Visszajar - e a foglalo


Zoltanuss # 2017.08.05. 06:54

Kennedy Kennedy !
akkor jól jegyezd meg !
mi 1986 -ban úgy indultunk el Hollandiába, hogy előre szállást sehol sem foglatunk. Szerencsésem megjártuk az utat. Első szállás hely Ausztria Teufelhol, a második az egykori Nszk, azon belül Hessen tartomány - a település nevét már elfelejtettem és 12 gyünyörű nap Hollandiában, majd visszafelé szintén kettő helyen szálltunk meg no itt is akadt olyan ahonnan kifordultuk, de mivel nem volt foglaló tehettük.

Foglaló előre kockázatos - egy számítógépen feltupírozott valamire.
Ja azóta voltam kb. 15 helyen külföldön általában szállásfoglalás nélkül.

Kennedy # 2017.08.04. 21:15

Termeszetesen gondoskodtunk vizrol. Utoljara kb.1 oraval az erkezes elott alltunk meg. Akkor mar nem toltottunk friss vizet a mua palackba, igy az mar meleg volt. Eszembe sem jutott, hogy gond lehet a friss viz.
Burn Out, Hat biztos igazad van, de az a ffi nagyon ellenseges volt. Ilyen korulmenyek kozott ketlem, h. barki nyugodt tudna maradni.

nonolet # 2017.08.04. 19:56

A kutyád vizéről miért neki kell gondoskodni és főleg miért ordítasz emiatt bárkivel is...

HA szállásadó lennék kerülném az ilyen habitusú vendéget én is.

Burn Out # 2017.08.04. 19:17

Szoval majdnem rendort is hivtam.” - el kellene már felejteni, hogy a rendőrségtől várjuk a polgári jogviták megoldását...

Kennedy # 2017.08.04. 19:09

A szallas visszaigazolason a kovetkezok szerepelnek: Szallashely adatai, Foglalas adatai: itt szerepel: wifi, erkely/terasz, sikkep.tv. stb. Kisallat: 1 db kutya. Sajat parkolo 10 db. (Megj.Az epulet elotti kikovezett reszen tobb auto parkolt, nehany fedett reszen allt. Minket pedig a holgy az O epulete mogotti epulet melle kuldott parkolni, egy kiirtott erdoresz foldes teruletere.) Foglalas osszerteke, EUR-ban es HUF-ban. Fiz.mod: keszpenz. Tovabba: "Mekkora osszeget kell elore kifizetni? Mikor" 2 munkanap. Ok beirtak az osszeget, amit utalni kell es megadtak a horvat holgy nevet es banki adatait. Lemondasi feltetelek stb. Azt mondtak foglalo 30%. Nekem kevesebb jott ki, 27,887%. NEM egyeztunk meg! Azt mondtak ennyi, mi meg fizettunk, mert orultunk, h. vegre van egy hely, ahol a kutyat elfogadjak.
Az online szallaskozvetito ceg szekhelye Magyarorszagon van. Az osszeget Horvatorszagba kellett utalni EUR-ban.
A kulonbozetet cash-ben kellett volna a helyszinen kifizetni, szinten EUR-ban.
A helyszinen keszultek fenykepek, bizonyitando, hogy ott jartunk.
Nonolet: Szoval kivel is allok szerzodeses viszonyban?

A szallas, a visszaig. szerint 35 m2 studio. Nem mertuk meg, szinte azonnal kifordultam, amikor meglattam. Nem erre szamitottunk. Emlekszem francia agy allt benne, szepen be volt agyazva. De a talajszint alatt volt, sotet volt. Nem volt tengerre nezo erkely. Nem tetszett.
Megkertem a holgyet, irja ra a visszaigazolasra, hogy nincs a szobahoz erkely. Bolintott. Elvezett egy asztalhoz, leultunk, elovett egy tollat. Akkor odajott a ffi, akivel volt, mondott neki vmit O meg visszatolta elem a papirokat es megrazta a fejet, h. nem irja ra. A kutya kivolt. Megkertem a ferfit, hogy hozzon friss vizet
a kutyam sajat rozsdamentes vizesedenyebe. De csak a kezet tarta szet. Csorgette benne a kulcsokat. Nem akart. Amikor lattak, h. nem maradunk nagyon eldurvult a helyzet. Ra kellett kiabalnom, h. azonnal hozzon vizet a kutyanak. Nagy nehezen vegul hozott. Mind idegesek voltunk. Mi meg meg nyugosek is a hosszu, forro ut utan. Szoval majdnem rendort is hivtam. Arra szamitottak, hogy barmilyen szallast elfoglal az, aki masik orszagbol erkezik, ha mar elbumlizik odaig. Van meg vmi, ami nagyon zavar. Az, hogy a magyar szallaskozvetito nem nekunk hitt, hanem a kulfoldi tulajdonosnak, aki azt mondta, hogy azt az apartmant kaptuk, amit lefoglaltunk. Szegyen, hogy nem verte ki a balhet a magyar ceg, amiert mi panaszt tettunk. Sot, ugy tunt melle tette a telefont a holgy itthon, amig en beszeltem, mert azt kerte ismeteljem meg amit mondtam, mert nem ertette. Derus volt a hangja. Jot nevethettek a mi idegessegunkon.
Meg nem olvastam el az ASzF-t. El fogom.
Vegul nehany mondat az epulet cimerol. Lehetetlen megtalalni. A GPS csak porgott korbe. Jol el van dugva. A holgy hivott telefonon, mondta, h. ertunk jon a Konzum-hoz. (Ez egy elelmiszerbolt a főut-szerpentin sarkan a varosban.) Konnyu volt megtalalni, tobbszor is elmentunk mellette. Kesobb emlitette, hogy mindenkiert elmegy a Konzumhoz, aki hozza jon, mert senki sem talalja. Aztan a google mapban, azt lattam, hogy ugyanebben az utcaban, ugyanez alatt a hazszam alatt egy masik apartmanhaz szerepel. Szoval abban az utcaban, a jobb oldalon is van egy hatos szam es a bal oldalon is. Kicsit zavaros az egesz. Szoval mas a neve annak az apartmannak, ami a Google terkepen a nekem megadott cim alatt szerepel.
Udv, minden kedves segitonknek

wers # 2017.08.04. 17:51

Ha 30 % - ban egyeztek meg?

Bea1 # 2017.08.04. 17:39

30% az nem eltúlzott foglaló?

nonolet # 2017.08.04. 16:10

Nagy valószínűséggel csak előleg...

Vadsuhanc # 2017.08.04. 15:44

Átolvasva egyébként nekem ez nem foglalónak tűnik.

Vadsuhanc # 2017.08.04. 14:55

Én meg azt gyanítom, hogy aláírt szerződés és megállapodás nincs.

ObudaFan # 2017.08.04. 14:52

Azért egy Magyarországon hirdetett szállás esetén a Brüsszel I. rendelet alapján leeht, hogy keresztül lehetne verni egy magyar joghatóságot és a Róma I. rendelet alapján egy magyar jogot. De szerintem akár magyar, akár horvát jog, alighanem a válasz attól függ, hogy pontosan mi volt a szerződésben és pontosan mi volt a tényleges megvalósulás. A leírtak alapján azért én jó esélyt látnék.

Vadsuhanc # 2017.08.04. 14:46

Kennedy!

Azért azt először is nézd meg kérlek, hogy akivel szerződést kötöttél - annak a cégnek - hol van a székhelye.

Ha Horvátországban akkor az ottani jogot kellene tanulmányozni.

nonolet # 2017.08.04. 13:15

Foglalót vagy előleget fizettél konkrétan?

Kinek konkrétan?

Kivel állsz szerződése viszonyban?

Elolvastad már a szerződésed és az ÁFSZ-t?!
Mit mond erről?

nonolet # 2017.08.04. 13:12

A szálláspiacon van a "studio" szónak szállás méret és felszereltség jelentése is...

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.04. 10:38

A 'studió' magyarul tévé- vagy rádióműsor készítő helyiséget jelent, angolul pedig dolgozószobát. Ilyesmiben akartatok nyaralni?

Kennedy # 2017.08.04. 10:10

Julius 29-tol 8 napra horvatorszagi szallast foglaltunk, kutyaval. Ez mar kb. az 5. szallas volt, mert nagytestu kutyaval mindehonnal elutasitottak, ezert ujra es ujra le kellett mondanunk a foglalt szallasokat. Ezt a szallast ugy hirdettek, hogy tengerre nezo erkely van a szobahoz, 200 m-re van a strand es kutyat lehet vinni. Kikotes nem volt, mint a tobbinel pl.6-kg-ig. Vettunk tehat a kutyanknak utlevelet (7,000 Ft.), kotottunk biztositasokat, autopalyadijak, tankolasok stb. A szallason aztan nagyon meglepodtunk. Kifizettuk a foglalot is: 30 % Aztan amikor 7 ora utazas utan vegre megerkeztunk es meglattak a kutyankat - Bordeauxi dog -, levezettek minket az epulet alatti egyik apartmanba - szuteren. Sotet, lehangolo studioban akartak minket elhelyezni. Mondtam a tulajdonos nonek, hogy nekunk tengerre nezo studionk van, erkellyel. Mutattam a szallas-visszaigazolason levo "erkely/terasz" beirast. Erre a holgy korbemutatott az epuletet korulvevo -termeskovel kirakott -jardan, hogy az a terasz. A kovetkezo meglepetes a strand volt. Az ugyanis legvonalban van az igert 200 m-re. Amugy korbe kell lemenni a tengerhez, am kb 600 m tavolsagra van. Raadasul a haz dombra epult, amit minden alkalommal meg kellett volna maszni abban a hosegben.
Felhivtuk a ceget, ahol a szallast foglaltuk. Ok beszeltek a tulajdonossal, aztan igeretuk ellenere sem hivatak vissza. Egy ido utan ujra felhivtuk oket, akkor kozoltek velunk, hogy a tulajdonos azt mondja, azt a szallast kaptuk, amit lefoglaltunk. Hiaba mondtam az erkelyt, csak ismetelgettek, hogy mi ezt foglaltuk le.
Ezek utan hazajottunk. Hulla faradtan, hajnali harom korul ertunk Bp-re. A kutya szenvedett a hosszu uton a forro kocsiban, meg mi is. (Kb. 14 orat vezettem aznap.) Mar utalja az autot, nem akar beszallni.
Szerintunk a szallasado szerzodest szegett. Arra szamitanak, hogy ha az ember odaig elbumlizik, mar barmilyen szallast elfogad. En tobbszor is mondtam, a szallasadonak es ahol foglaltunk, hogy ez a szallas nem eri meg azt az osszeget, amit fizetunk erte. Megsem csokkentettek az arat.
Kerdes: Visszajar-e a foglalo osszege ilyen esetben?
A tulajdonostol kell-e kerni (kulfoldrol hogyan?) vagy az itthoni online szallaskozvetitotol?
Tobbi koltseg visszajar-e?
Elore is koszonom a hozzaertok segitseget.