Diákbérlet, állandó - ideiglenes lakcím, családi


SzaZso80 # 2017.06.21. 16:30

Nekem nagyon összetett dologban lenne kérdésem.

Van egy 18. életévét be nem töltő, még a közetkező tanévben is gimnáziumi nappali tagozaton tanuló diák, aki egyéb okok miatt albérletbe költözne (költözik). Oda be is jelentkene, de úgy hogy otthonról (vagyis a szülei lakcíméről) nem jelentkezne ki.
Ez által lenne egy állandó lakcíme illetve egy ideiglenes lakcíme is. Az a helyzet, hogy az állandó lakcíméről az iskoláig Volán busszal utazott és a 90%-os kiemelt kezdvezményes bérletet válotta meg.

Ha bejelentkezik az albérletbe, akkor onnan is utaznia kell majd és még részben sem egyezik meg a korábbi buszútvonal az ujjal.

  1. Vehet-e diákbérletet az ideiglenes lakcíme és az iskola között?
  2. Megveheti-e akár mindkét címére a diákbérletet?

Ez a rész talán a családkoghoz is erősen tartozik.

A fentemlített kiskorú ugyan elmúlt 16 éves, de nappalin tanul. A szülei igénybe veszik még az utána járó családi pótlékot. (Egyébként 2 fiatalabb /de iskoláskorú/ testvére van.)

3. Ha albérletbe költözik, de továbbra is nappalin tanul, akkor kérvényezheti, hogy külön az ő számlájára menjen a családi pótlék ráeső része?

4. Amennyiben nem. Akkor az azt jelenti, hogy a jelenlegi 3X16.000 Ft (azaz 48 ezer Ft-ről), amit kaptak családiként már "csak" 2X13.300 Ft (vagyis 26.600 Ft) lesz?

A szakértők (és mások) egtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Zsolt