mi számít kiskoru veszélyeztetésnek?


veronikabeki # 2016.12.28. 21:18

Szeretném kérni egy hozzáértő segítségét. Nagyon sokféle informáációt hallok,és nem tudom, hogy mi igaz ebből és mi nem.
Egyedül nevelem a gyermekem,aki belga, válásunk le is zajlott, gyermek nálam lett elhelyezve, de közös a felügyeleti jog. Ez a része fontos információ. A válási papirokban benne van,hogy az összes adminisztrációs, orvosi, iskolai dolgokat eldönthetem egyedül,de itthon nem fogadják el így. Ami nem is lett volna pprobléma, hívtam a volt férjem,hogy segítenie kellene, mert az aláirása nélkül nem tudok lakcimet csinálni a gyereknek itthon, és addig én sem kaphatok (okát nem értem, annak, hogy én miért nem), de ez sem idegesitett még fel. Inkább az,hogy szóltam a volt férjemnek, hogy legyen szives irjon alá egy papirt, mert kell aa lakcimünkhöz,addig sem dolgozni,sem tb-nk nincs, nincs semmink és nem tudunk semmit csinálni. Itt kezdődtek el a problémák. Nem hajlandó eljönni Belgiumból ide, December hatodika óta kértem rá,hogy jöjjön, el is magyaráztam miért és a kicsinek nincs tb-je december 31-től, szóval ne huzzuk,halasszuk. Hozzáteszem, hogy normális hangvételben kértem először is meg másodszor is, és a harmadik alkalommal,amikor mondtam neki hogyha nem segit akkor kénytelen leszek ügyvédhez menni,mert nem tudom hogy mi mást tudnék csinálni és a papirokra szükségünk van. Nem tesz semmit, még a saját anyja is rászólt,és úgy sem.
Az lenne a kérdésem, hogy ez nem számit kiskorú veszélyeztetésének? Szeretném ellátni a gyereket,de nem segit, nem működik együtt, nem csinál semmit. Hova tudok fordulni,mit tudok csinálni? Látogatni nem látogatja a gyereket (annak ellenére, hogy hagytam hogy évi hat látogatása legyen,akármennyi napot itt lehet vele), hat hónapja, gyerektartást fizet,de ennyi. Mi van akkor ha a gyerek korházba kerül? Hogy fogom kifizetni? Mi lesz ha valami baja lesz?
Az meg már csak egy plusz, hogy az én életem el van igy lehetetlenitve ,és nekem sincs tb-m, sem munkám nem lehet. Szó szerint hajléktalanné tesz minket.
(Apukámmal együtt élünk, és a gyerektartás is 90 ezer, de nincs biztonságban a gyerek igy és a végén még én leszek a hibás.
Nem értem, hogy miért nem von maga után szankciót,az, hogy egy szülő ezt teszi a gyerekével?
Aki ért hozzá, az kérem segitsen, köszönöm!