Iskola zárójelentést kér


Burn Out # 2017.10.20. 14:29

minden megyében van gyermekjogi képviselő. kérj tőle segítséget.

mackolacko # 2017.10.20. 14:04

A névtelen válaszolónak nagyon köszönöm az üzenetet, rengeteget segített!

mackolacko # 2017.10.20. 09:25

Írok ide, mert valamiért nem jelenik meg a friss fórumok között...

mackolacko # 2017.10.20. 07:37

.

mackolacko # 2017.10.19. 17:46

Kedves Fórumtársak!

Nyolcadik osztályos gyermekemet saját döntésemből elvittem a Vadaskert Kórházba kivizsgálásra különböző problémák miatt (szorongás, figyelemzavar, hangulatváltozások). Az iskola és semmilyen hivatal ilyen vizsgálatot soha nem kért. Egy hetes megfigyelésen vett részt a gyermek, erről az igazolást leadtam az iskolában. Az igazoláson ott szerepelt a Vadaskert Alapítvány neve természetesen
Ezután jött a feketeleves. Felhívott az osztályfőnök, hogy vigyem be a zárójelentést, mert az iskolának erről tudnia KELL, és csütörtökre össze is hívott egy esetmegbeszélést, amelyen részt fog venni az iskolaigazgató, a pszichológus, a gyermekvédelmis, az osztályfőnök, valamint a gyermek és én. Én hirtelen azt sem tudtam, miről van szó. Mondtma, hogy nem szeretnék a gyermeknek ilyen felhajtást, a zárójelentést még meg sem kaptuk, mi csak önszorgalomból mentünk el, így lemondtam ezt a megbeszélést, amit a hátam mögött szerveztek. Azt mondja az osztályfőnök, hogy telefonáljak és kérjem ki a zárójelentést és vigyem be, ő ezt "bizalmasan kezeli", egyébként is, az osztáylból volt már ott egy kisfiú, a Boti, az ő ayukája is bevitt minden papírt. Azóta utánaolvastam, a pszichiáter is megkérdeztem, aki azt mondta, hogy igen, a zárójelentés magánokirat, az tnem vagyok köteles bárkinek is kiadni, nem feltétlenül tartozik egy egész iskolára egy gyermek és az egész családjának története. Mi ott olyan információkat osztunk meg az orvossla, amelyeket egyébként mással nem osztanánk meg.
Én eldöntöttem, hogy amit nem kötelező, azt nem osztom meg az iskolával, eleve a tanulmányokról semmi nem is szerepel a zárójelentésben.
Viszont azóta az iskolapszichológus felhívta az alapítványi pszichiáterünket, és elmondta, hogy nem voltam hajlandó részt venni az esetkonferencián, és így érdeklődött. A pszichiáter szerint ha nem veszünk részt ezen a konferencián, lehet, az iskola hivatalos úton indít eljárást.
Én nem szeretnék senkivel erről beszélgetni az iskolában: 1. soha semmi előnye nem származott abból a fiamnak, hogy a tanárokat tájékoztattuk a figyelemzavarról, mert ezt soha figyelembe sem vették (ezt másodikban megállapították), 2. a fiam most kamasz, szégyelli ezt mindenki előtt, a vizsgálatra is csak azzal a feltétellel volt hajlandó eljönni, hogy nem mondom el senkinek, 3. a fiam nyolcadikos, januárban viszi a féléves jegyeit és felvételizik, most zavarjam össze egy ilyen népgyűléssel? :(
Kérem, hogy a jogban jártas emberek segítsenek nekem, hogyan védhetem meg magunkat, hogyan őrizhetem meg a bizalmas információkat anélkül, hogy engem vagy a gyermekemet sérelem érjen. Úgy érzem, ez teljesen inkorrekt eljárás, sérültek a jogaink (betegjog, a zárójelentést senki nem kérheti, az osztályfőnök szerintem snekinek nem mondhata volna el, hogy hol voltunk stb.) soha senki nem jelezte, hogy vizsgálatra lenne szükség. A gyermekem érdekében elvittem orvoshoz, és ezek után még büntetnek bennünket, megindíthatnak egy hivatali eljárást is és már az egész iskola is rólam beszél és felhívják a pszichiátert is? Mit tehetek? Hogyan jöhetünk ki jól ebből a történetből? nyugalmat szeretnénk, nem a középpontba kerülni.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.