Személyes adatokkal való visszaélés?


gerbera317 # 2017.05.02. 19:01

Egyáltalán nem biztos, hogy célzottan rádkerestek. Miért is tették volna? Hacsak nem vagy homokos, meg ők is. Ezek azonnal felismerik a másikban, hogy az is "olyan".
Valószínűbb, hogy van közös ismerős (van?), és a FB felkínált nekik ismerősnek, ők pedig felismertek és bejelöltek. Ha nincs közös ismerős, akkor marad a homokos vonal.

Immaculata # 2017.05.01. 20:11

Nem tudom, hogy működik a facebook, de gondolom le lehet tiltani a barátkozókat.

fabirezso # 2017.05.01. 11:19

Szép Napot!

Múlt hét pénteken vásároltam egy laptopot, a helyi Euronicsban, ahol az egyik dolgozó segített válaszolni pár kérdésemre, utána pedig érdeklődött velem kapcsolatban, amire én nem válaszoltam. Oda kísért az ügyintéző hölgyhöz akinél elintéztük a papírokat, és kihoztam a laptopot. Rajta kívül más nem is hallhatta az adataimat, amik kelletek a papír munkához. Viszont az a bizonyos dolgozó rá pár napra bejelölt ismerősnek, az egyik közösségi portálon. Tehát nyilvánvalóan belenézett a papírokba, amit elméletileg az Euronics titkosan kezel, ennek ellenére ő saját célra mégis csak feltudta használni,hogy megtaláljon. Igazából engem főként az zavar hogy minden egyéb személyes adatomat tudhatja ennyi erővel, telefonszám, lakcím stb...
A ráadás hogy ma az egyik kollégája is ismerősnek jelölt, tehát már biztosnak vélem, hogy belenéztek azokba a papírokba..
Kérdésem az lenne hogy mit lehet ezzel kapcsolatban tenni? Mert elég ijesztő ez a mai világban.. hogy csak úgy belenézhet ahogy kedve tartja a személyes dolgaimba, amit titkosan kellene kezelni..
Előre is köszönöm a válaszokat!