mint a második tartozás összege. Tehát esetlegesen ennek felét joggal követelhetem vissza?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.04. 13:24

Igen. És egyszerűbb beszámítani.

Mr X # 2015.09.04. 10:39

Üdv!

A volt nejemmel anno volt egy folyószámlahitelünk és egy személyi kölcsönünk. A folyószámla közös volt, így azon mindketten szerepelünk adósként, a személyi kölcsönön csak én. A válásunk után nemfizetés miatt a hitelszerződést felmondták, majd tavaly január óta a személyi kölcsön miatt tiltják a fizetésem 33%-át. Illetve idén március óta 50%-ot, a folyószámlahitel miatt. A volt feleségem kisgyermekkel van otthon, tőle nem tilthatnak.

Viszont nemrég a végrehajtó lefoglalta az autójukat, kivonta a forgslomból. A volt feleségem ki akarja fizetni a folyószámlahitelből eredő tartozás tőkerészét egy összegben, viszont tőlem követeli ezen összeg felét. Én ezt nem tartom jogosnak, tekintve, hogy eddig semmilyen részt nem vállalt a tartozásrendezésben.

Jelenleg ott tartunk, hogy (állítólag) beszélt ügyvéddel, aki szerint követelheti tőlem ezt az összeget, amit letiltás útján behajthat.

A kérdésem, hogy ezt valóban megteheti-e, illetve, hogy ezesetben én is követelhetem-e rajta a tőlem eddig levont összeg felét?

A segítséget előre is köszönöm.