Albérlő


tejivó # 2017.06.21. 04:56

Budapesti bérház, földszinti lakás albérlőkkel. Mindennapos balhék, üvöltözés, veszekedés, hangos zene, éjjel nappal.

A lakók többször felszólították a vidéken élő főbérlőt, tegyen valamit, ő azt mondja, a jog megköti a kezét, nem dobhatja ki őket.

Mit tehet hivatalosan a főbérlő?

Mit tehetnek a lakók?

Köszönöm.

tancenter # 2017.04.18. 15:46

Köszi, de azon már régen túl vagyunk, fel is mondta már az albérletet,márc 1-étől már nem kellene itt lakniuk, de a 4 gyerek miatt egyik hivatalos szerv sem tud mit csinálni.

capisca # 2017.04.18. 13:56

Kihez fordulhatnak, akik érdemben segíteni tudnak?

A lakás tulajdonosához.

tancenter # 2017.04.18. 06:52

Édesanyám közvetlen szomszédságában lakik már 2 éve egy nagymama 4 unokájával, akiket intézetből hozott ki, ezért is pénzt is kap utánuk és kedvezményekben is részesülnek. A gond az, hogy a gyerekek nem tudnak vigyázni semmire, minden dobálnak, rongálnak. Nem tartják be a házirendet, sőt, gyakran szándékosan kiabálnak, futkároznak, és sértő szavakat ordítanak a házban dolgozóknak. 8 lakásos a társasház, mindenki már nyugdíjas, hiszen többségük ott lakik már 40-50 éve. A gyerekek rendszeresen lopnak, több esetben dolguk a rendőrséggel is. Bejelentést tettek a lakók már a gyámhivatalnak is, hiszen világosan látszik, a nagymama nem bír a gyerekekkel, csak kiabál velük. Több esetben meg is verte a legidősebb fiú, aki most 12 éves. Gyakran vannak a gyerekek felügyelet nélkül, mert a nagymama takarítani jár. A tulajdonos már felmondta az albérletet, hiszen a közüzemi cégeknél is már több,mint 500 ezer Ft az albérlők tartozása. Ez év március 1-ével el kellett volna költözniük, ennek ellenére még mindig itt vannak. A nagymama nevén van egy 1 szobás lakás, de oda nem mehetnek, mert az kicsi 4 gyerekkel.
Kérdésem, hogyan lehetne elérni, hogy az albérlő elköltözzön a 4 gyerekkel, mert a tulajdonosokat teljesen kikészíti ez az áldatlan helyzet. Kihez fordulhatnak, akik érdemben segíteni tudnak?