Albérlői jogok


tikitak # 2017.01.19. 20:54

Ami még fontos lehet de elfelejtettem, az albérleti szerződésben nincs utalás ilyenféle tevékenységre.

tikitak # 2017.01.19. 18:26

Tisztelt Válaszoló!

Albérletbe kiadott ingatlanban szeretném a villany illetve gáz órákat előre fizetős mérőórára cseréltetni. Terveim szerint az albérlőt csak tájékoztatom írásban a tényről, magamtól nem gondolnám, hogy beleszólása lehet. Természetesen ez nem az albérlő költsége/utánajárása lenne, neki pusztán tűrnie kellene az óra cseréjét az alatt a rövid idő alatt.

Jogszerűen járok el, amennyiben nem kérem a hozzájárulását, csak levélben közlöm vele a változást? Mire érdemes oda figyelnem? (értesítési idő előtte legalább X nappal, bármi hasonló? )

Előre is köszönöm!

Immaculata # 2017.01.18. 12:30

Plusz jogai nem lesznek, legfeljebb alapvető jogai érvényesülnek azáltal, hogy orvoshoz, szakorvoshoz, leveleihez hozzájut.

hgf974 # 2017.01.14. 04:41

Kérném a segítségüket az alábbi témában. Közjegyzőnél kötött albérleti szerződés birtokában, az albérlő szeretne bejelentkezni az ingatlanba ideiglenesen(tartózkodási hely)
Milyen plusz jogai lesznek egy albérlőnek ezután?? Továbbá kell e a tulajdonos hozzájárulása egyáltalán,vagy bemegy a hivatalba és az érvényes közjegyzői szerződéssel bejelenti magát ,úgy hogy esetleg nem is tud róla a tulaj.Köszönettel Gaben