albérlet kaució


dorcsi1995 # 2017.06.12. 09:08

Kérlek segítsetek, adjatok tanácsot. Befizessem a lakbért, és reménykedjek, hogy visszakapom a kauciót, vagy lakjam le a kauciót, de ebben az esetben szerződést szegek :(
Eléggé kétségbe vagyok esve, szükségem van erre e pénzre mert így nem tudok új helyet keresni.Nagyon nagyon köszönöm előre is.

dorcsi1995 # 2017.06.12. 09:07

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. 2 éve lakok egy albérletben, de most már szeretnék elköltözni onnan. 2017 augusztus 31. jár le a bérleti szerződés. Viszonylak minden rendben volt eddig. Tisztességesen fizetjük az albérleti díjat. A kérdésem a következő: A kaució (ami 2 havi lakbér) törvényesen lelakható-e? Semmi kárt nem tettünk a lakásban. Tudom, hogy ez megegyezés alapján működik a főbérlővel, de elég köcsög ember és, úgy gondolom nem adná vissza a kaució összegét, ezért szeretném lelakni. Viszont ez szerződésszegés lenne, mivel a bérleti szerződésben az van írva, hogy minden hónap 15.-éig fizetek. Ilyen szerződésszegés esetén a főbérlő kirakhat minket? Sajnos ez egy lakrész, és a főbérlő a közvetlen szomszédunk, át is tud járni a mi lakrészünkbe. Elég sokszor jön be a mi területünkre, olyan is volt hogy a mi ebédlőnkben fogadta a vendégeit(!!). Közös a fürdő a két lakásrész között. Volt olyan is, hogy meg gyanúsított, hogy mi a samponunkat (multivitaminos) a wc-be öntjük és azért sárgult meg a wc kagyló széle ( mivaan? ). Testvérem konkrétan, március óta nem lakik ott, de a rezsit (fix rezsi ) ugyan úgy fizetnie kell, mert a kedves főbérlő úgy gondolja ez jár neki ( ami szerintem úgy hülyeség ahogy van de elfogadtuk ). Ezek a dolgok miatt gondolom, hogy nem adná vissza a kaució összegét, pedig az jár nekünk. Utólag, amikor már nem lakok ott szerintem már nem lenne érdemes jogi dologra vinni az ügyet, ha mégsem adja vissza. Mert az hónapokig tarthat és sokkal több pénzbe kerül mint a kaució összege.