Nevvaltoztatas, magan okiratok


gerbera317 # 2017.08.13. 12:41

A személyi igazolványon rajta van a születési név is. Ha Bórembukk Manó néven születtél és szereztél diplomát, majd a nevedet megváltoztattad Tizenkilencedik Lajos-ra. Úgy tudod bizonyítani, hogy a diploma a tied, hogy bemutatod mellé a személyi igazolványodat, amin rajta van, hogy te vagy tizenkilencedik Lajos született Bórembukk Manó. Ha a többi személyi adat is stimmel (a diplomán ezek rajta vannak), akkor el kell hinni neked, hogy a diploma a tied, illetve aki nem hiszi, neki kell bizonyítania, hogy nem tied a diploma.
A diplomát aligha fogják neked új névvel kiállítani. Azt Bórembukk Manó néven szerezted, nem pedig az új neveden, úgyhogy el fognak utasítani minden ilyen kérelmedet.

Molnar9872 # 2017.08.10. 15:11

Az volna a kerdesem, hogy ha valaki megvaltoztatja a nevet, akkor kaphat ugye uj jogositvanyt, szemelyi igazolvanyt, utlevelet, amikben mar az o megvaltozott neve van.
Mi a helyzet viszont az iskolai bizonyitvanyokkal, peldaul egy diplomaval? Ennek az ujboli kiallitasat is lehet kerni a nevvaltoztatasra hivatkozva?