Elektromos hulladék átvétel


efi99 # 2017.05.04. 18:46

Van egy csomó telephely ilyesmire, miért kéne pont a Tecsónak átvennie. Ha csak úgy át kéne venniük mindent, már mindenki billenccsel hordaná a bejáratuk elé, mert jobban útba esik a hétvégi bevásárlás előtt, mint egy hulladékátvevő telephely.

Szomorú örökös # 2017.05.04. 18:21

Egy üzlet akkor köteles átvenni egy ilyen elektronikus hulladékot, ha azonos kategóriájú anyagot vásárolsz nála. Akkor viszont nem tagadhatja meg. Ha viszont csak szimplán oda viszed be a rossz fénycsövet, akkor teljesen jogosan hajtott el...szerintem.

eszmilan # 2017.05.04. 10:45

Senki?

eszmilan # 2017.05.03. 19:21

Kedves Fórumozók!

Szerettem volna visszavinni egy tönkrement fénycsövet foglalatostul, kábelestül a Tescoba, mert ott nemrég még volt egy kihelyezett elektromos hulladékgyűjtő sziget. A szigetet nem találtam, ezért megkérdeztem az ügyfélszolgálaton, hogy hol adhatom le. Az ott dolgozó ügyfélszolgálatis azt mondta, hogy megszűntették az áruházban a gyűjtőpontot és nem veszik tőlem át. Mondtam neki, hogy én úgy emlékszem, hogy nekik kötelező tőlem átvenni. Ő azt mondta, hogy ilyen jogszabály nincs.

Kérdezném, aki jártas a hulladékgazdálkodási jogszabályokban: jelenleg hogy van, köteles-e tőlem átvenni, vagy bizonyos feltételekkel, vagy simán megtagadhatja?