erkolcsi kar


Kennedy # 2017.01.22. 15:18

Az arverezo hazakat jol ismerem. A legtobb, ha kiderul, hogy hamisitvanyt adott el, visszafizeti az arat. Az uzletszabalyzatokban is bele van irva. Ez a Madridi Haz azonban kivetel. Ok beleirtak a szabalyzatukba, hogy nem vallalnak felelosseget. (Valoszinuleg utolag, amikor en mar kertem vissza a penzemet.) Azt irtak nekem, hogy Ok csak "atveszik" a teteleket es eladjak. Nem vizsgaljak. Ilyen nincsen. Azert kellett feljelentest tennem.

Dr.Attika # 2017.01.22. 08:33

Meg kell nézni az árverező ház üzletszabályzatát. Általában benne van, hogy hamis műkincs esetén minden peres eljárás nélkül fizetnek. Elegendő a hamisítás tényét bizonyítani.

Kennedy # 2017.01.21. 21:57

1.Koszonom a valaszt es az elerhetoseget, kuldok e-mailt. Van egy arverohazas ugyem Koppenhagaban is.
2.Azt irtak, megkuldik - forditas utan - a bunteto torvenykonyvuk 109. es 110. cikket, ebben tajekoztatas lesz arrol, hogy mit tehetek. Most erre varok. Hatha nem kell perelni. Lehet, hogy egy ilyen elozetes donteshozatal eseten per nelkul is fizet az arverohaz tulaja. Azert nem keresek ugyvedet egyenlore.

Dr.Attika # 2017.01.20. 15:51

Abban állhat az "erkölcsi kár", hogy ha és amennyiben a hamisítványokat továbbértékesítette, akkor az Ön erkölcsi megítélése romlott a műtárgyak piacán.

Rexor # 2017.01.20. 13:52

Rossz helyen jársz, egy spanyol ügyvédet kellene megkérdezned.

Kennedy # 2017.01.20. 13:15

Szeretnek ugyvedtol segitseget kerni az albbi ugyben: Madridi arverohaznal hamisitvanyokat vasaroltam. Amikor kiderult kertem a tulajdonost, hogy fizesse vissza a penzemet, O ettol elzarkozott. Feljelentest tettem a madridi tartomanyi ugyesznel. Par napja kaptam valaszt. Elozetes eljaras a targya. Azt irjak csalas ellen eljarast inditottak a Haz tulajdonosa es tarsai ellen. Es azt is irjak ket jogszabalyra hivatkozva, hogy elindithatom a keresetet anyagi es erkolcsi kar megteritesere. Az anyagi kar vilagos, de milyen erkolcsi karosszeg allapithato meg ebben az esetben? Mi pontosan az erkolcsi kar?
Minden hozzaerto segitseget elore is koszonom