Zaklatás, életveszélyes fenyegetés


nanemaaa # 2016.12.19. 07:29

Gyakorlati tanács: Bika erős pasi, vagy pitbull az oldaladon. ;)

Edizs # 2016.12.16. 10:33

Sajnos a szipuzás jogilag nem minősül drogfogyasztásnak, így ezen a jogcímen fellépni sem nagyon lehet ellene, holott a hatása ugyanaz, sőt jóval rosszabb, mint sok illegális drognak, használója gyakran kifejezetten agresszívan viselkedik. Igen, a zaklatás elleni feljelentés tűnik az egyetlen jogilag járható útnak, de bízom benne, esetleg valaki tud gyakorlati jogi tanáccsal szolgálni ebben a kiszolgáltatott helyzetben.

nanemaaa # 2016.12.16. 06:47

Nyilván legalább zaklatásért, fenyegetésért fel kellene jelenteni. Mellesleg fogalmam sincs, hogy miközben a kábítószer birtoklása és használata önmagában is büntetendő, a rendőrök az ilyen esetekkel szemben miért nem lépnek fel, ha már egyszer gyakorlatilag "átesnek" rajta. Lehet, hogy azzal kellene feljelenteni, hogy van festéke, és a járdát akarja befesteni vele. :(

Edizs # 2016.12.15. 23:53

Húgomat új lakásának udvarán szipus szomszédja zaklatja, drogos állapotban már életveszélyesen megfenyegette, hogy megszurkálja. Többször rázta már az ajtaját, meg kiabált be neki az az ajtón keresztül, egyszer már a villanyórát is lekapcsolta kint és a húgom a sötétben találta magát. A rendőrök már háromszor voltak kint helyszínelni, jegyzőkönyvet vettek fel, a drogos illetőt már jól ismerik, már több kisebb ügye volt, állítólag máshol a nemiszervét mutogatta fiatalkorúaknak. Húgom már nem mer hazamenni, retteg, mindig barátok kísérik haza, fél, hogy egyszer drogosan rátámad. A rendőrök nem tudnak jogilag fellépni. Húgom feljelentést fog tenni, de félő, hogy ennek semmi következménye nem lesz. Mit lehet ilyen esetben tenni, van-e jogi lehetőség pszichiátriai zártosztályra vinni az illetőt, vagy milyen egyéb jogi lépések vannak, lehetőleg olyanok, amik nem húzódnak hónapokig, mert húgom életveszélyben érzi magát és lelkileg össze van roppanva? Előre is köszönök mindennemű tanácsot!