Panaszlevél


Anett1983 # 2017.10.10. 07:16

2017.06.19 – 2017.06.26 – ig tartó, törökországi körutazásban vettem részt egy utazási iroda szervezésében!
Hazaérkezésem után, a nyaraláson történtekkel kapcsolatban, 2017. június 29. – én panaszlevet küldtem , az idegenvezető kritikán aluli, fenyegető viselkedésével kapcsolatban.

Ezzel a panasszal több utastársam is élt, hiszen az ott történtek mindenkit megviseltek.

Az utazási iroda válaszában az alábbi szerepel: „Többen is jelezték már nekünk az idegenvezetővel kapcsolatos problémákat. Sajnálattal és meglepődéssel szembesültünk mindezzel, hiszen az idegenvezető már számos csoportot, több száz embert kísért útjainkon, és még soha nem volt vele gond. A történtek fényében úgy döntöttünk, hogy a jövőben nem fogunk több csoportot rábízni.”.

Mindezek után, hogy enyhítsék a sok kellemetlenséget, felajánlottak 10.000 Ft kedvezményt, amennyiben ennél az irodánál szándékozok a közeljövőben nyaraláson, utazáson részt venni.

A mai nap (2017.10.09.) folyamán az idegenvezető egy közösségi oldalon keresett meg engem, ahol üzeneteiben közli velem, hogy a panaszomat azonnal mondjam vissza - melyet Ő is olvasott - mert neki nincs erre ideje és hivatkozzak arra, hogy ideges voltam…

Továbbá közli velem, hogy én amúgy se fizettem neki borravalót, úgyhogy nem érti mi az én problémám.

Valamint azt is tudomásomra hozta, hogy „Úgy se nem lesz ebből semmi”.

Az iroda idegenvezetője törökországi állampolgár.

Fentiekre tekintettel kértem szíves tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen Utasítás, Szabályzat stb. mely rendelkezése alapján jutott az idegenvezető a személyes adataimhoz az én beleegyezésem nélkül?

Válaszként az alábbiakat kaptam:

Tisztelt ....!

Természetesen kiadtuk partnerünknek a nevét, mivel Ön nevét adta egy panaszhoz, amit mi ki szerettünk volna vizsgálni, a beutaztató partner teljes körű együttműködésével. Ehhez nekik is minden részletet ismerniük kellett az ügyben.
Azt azonban rendkívül sajnáljuk, amiért az idegenvezető ilyen lépésekhez folyamodott, ehhez nem volt joga. Minket is felháborít az eset. Kivizsgáljuk az ügyet.

Mindezek után érdeklődnék, hogy a személyes adatokat jogosan továbbította az iroda 3. személy részére? Ez már személyiségi jogsértésnek minősül?
Mit tudok tenni ebben az esetben? Milyen lehetőségeim vannak?

Segítségüket előre is köszönöm!